Първо публикуване: януари 5, 2023 |

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife tour with round transport from Costa Adeje

Село Маска

Село Маска е разположено в масива Тено – една от трите скални формации, които изграждат остров Тенерифе. Подобно на други общини на острова, селцето Маска е обявено за обект от културно значение със статут на историческо място. То се намира на 600 м над морското равнище и е заобиколено от впечатляващата планина Тено, която радва със своето спокойствие и очарование.

Заобиколен е от огромни каньони и скали, които са част от скалите Лос Гигантес.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Какво да правите в село Маска?

Това е красиво селце в северозападната част на Тенерифе, в провинция Санта Крус де Тенерифе. Тук ще откриете църква от XVIII в., няколко ресторанта и много малки къщички с каменна зидария и дърво, които придават живот на мястото. В центъра можете да се разхождате спокойно и да се отпуснете в някои от баровете.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)

В центъра на селото се намира музеят Masca, който представя историята и развитието на селото през годините. Тук можете да видите селскостопански инструменти и мебели от миналото, както и пълна фотогалерия с вярна история на развитието на селото.

В селото можете да посетите и Природния център „Маска“, където ще получите пълна информация за геологията, фауната и флората на региона. По този начин те подготвят туристите за екскурзиите, така че те да научат малко повече за характеристиките на мястото и да се насладят още повече на разходката.

Залив Маска

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Пътеката от оврага до плажа е най-популярният и вълнуващ маршрут от всички и в същото време един от най-предизвикателните. По време на разходката трябва да пресечете огромен каньон, който ще постави на изпитание физическите ви възможности.

Започвате да вървите през няколко стари обработваеми полета, следвани от ендемична растителност. Продължавате да се спускате надолу и след около 3 часа стигате до плажа за заслужено потапяне. Ако се върнете с лодка, можете да се насладите на пейзажа на скалите и на посещението на някои игриви китоподобни. Ако желаете да се върнете с лодка, трябва да дадете еднодневно предизвестие, за да си запазите място на лодката.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Как да стигнете до селото

Има няколко начина да стигнете до селото. Има такива, които пристигат с кола, или можете да отидете на организирана екскурзия. Друг начин да стигнете до там е да се разходите с лодка от Лос Гигантес до залива Маска. След като стигнете дотам, трябва да се изкачите по оврага, което е сложен маршрут с продължителност около 4 часа и трябва да се предприема само от хора с добра физическа подготовка.

От пътя до селото ще усетите енергията на планината чрез тесните, зигзагообразни улички, които ще ви накарат да почувствате прилив на адреналин. Наслаждавайте се на пейзажа, докато шофирате, на необятните каньони и планински гледки, които отнемат въображението ни, тъй като са уникални и неповторими гледки.

Селото като такова не привлича много туристи, но в него се движат много хора, които търсят туристическите маршрути, особено този към залива. Някои посетители на залива Маска не знаят, че ако отидат в селото, могат да се насладят и на богата гастрономия, много места за отдих, история и вълнуващи туристически маршрути.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (8)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (2)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Locations: