Første publisering: mars 30, 2024 |

Abama-stranden i Tenerife Sør

Dette er en strålende, semi-urbant bukt med gyllen sand og krystallklart vann sør på Tenerife. Stranden er ikke overfylt og er perfekt for spaserturer, kontakt med naturen og avslapping i fredelige omgivelser. Ta en tur med familien og nyt synet av det vakre landskapet på Tenerifes kyst.

Kjennetegn ved Playa de Abama

Playa de Abama ligger i Guía de Isora kommune, i nærheten av et av de mest luksuriøse hotellene på Tenerife, Ritz-Carlton Abama. Hotellet ligger like ved Isorana-klippene og Barranco de Erques-kløften, som er fredet på grunn av sin betydning for vitenskapelig forskning. Det er også kort vei til strendene San Juan og Alcalá.

Playa de Abama er en offentlig strand med middels/høyt belegg og besøkes av både turister og fastboende på øya. Alle strendene på Tenerife er offentlige, så du vil ikke bli nektet adgang selv om du ikke er hotellgjest. Du bør komme tidlig om morgenen for å finne en parkeringsplass.

Denne vakre skjellformede bukten er 100 meter lang og 20 meter bred. Ved siden av finner du to vakre, naturlige bassenger med rolig og trygt badevann. Fra Playa de Abama kan du se de flotte bananplantasjene i byen og naboøya La Gomera, en annen juvel i Kanariøyenes skjærgård.

Tjenester

Playa de Abama (4)

Gratis parkering er tilgjengelig. I nærheten av stranden er det en brygge med trapper for dem som ønsker å bade i åpent hav.

Noen av Abamas strandtjenester tilbys av hotellet. Så parasollene og solsengene, samt den lille taubanen, er til eksklusiv bruk for hotellets gjester. Men ingen fare, du kan ta med håndkleet ditt og legge deg på sanden for å nyte strandens skjønnhet og sjarm.

På Beach Club, som eies av hotellet, kan du spise lunsj, drikke og bruke toalettene. Som et luksushotell koster mat og service en del.

Stranden er trygg for barn

Abama Beach (2)

Stranden er så rolig at den kan sammenlignes med et naturlig svømmebasseng. Takket være bølgebryteren som beskytter stranden, er det rolig vann med lite bølger og trygt for barn. Barna kan leke i sanden og plaske rundt på grunt vann nær land.

Slik kommer du dit

Ankom parkeringsplassen ved siden av hotellet. Derfra går du ned de bratte trappene i 15 minutter til du kommer til stranden.

Biler kan kjøre ned til stranden for å sette av passasjerer og deres eiendeler. Deretter må de returnere til parkeringsplassen. Hvis du reiser med taxi eller leiebil, kan du gå av direkte ved stranden og slipper å gå ned trappene.

Du kan også ta buss til Los Gigantes med busslinje 473. Bussholdeplassen ligger like i nærheten av hotellet.

Et annet alternativ er å ta båt fra bryggen. Noen båtturer ankrer opp foran Playa de Abama, slik at passasjerene kan ta seg en dukkert og avkjøle seg i havet.

Playa de Abama er perfekt å inkludere i familieferien. Det er en strand som er lett tilgjengelig fra veien, med vakker natur og krystallklart vann. Her finner du alt du trenger for å nyte Tenerife og havet som omgir den.