Първо публикуване: април 23, 2024 |

Плая Гранде, в Арико, в южната част на Тенерифе

Плая Гранде, известна също като Плая ел Порис, е малко известна дестинация за туристите. Това я прави чудесен избор, ако искате да се насладите на забележително чисти води и отлична гледка към връх Тейде, сами или със семейството си.

Винаги спокойната вода позволява на деца и възрастни да се разхладят безопасно по всяко време. Освен това пясъкът е със светлокафяв цвят, а фината му текстура превръща лежането за дрямка в истински релаксиращо и полезно преживяване.

Друг положителен аспект е, че градската управа на Арико отговаря за постоянното почистване на този плаж, което го превръща в чудесно място, на което всеки може да се наслади.

Разположение

Playa Grande en El Poris de Abona

Община: Арико

Намира се в община Арико, в южната част на Тенерифе, в непосредствена близост до атрактивния фар Пунта де Абона.

Хотели и ресторанти

Плая Гранде не е заобиколена от апартаменти или хотели, но въпреки това наблизо можете да получите къщи под наем, като например „Zone23 Home“ – красива и просторна къща с изглед към морето.

Най-близките барове и ресторанти се намират на 10-15 минути пеша, като например бар-ресторант „El Ancla“, където можете да се насладите на вкусни ястия с морски дарове.

Пясък

Пясъкът е със светлокафяв оттенък, но основната му забележителност е, че е наистина фин. Той се плъзга лесно между пръстите на краката ви, което го прави много удобен за релаксация и дълбока почивка.

Достъпност

Достъпът до плажа е сравнително лесен, тъй като той се намира на по-малко от 500 метра от пътя. Освен това разполага с някои пътеки и рампи, които улесняват достъпа на хора с увреждания.

До Плая Гранде се стига лесно и пеша или с обществен транспорт, така че можете да изберете най-подходящия за вас вариант.

Паркинг

Съвсем близо до плажа, на по-малко от 100 метра, се намира паркинг с малко под 50 места. Няма да имате проблеми с паркирането там, тъй като обикновено не се пълни.

Ако предпочитате, можете лесно да паркирате край пътя.

Безопасност за посетителите

Това не е оживен плаж, така че не се охранява от спасители. Важно е да вземете обичайните предпазни мерки, за да избегнете инциденти или лоши моменти.

Какво да не правите

  • Използване на душове или вани за крака
  • Кампиране
  • Курене
  • Барбекюта
  • Водене на домашни любимци
  • Издаване на прекомерен шум

За да имате предвид

Ако искате да прекарате време на истинска релаксация, удоволствие и връзка с морето, трябва да се уверите, че денят в района не е много ветровит, тъй като това може да провали преживяването ви.

Плажове в Тенерифе Юг
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0