La Laguna - Tenerife North (4).min

La Laguna

San Cristóbal de La Laguna eller ganske enkelt La Laguna ligger nordøst på Tenerife. Den skylder navnet sitt til en enorm lagune som pleide å ligge ved siden av byen, men som senere tørket ut og byen kjent som Vega Lagunera ble etablert på den.

La Laguna - Tenerife North (3).min

La Laguna er en by full av liv og unge mennesker. Her finner du historiske bygninger blandet med modernitetens kjas og mas. På den ene siden finner du majestetiske kirker, herskapshus, palasser og historiske bygninger og på den andre siden fasjonable butikker, prestisjetunge butikker og mange luksuriøse butikker.

Langs gatene finner du også barer, restauranter og underholdningssteder hvor du kan ha det hyggelig. Siden 1927 har det vært hjemmet til det første universitetet på Kanariøyene, som i dag fortsetter å bringe kunnskap og glede til byen. I gatene kan du føle en sterk universitetsatmosfære og du vil møte blide unge mennesker nå og da.

La Laguna - Tenerife North (7).min

Noen innbyggere på Kanariøyene kaller fortsatt denne byen «Aguere», dens gamle Guanche-navn før erobringen av Tenerife. Etter denne begivenheten ble den hovedstaden på øya, og var på den tiden det økonomiske, politiske, militære, kirkelige og kulturelle sentrum av skjærgården. Den ble tatt som hovedstad fordi den var i sentrum av øya og var på et strategisk sted for å avverge piratangrep.

La Laguna - Tenerife North (8).min

De som besøker den er ute etter kultur og fritid, og den har blitt et referansepunkt i hele skjærgården. På grunn av dens egenskaper og attraksjonen den har, ser det ut til at den igjen er hovedstaden på Tenerife slik den var i begynnelsen. Så mye at i dag drar innbyggerne i Santa Cruz de Tenerife (hovedstaden på øya) til La Laguna på jakt etter moro.

Kolonial design

La Laguna - Tenerife North (9).min

Den bevarer fortsatt den opprinnelige utformingen som den hadde på 1400-tallet, så når du går gjennom gatene vil du bli fraktet tilbake til disse koloniårene. La Laguna fungerte til og med som en modell for utformingen av mange kolonibyer i Amerika. Disse egenskapene er det som ga den utmerkelsen som verdensarvsted av Unesco i 1999.

tenerife shopping.min.min

Etter å ha vunnet denne utmerkelsen, gjennomgikk byen noen positive endringer, noen renoveringer ble gjort i de historiske bygningene og hovedgatene var gågater, nå er byen en ekte perle å besøke.

Den har turistfordelen av å være svært nær Puerto de la Cruz og å ha Tenerife North flyplass som har gode forbindelser med resten av øyene i skjærgården, resten av landet og utlandet.

Strendene i La Laguna

  • El Arenisco: er en strand med mørk sand og mange steiner hvor du kan beundre landskapet skapt av vulkansk handling. Denne stranden ligger ved siden av et naturlig svømmebasseng og tar imot flest besøkende i helgene.
  • El Arenal: det er en av de vakreste og mest overfylte strendene på Tenerife. Den er omgitt av svært høye fjell som får oss til å tro at vi har sluppet unna stresset i byen. Nyt det krystallklare vannet og havets ro. Her egner bølgene seg til surfing og våre pelskledde venner, hunder, er velkomne.
  • El Roquete: det er en strand med moderat velstand som har et godt hotelltilbud i omgivelsene og et godt ankerområde.
  • Punta del Hidalgo: et av de mest besøkte stedene i La Laguna med sjarmerende naturlige bassenger som tiltrekker seg turister fra hele verden. De har overvåking og alle tjenester for
  • badende.
    Bajamar: det er et annet sted med naturlige bassenger som vil fange oppmerksomheten din for sin sjarm og gode tjenester. Den har det blå flagget og tilbyr alle tjenester for badende. Slapp av og nyt svømming med barna og hele familien. Her finner du mange rasteplasser som tiltrekker både lokale og besøkende.

Langs promenaden finner du mange barer og restauranter hvor du kan smake på deilige retter og dele drinker med venner.

Locations: