Първо публикуване: септември 14, 2022 | Последно обновено: септември 16, 2022 | Автор: Jan Daniel

Playa del Inglés Плаж

Плая дел Инглес е един от най-добрите плажове в Европа и един от най-красивите и най-оживените в Гран Канария. Днес той е слънчев пристан за милиони туристи, които търсят топлина и забавление.

Климатът в Плая дел Инглес е великолепен. През по-голямата част от годината температурата се задържа между 18ºC и 22ºC. Научете в тази статия всичко, което може да предложи Плая дел Инглес.

Произход на името Playa del Inglés

През 60-те години на миналия век около нея започват да се строят хотели и резиденции с намерението да бъдат ваканционни жилища за англичаните. Днес чуждестранните туристи продължават да се връщат отново и отново. Много от тях купуват имоти, за да се връщат винаги, когато пожелаят. Така мисията да бъде втори дом на англичани, ирландци и други европейци е изпълнена.

Местоположение

Намира се в южната част на остров Гран Канария, по-точно в община Сан Бартоломе де Тирахана. Това е градски плаж със златист пясък и спокойни води, който се простира на 3 км.

Разположен е между плажа Маспаломас и плажа Сан Агустин. Освен това е в непосредствена близост до известните дюни на Маспаломас – природен резерват с голяма туристическа стойност.

Услуги

Плая дел Инглес е удостоена със Син флаг, което означава, че предлага отлични условия за къпане и качествени услуги, като например:

  • Спасители
  • Душове
  • Съблекални
  • Шезлонги
  • Паркинг
  • Автобусна спирка

Освен с красотата и отличните си услуги, той е идеален плаж за почивка с деца. Той е широк и разполага с безопасни зони, на които всеки може да се наслади.

Playa del Inglés (2).min

Водни дейности

Младежите и любителите на адреналина се събират в Плая дел Инглес, за да се насладят на великолепни дейности на открито. Благодарение на яркото слънце, което огрява плажа през по-голямата част от годината, ще можете да практикувате водни спортове, които ви интересуват.

Тук можете да сърфирате по вълните, да се гмуркате с шнорхел, да тичате по плажа и да практикувате капоейра. Можете да наемете електронни скутери, водни ски, дъски за кайтсърф, уиндсърф, кайтсърф и бодиборд. Предлагат се също парасейлинг, плажен волейбол и плажен футбол.

Нудистки плаж

Натуристите ще намерят безопасно убежище, където да се наслаждават на слънцето и морето, без да покриват и сантиметър от кожата си. Зоната за нудисти е уединена. В тази зона можете да правите слънчеви бани в по-усамотена и спокойна атмосфера. Заради възможността за нудизъм Playa del Inglés е любим плаж за ЛГТБ населението.

Крайбрежна алея

В близост до нея ще намерите множество магазини с всичко необходимо, за да се насладите на плажа. Можете да посетите и различните ирландски пъбове, дискотеки и барове, които очакват посетителите.

Насладете се на вкусни ястия в ресторантите в региона. Посетете търговските центрове и не забравяйте да си купите сувенири, за да отнесете у дома осезаеми спомени от посещението си на острова.

Предлагането на хотели в района на Плая дел Инглес е много пълно. Тук ще откриете ол инклузив хотели, апартаменти и резиденции с отлично обслужване.

Между Плая дел Инглес и Маспаломас се намира увеселителният парк Holiday World Maspalomas. Чудесен парк за забавление със семейството и приятелите. Наблизо ще откриете също Sioux City и Aqualand Maspalomas – два сензационни тематични парка за всички възрасти.

Насладете се на Плая дел Инглес по време на почивката си в Гран Канария. Разгледайте дюните, зоната за нудисти и предлаганите водни дейности. Опитайте вкусната храна на региона и се насладете на една незабравима почивка. Напомняме ви да вземете предпазни мерки, ако желаете да почивате в тази част на острова, тъй като това е много оживен район. Трябва да направите своите резервации предварително, за да намерите места на желаната дата.

Плажове в Пуерто Рико

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0