Icod de los Vinos El Drago Milenario The Dragon.min

Icod de los Vinos (dragentræet)

Icod de los Vinos ligger i den nordvestlige del af Tenerife, og herfra kan du tydeligt se den imponerende vulkan Teide, som er Spaniens højeste vulkan. Den er kendt for sit fiskeri og især for dyrkning af vin. Derfor vil du, hvis du besøger den, nyde den bedste gastronomi med sine håndlavede oste, kød, saltede fisk og selvfølgelig ledsaget af de bedste lokale vine.

Icod de los Vinos (el drago)

Det tusindårige dragetræ

Drago Milenario (Dracaena draco) blev erklæret for et nationalt monument i 1917 og menes at være mere end 8 århundreder gammelt. Det er af enorm naturlig, kulturel og historisk værdi for øgruppen, da det er det ældste af dem alle.

Hvis du ikke kender det endnu, er det et smukt træ, der tilhører Dragos-familien, det er mere end 16 meter højt, og omkredsen af dets base er mere end 20 meter. Træet ligger i en park, der er oprettet til dets beskyttelse, hvor du kan finde endemiske arter af stor botanisk værdi. Du vil få guider til rådighed, der er specialiseret i De Kanariske Øers flora, og som vil tage dig med på en lærerig rundvisning, hvor de vil dele al deres viden med dig. I parken kan du spise en picnic og tilbringe en behagelig stund omgivet af naturen. Parken ligger lige ved siden af sognekirken San Marcos.

Du vil sikkert være enig i, at El Drago Milenario er Icod de los Vinos’ emblem. Men der er meget mere at finde i denne kommune. Hvis du går gennem dens smukke brostensbelagte gader, vil du kunne mærke dens ro og beundre det majestætiske vulkanske landskab, der omgiver den. I det historiske centrum finder du en stor kunstnerisk og historisk rigdom. I kommunen er der mange pladser og smukke springvand, der sætter kulissen i scene.

Icod de los Vinos (el drago)

Vindens hule

Cueva del Viento er et vulkansk rør af stor størrelse, der er imponerende i kraft af sin blotte størrelse. Det er et hulrum, der synes at forbinde os med planetens indre. Det er det største vulkanske hulrum i Europa og et af de største i verden. Den blev dannet af lavastrømme fra den gamle top, en kløft nær Teide, og inde i den kan man følge den vej, som lavaen efterlod i sit kølvand.

San Marcos-stranden

Vi kan ikke undlade at nævne San Marcos-stranden, det er en af de mest rolige strande på øen. Det er en familiestrand med små bølger, ideel at besøge med børn, og den tilbyder også alle de tjenester, du har brug for, såsom brusere, toiletter, barer og restauranter, og meget vigtigt, adgang for personer med nedsat mobilitet.

Locations: