Første publisering: mars 30, 2024 |

Diego Hernández-stranden i Tenerife Sør

Playa Diego Hernández er en skjult perle langs kysten, med vakker utsikt over bukten og et herlig villmarksmiljø. Det er et paradis for naturister, hippier og hundeelskere.

Egenskaper ved Playa Diego Hernández

Playa Diego Hernández ligger på sørvestkysten av Tenerife, mellom landsbyene El puertito og La Caleta i Adeje. Den ligger like i nærheten av fasilitetene på Costa Adeje golfbane.

Stranden har en kombinasjon av områder med gyllen sand og andre som er dekket av steiner. Den er 200 meter lang og 25 meter bred. Herfra kan du se Tenerifes fargerike solnedganger med øya La Gomera i bakgrunnen.

På grunn av at den er vanskelig tilgjengelig, er den ikke så overfylt som andre strender i området. Den er attraktiv for dem som ønsker å nyte havet og solen i fred og ro. Stranden er mest besøkt om sommeren, mens den er mindre overfylt resten av året.

Skråningene rundt stranden er fulle av kaktus og tabaibas, planter som er karakteristiske for kysten av Tenerife. Her finnes også halofil vegetasjon, en type planter som er motstandsdyktige mot havsalt, og som tiltrekker seg ulike typer trekkfugler. Derfor er dette området ansett som et område av vitenskapelig interesse.

Hvordan komme seg dit

Costa de Adeje (veien fra Diego Hernández-stranden til La Caleta) (2).

For å besøke den må du kjøre til rundkjøringen som forbinder Avenida de los acantilados med Calle Tajore, der du finner en liten parkeringsplass hvor du kan sette fra deg bilen. Når du ser mot havet, ser du en grusvei som fører til stranden. Etter en 15-minutters spasertur nedover kommer du til den strålende Diego Hernandez-stranden. Husk å bruke passende fottøy for å gå ned de steinete stiene som omgir stranden.

Fra hovedstaden Santa Cruz de Tenerife tar det omtrent en time med bil.

Du kan også komme dit med båt fra havet. Noen båtturer inkluderer et stopp foran Diego Hernández-stranden, der passasjerene kan gå av for å ta en dukkert og kjøle seg ned etter turen.

Serene og krystallklart vann

Vannet på stranden er vakkert krystallblått og blir gradvis dypere etter hvert som du beveger deg bort fra kysten. Vannet er som regel fritt for bølger, noe som gjør det trygt å bade. Men ikke vær for selvsikker, vær oppmerksom på dønningene før du tar en dukkert.

Det er lurt å besøke Diego Hernández-stranden ved lavvann, da det er flere områder tilgjengelig for å ligge på sanden. Ved høyvann dekker vannet hele stranden, slik at bare steinene ligger blottlagt. Vi anbefaler at du sjekker tidevannstabellen før du besøker stranden https://tablademareas.com/es/islas-canarias/los-cristianos-tenerife#_mareas.

Naturiststranden

Playa Diego Hernández (6).

Playa Diego Hernández er en av de strendene på Tenerife hvor naturister kan nyte havet i full frihet. Det er også et kjæledyrvennlig område hvor de fleste tar med seg hundene sine for å ha det gøy i sjøen.

I mange år har denne stranden vært hjemsted for hippier. De bor i primitive hytter på klippene bak stranden.

Det er også et ikke-lovlig campingområde, og mange foretrekker å overnatte her for å komme i kontakt med naturen.

Tjenester

Playa Diego Hernández (3)Siden dette er en vill strand, er det ingen service for badegjester.

Du finner heller ingen strandbarer, restauranter eller hoteller i nærheten av stranden. Vi anbefaler at du tar med deg mat og drikke samt vannsportsutstyr hvis du vil nyte havet og bølgene til fulle.

På Playa Diego Hernandez kan du flykte fra bråket i byen og folkemengden på feriestedene på Tenerife. Opplev havet med alle sanser, og la deg omfavne av den friske havbrisen og de varme strålene fra Tenerifes sol.

Playa Diego Hernández