Første publisering: mars 13, 2023 |

De beste strendene på Gran Canaria: Oppdag deres sjarm!

I dette innlegget presenterer vi deg de beste strendene på Gran Canaria for en uforglemmelig ferie. Denne flotte øya venter på deg med sine mer enn 236 km kystlinje, full av paradisiske strender og bukter. Du vil finne ulike alternativer for enhver smak. I sør og øst finner du gylne eller mørke sandstrender i nærheten av hotellsonen. På vestsiden er steinete og ville strender borte fra byens støy, ideelt for de som leter etter et mer naturlig miljø.

Toppen av de beste strendene på Gran Canaria

Gjennom denne guiden vil du kunne bli kjent med strandtilbudet som Gran Canaria har å tilby, slik at du kan velge hvilke du vil besøke i henhold til dine preferanser. Nyt det fantastiske klimaet på Gran Canaria og benytt anledningen til å utøve vannsport, slappe av, sole deg og bade i det rolige vannet i Atlanterhavet. Mange av disse strendene har blitt tildelt det blå flagget, noe som indikerer at vannet er egnet for bading og utmerkede strandtjenester.

Puerto RicoSP-GC-puertorico-strand

Navnet minner oss om Karibia og strendene i tropene, og det passer det veldig bra, da denne vakre stranden har lignende egenskaper som karibiske strender. Den ligger sørvest på Gran Canaria og er kjent for sitt solskinn det meste av året, krystallklart og rolig vann, hvit sand og vakre palmer. Det er en av de mest populære strendene blant britene på grunn av kvaliteten på tjenestene og nærheten til restauranter, barer og butikker.

Amadores Beach

Playa de Amadores - panoramio
Det er en av de beste strendene på Gran Canaria med en familiær atmosfære, kjent for sin hvite sand og krystallklare vann. Kom med barna for å nyte det rolige vannet og det milde klimaet. Den tilbyr solsenger, parasoller og badevakter. Det ligger ved siden av den flotte stranden i Puerto Rico og ved siden av et stort antall restauranter og etablissementer for ferierende. Den ble kunstig utformet for å møte den store etterspørselen fra nabolandet Puerto Rico. Det er imidlertid fortsatt veldig overfylt, så det er ikke det beste valget hvis du vil komme deg vekk fra kjas og mas.

Anfi del Mar

Anfi Del Mar - panoramio (1)
Det er en flott kunstig strand, veldig attraktiv for turister og lokalbefolkningen. Den regnes som en av de vakreste strendene på Gran Canaria med gyllen sand og en behagelig havbris. Det er ideelt å besøke med barn på grunn av det rolige og grunne vannet. Det er solsenger og parasoller til leie. Du kan også leie vannscootere for å kjøre over det varme vannet i Atlanterhavet.

Stranden i Mogán

Puerto de Mogán, May 2018 -02
Den ligger ved siden av marinaen i Puerto de Mogán. Det er en liten og veldig rolig strand, ideell for en spasertur og for å føle havbrisen. Den er på listen over de beste strendene på Gran Canaria på grunn av sin rolige og familievennlige atmosfære. Havnen er utgangspunkt for flere båter for å utforske kystlinjen, og du kan også gå om bord for å nå naboøya Tenerife. Når du besøker Playa de Mogán, bør du også ta en spasertur gjennom landsbyen, med sine vakre gater og balkonger fulle av fargerike blomster.

Playa del Inglés

"Playa

Det er den mest populære stranden på Gran Canaria blant unge mennesker og nattelivselskere. Den ligger sør på øya og strekker seg over nesten 3 km med vakker kystlinje. Det er en strand med blått flagg, og naturisme er tillatt for å føle seg i ett med naturen og havet. Den tilbyr også en familiær atmosfære, med beskyttede områder der barn kan leke i fred og ro. Du vil finne surfere som leker med bølgene og idrettsutøvere som utøver sin sport. Det ligger i nærheten av hoteller, barer og restauranter. Det er også gangavstand til noen av Gran Canarias beste nattklubber med god musikk og et utmerket natteliv.

San AgustínSP-GC-sanagustin-strand
Dette er en vakker strand sør på øya med en avslappende atmosfære. Den strekker seg over 600 meter og byr på gyllen sand og rolig vann som er perfekt for bading. Det er en favoritt for de som er på jakt etter fred og avslapning. Du kan hvile på sanden og sole deg for å glemme verden og bekymringene dine. Det er også et av de største thalassoterapisentrene på øya. Husk at denne terapien utnytter havets ressurser for å slappe av og fornye energien din.

Maspalomas-stranden

-Reserva Natural Especial de las Dunas de Maspalomas (3).min

Landskapet i Maspalomas er veldig spesielt, med gylne sanddyner som minner oss om Sahara-ørkenen. Besøkende tar seg tid til å vandre mellom sanddynene, kjenne sanden på føttene og leke i den sterke kystsolen. Det er en av de beste strendene på Gran Canaria der alle er velkomne, på den ene siden er det familier med barn som leker lykkelig i fjæra, og i mer bortgjemte områder samles naturister, homofile og nudister for å nyte havet i frihet. Den ligger rett ved siden av Playa del Inglés, som den er adskilt fra av Punta de Maspalomas.

Playa de Las Nieves-stranden

PuertodelasNieves
Den ligger nord på Gran Canaria ved siden av havnen Las Nieves i Agaete. Vannet er rolig og uten sterke bølger, noe som gjør det ideelt for bading. Den har blitt tildelt det blå flagget. På denne stranden finner du ikke fin sand, bare småstein som er karakteristisk for de vulkanske strendene på Kanariøyene. I nærheten av stranden finner du 3 utrolige naturlige bassenger med rolig vann, perfekt for svømming og snorkling.

Strendene i Las Canteras

Playa de Las Canteras D81 4938 (25662255018)
Det er en urban strand som ligger i Las Palmas de Gran Canaria, hovedstaden på øya. Det regnes som en av de beste strendene på Kanariøyene. Den strekker seg over 3 km med gyllen sand badet av turkis vann. Den tilbyr alle tjenestene du trenger for å slappe av og nyte havet. Siden den ligger svært nær byen, vil du raskt kunne få tilgang til fritids- og restaurantvirksomheter. Det er også en av de beste strendene på Gran Canaria for surfing, dykking og snorkling.

North Sardina Beach

Den ligger i Galdar kommune nord på Gran Canaria. Den tilbyr et utmerket miljø for dykking og utforsking av havbunnen. Den har blitt tildelt utmerkelsen Blått flagg. Det er også populært blant fiskere, som utnytter overfloden av sardiner i området til å fange dem og ta dem med til nærliggende restauranter. Du kan ikke gå glipp av muligheten til å nyte en god sardinrett med havet i bakgrunnen.

Vi inviterer deg til å oppdage de beste strendene på Gran Canaria på din neste ferie. På denne flotte øya finner du et ideelt alternativ for enhver smak. Uansett hva du foretrekker, har Gran Canaria alt.