Първо публикуване: април 23, 2024 |

Почивка на красивия плаж Сан Хуан

Плая Сан Хуан е полуградски плаж в западната част на Тенерифе, който предлага спокойствие и красиви гледки. Той е идеален за почивка и наслаждаване на морето в спокойна атмосфера. Тук ще намерите перфектния баланс между природата и удобствата на града. Плажът се намира близо до плажа Лос Кристианос, но е по-малко пренаселен.

Особености на плажа Сан Хуан

Разположен е в село Сан Хуан в община Гия де Исора, само на 10 км от центъра на града. Дължината му е 360 метра, а ширината – 30 метра. Разполага с вълнолом, който го предпазва от вълните и вятъра, като предлага спокойни и безопасни води за плуване. Покрит е с черен пясък, камъчета и чакъл. През цялата година има средно висока степен на заетост, като се посещава както от туристи, така и от местни жители.

Семеен плаж

Плая Сан Хуан (2)

Тя е идеална за посещение с цялото семейство. Благодарение на вълнолома, който защитава плажа, и близостта му до рибарското пристанище, той предлага много спокойни води, където децата могат да се забавляват и да плуват безопасно.

Голяма част от посетителите на плажа Сан Хуан са по-възрастни хора, привлечени от спокойствието на мястото и атмосферата, предразполагаща към релаксация.

Услуги

Плаж Сан Хуан разполага с всички услуги за плажуващите и отлично качество на водата, което го прави достоен за наградата „Син флаг“. На Тенерифе има само 13 плажа, удостоени с това отличие. В Playa San Juan периодично се извършва анализ на водата, за да се гарантира, че тя е с най-високо качество.

Това е пълноценен плаж, на който ще намерите:

  • Слънчеви чадъри и шезлонги
  • Салони за преобличане
  • Талетни и душове
  • Бани за крака
  • Спасители
  • Паркинг за автомобили
  • Точка за наблюдение
  • Достъп за хора с намалена подвижност
  • Туристически офис с информация за района и останалата част от острова.

Можете да се занимавате с гмуркане и шнорхелинг. Морското дъно на Плая Сан Хуан е очарователно. Открийте пещерите, скрити сред скалите, и наблюдавайте как покрай тях плуват пъстрите риби на Тенерифе.

Морска алея

Плая Сан Хуан

Крайбрежната алея до плажа Сан Хуан е дълга 2 км. Тя започва от стария кей и по нея ще намерите няколко пункта за туристическа информация.

От крайбрежната алея можете да стигнете до различни ресторанти, барове и кафенета. Насладете се на канарската гастрономия с вкусни ястия, сервирани на тераси с изглед към морето. Специалитетът на района е прясна риба и морски дарове.

Алеите в близост до крайбрежната алея са осеяни с магазини и ресторанти. Предлагаме ви да посетите местния уличен пазар всяка сряда, където можете да си купите занаятчийски изделия, текстил, декоративни предмети и много други.

Как да стигнем до там

Поемете по авеню Хуан Карлос I към морето. Когато видите табелата „Плая Сан Хуан“, завийте наляво към улица Calle Artes de Mar. Продължавайте да слизате надолу, докато не откриете очарователния и спокоен плаж Сан Хуан.

Можете да стигнете до него и с автобус по линия 473.

Село Сан Хуан

Сан Хуан е традиционно рибарско селище на Тенерифе, разположено в устието на оврага Сан Хуан. И до днес то е запазило стария си кей, който е бил основната форма на комуникация между общината и външния свят. В днешно време градът разполага с по-голям кей, създаден, за да отговори на нуждите на нарастващото население. Сан Хуан се радва на приятен климат през цялата година и на слаб вятър благодарение на скалата, която защитава залива.

Пещта за изпичане на вар в близост до Плая Сан Хуан е символ на града. Въпреки че вече не работи, тя е била важна част от историята на Тенерифе. Тук са били произвеждани хиляди блокове вар, които са били използвани за построяването на старите къщи в града.

Елате и открийте спокойствието и природната красота на Плая Сан Хуан. Пожелаваме ви щастливи празници в Тенерифе и да се насладите на лъчезарните му плажове със златист или черен пясък, с кристално чиста вода и всички услуги, за да прекарате един сензационен ден на плажа.

Плажове в Тенерифе Юг
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0