Първо публикуване: април 23, 2024 |

Плаж Диего Ернандес в южната част на Тенерифе

Плая Диего Ернандес е скрито бижу сред бреговата линия, с красива гледка към залива и прекрасна природа. Той е рай за нудисти, хипита и любители на кучета.

Особености на Плая Диего Ернандес

Плая Диего Ернандес е разположена на югозападното крайбрежие на Тенерифе, между селата Ел Пуертито и Ла Калета в Адехе. Тя се намира в непосредствена близост до съоръженията на голф игрището в Коста Адехе.

Плажът е комбинация от зони със златист пясък и други, покрити със скали. Дължината му е 200 м, а ширината – 25 м. Оттук можете да наблюдавате пъстрите залези на Тенерифе, а на заден план се вижда остров Ла Гомера.

Поради трудния достъп до него той не е толкова претъпкан, колкото другите плажове в местността. Той е привлекателен за тези, които искат да се насладят на морето и слънцето в тишина и спокойствие. Най-много посетители има през лятото, а през останалата част от годината е по-малко посещаван.

Склоновете около плажа са пълни с кактуси и табаи – растения, характерни за бреговете на Тенерифе. Тук има и халофилна растителност – вид растения, устойчиви на морска сол, които привличат различни видове мигриращи птици. Поради тази причина тази зона се счита за обект от научен интерес.

Как да стигнем дотам

Коста де Адехе (пътят от плажа Диего Ернандес до Ла Калета) (2)

За да го посетите, трябва да стигнете до кръговото кръстовище, което свързва Avenida de los acantilados с Calle Tajore, там ще намерите малък паркинг, където можете да оставите колата си. Поглеждайки към морето, ще видите черен път, който води към плажа. След 15-минутно ходене надолу ще стигнете до лъчезарния плаж Диего Ернандес. Не забравяйте да носите подходящи обувки, за да се спуснете по каменистите пътеки, които заобикалят плажа.

От столицата Санта Крус де Тенерифе се стига за около час с кола.

Можете да стигнете до там и с лодка от морето. Някои екскурзии с лодка включват спирка пред плажа Диего Ернандес, за да могат пътниците да слязат да поплуват и да се разхладят след разходката.

Серен и кристално чисти води

Водата на плажа е красива, кристално синя и постепенно се задълбочава с отдалечаването от брега. В нея обикновено няма вълни, което предлага безопасно място за плуване. Но не бъдете прекалено уверени, съобразете се с вълнението, преди да се потопите.

Препоръчително е да посетите плажа Диего Ернандес по време на отлив, когато има повече свободни места за лежане на пясъка. По време на прилив водата покрива целия плаж, оставяйки открити само скалите. Препоръчваме ви да проверите таблицата на приливите и отливите преди да посетите плажа https://tablademareas.com/es/islas-canarias/los-cristianos-tenerife#_mareas

Натуристически плаж

Playa Diego Hernández (6)

Това е един от плажовете на Тенерифе, където любителите на нудизма могат да се наслаждават на морето с пълна свобода. Това е и зона, подходяща за домашни любимци, където те обикновено водят кучетата си, за да се забавляват в морето.

В продължение на много години този плаж е бил дом на хипитата. Те живеят в примитивни колиби на скалите зад плажа.

Това е и зона за нелегално къмпингуване, предпочитана от мнозина, за да прекарат нощта и да се докоснат до природата.

Услуги

Плая Диего Ернандес (3)

Тъй като това е див плаж, на него не се предлагат услуги за къпещите се.

В близост до плажа няма да намерите и плажни барове, ресторанти или хотели. Препоръчваме ви да си носите храна и напитки, както и оборудване за водни спортове, ако искате да се насладите максимално на морето и вълните.

Посетете Плая Диего Ернандес, за да избягате от шума на града и тълпите в курортите на Тенерифе. Насладете се на морето с всичките си сетива, като се оставите да бъдете погалени от свежия морски бриз и топлите лъчи на слънцето на Тенерифе.

Playa Diego Hernández

Плажове в Тенерифе Юг
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0