Първо публикуване: януари 5, 2023 |

Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Icod de los Vinos (драконовото дърво)

Икод де лос Винос се намира в северозападната част на Тенерифе и оттам ясно се вижда внушителният вулкан Тейде, най-високият връх в Испания. Известен е с риболовната си дейност и особено с отглеждането на лозя. Ето защо, ако го посетите, ще се насладите на най-добрата гастрономия с нейните ръчно изработени сирена, меса, осолена риба и, разбира се, придружени от най-добрите местни вина.

Icod de los Vinos (el drago)

Дървото на хилядолетния дракон

Драконовото дърво Миленарио (Dracaena draco) е обявено за национален паметник през 1917 г. и се смята, че е на повече от 8 века. То е с огромна природна, културна и историческа стойност за архипелага, тъй като е най-старото от всички.

Ако все още не го познавате, това е красиво дърво, принадлежащо към семейство Драгош, високо е повече от 16 метра, а обиколката на основата му е повече от 20 метра. Дървото се намира в парк, създаден за неговото опазване, където ще откриете ендемични видове с голяма ботаническа стойност. На ваше разположение ще бъдат екскурзоводи, специализирани в областта на флората на Канарските острови, които ще ви заведат на образователна обиколка, по време на която ще споделят с вас всичките си знания. В парка можете да си направите пикник и да прекарате приятни мигове сред природата. Паркът се намира в непосредствена близост до енорийската църква Сан Маркос.

Вероятно ще се съгласите, че El Drago Milenario е емблемата на Икод де лос Винос. В тази община обаче може да се намери много повече. Ако се разходите по красивите й калдъръмени улички, ще можете да усетите спокойствието й и да се полюбувате на величествения вулканичен пейзаж, който я заобикаля. В историческия й център ще откриете голямо художествено и историческо богатство. В общината има много площади и красиви фонтани, които създават пейзаж.

Icod de los Vinos (el drago)

Пещерата на вятъра

Куева дел Виенто е вулканична тръба с огромни размери, която впечатлява със самия си размер. Това е кухина, която сякаш ни свързва с вътрешността на планетата. Тя е най-голямата вулканична кухина в Европа и една от най-големите в света. Образувана е от потоци лава от стария връх, пролом близо до Тейде, и вътре може да се проследи пътят, оставен от лавата след нея.

Плаж Сан Маркос

Не можем да не споменем плажа Сан Маркос, това е един от най-тихите плажове на острова. Това е семеен плаж с малки вълни, идеален за посещение с деца, който предлага и всички необходими услуги, като душове, тоалетни, барове и ресторанти, и което е много важно – достъп за хора с намалена подвижност.

Locations: