Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)

Masca kaimas

Landsbyen Masca ligger på Teno-massivet, en af de tre klippeformationer, der udgør øen Tenerife. Ligesom andre samfund på øen er landsbyen Masca blevet erklæret for et kulturelt aktiv med status som historisk lokalitet. Den ligger 600 meter over havets overflade og er omgivet af det imponerende Teno-massiv, som er en fryd i sin ro og charme.

Den er omgivet af enorme kløfter og klipper, der udgør en del af Los Gigantes-klipperne.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Hvad kan man lave i Masca Village?

Det er en smuk landsby på landet i den nordvestlige del af Tenerife i provinsen Santa Cruz de Tenerife. Her finder du en kirke fra det 18. århundrede, et par restauranter og mange små huse med murværk og træ, der giver liv til stedet. I centrum kan du tage afslappede spadsereture og slappe af på nogle af barerne.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)

I landsbyens centrum finder du Masca-museet, som præsenterer landsbyens historie og udvikling gennem årene. Her kan du se gårsdagens landbrugsredskaber og møbler samt et komplet fotogalleri med en troværdig historie om landsbyens udvikling.

I landsbyen kan du også besøge naturcentret Masca, hvor du får alle oplysninger om områdets geologi, fauna og flora. På denne måde forbereder man vandrerne på udflugterne, så de får lidt mere at vide om stedets karakteristika og kan nyde vandreturen endnu mere.

Masca-bugten

Bahia de Masca - Los Gigantes Masca Bay (1)

Stien fra kløften til stranden er den mest populære og spændende rute af alle og samtidig en af de mest udfordrende. Under vandreturen skal du krydse en enorm kløft, der vil sætte dine fysiske evner på prøve.

Du starter med at gå gennem nogle gamle kornmarker efterfulgt af endemisk vegetation. Du fortsætter ned ad bakke, og efter ca. 3 timer når du frem til stranden, hvor du kan tage en velfortjent dukkert. Hvis du vender tilbage med båd, kan du nyde klippeomgivelserne og besøget af nogle legesyge hvaler. Hvis du ønsker at vende tilbage med båd, skal du give en dags varsel for at reservere din plads på båden.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)

Sådan kommer du til landsbyen

Der er flere måder at komme til landsbyen på. Der er dem, der ankommer i bil, eller du kan tage på en organiseret udflugt. En anden måde at komme dertil på er at tage en bådtur fra Los Gigantes til bugten Masca. Når man er der, skal man klatre op ad kløften, hvilket er en kompliceret rute på ca. 4 timer, og den bør kun tages af folk, der er fysisk veltrænede.

Fra vejen til landsbyen kan du mærke bjergenes energi gennem de smalle, zigzaggende gader, der får dig til at føle adrenalinen. Nyd landskabet, mens du kører videre, de enorme kløfter og bjergudsigter, der tager fantasien fra os, da de er unikke og ugennemførlige seværdigheder.

Landsbyen som sådan tiltrækker ikke mange turister, men den modtager en masse bevægelse af folk på jagt efter vandrestierne, især den til bugten. Nogle besøgende i Masca-bugten er ikke klar over, at hvis de tager ind i landsbyen, kan de også nyde den rige gastronomi, de mange fritidssteder, historien og de spændende vandrestier.

Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (10)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (8)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (7)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (6)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (5)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (2)Masca Village - Pueblo de Masca - Tenerife (1)

Locations: