Første publisering: mars 30, 2024 |

Stranden i El Socorro nord på Tenerife

Playa de El Socorro, også kjent som Playa de Chimisay, er en svært attraktiv strand for både turister og lokalbefolkningen, takket være den unike svarte vulkansanden.

Den er perfekt for å tilbringe en hyggelig stund med familien, takket være bølgene som bryter langt fra land. I tillegg gjør de lette og moderate dønningene stedet til det foretrukne valget for amatører og semiprofesjonelle surfere. Det har faktisk blitt arrangert nasjonale og europeiske surfekonkurranser på El Socorro Beach.

Det rene og klare vannet, samt den velholdte sanden med få steiner, har gjort den til en strand med blått flagg i mer enn 20 år, noe som gjør den til et av de beste alternativene når du besøker Nord-Tenerife.

Lokalisering

Playa del Socorro (2)

Kommune: Los Realejos

Playa del Socorro ligger nord på Tenerife, i Los Realejos kommune, i sentrum av landsbyen El Socorro.

Hoteller og restauranter

Playa del Socorro (5)

I nærheten (5-7 minutter med bil) finner du svært komfortable hoteller med fantastisk utsikt og utmerket service, for eksempel Canary BioHostel. Du finner også vakre haciendaer, som Hacienda Cuatro Ventanas.

I Playa de El Socorro finner du også strandbarer og bar-restauranter, perfekt for å smake på deilige sjømatretter.

Arena

Playa del Socorro (4)

Sanden er mørkegrå og fin, veldig behagelig å ha på huden. Det er perfekt å legge seg ned og slappe av mens man nyter utsikten og lyden av havet.

Tilgjengelighet

El Socorro-stranden er klassifisert som «tilgjengelig strand», noe som gjør den ideell for folk i alle aldre og med alle fysiske forutsetninger. Gangveier, ramper, dusjer og en privat parkeringsplass gjør den svært komfortabel og hyggelig å besøke. Den er også tilpasset slik at bevegelseshemmede kan nyte den uten problemer.

Hva du kan finne

Playa del Socorro (6) />.

Sportsaktiviteter

Mange turister besøker denne stranden på grunn av dens popularitet blant surfere. Surfemesterskap har blitt arrangert på El Socorro-stranden, for eksempel Kanariøyene-mesterskapet eller verdensmesterskapet i surfing «La Santa Pro Junior», så det er det beste alternativet hvis du er amatør eller ønsker å bli profesjonell surfer.

Dessuten trenger du ikke å bekymre deg hvis du ikke vet hvordan du surfer, takket være surfeskolen «El Socorro», ideell for både voksne og tenåringer.

Underholdning

På visse tider av året er det et spesielt underholdningsområde kalt «El Puntito de El Socorro», hvor du kan glede deg over spill og bokutlån.

Et annet pluss er de gratis Wi-Fi-sonene, som lar deg holde kontakten til enhver tid.

Parkering

El Socorro Beach har en egen gratis parkeringsplass med en kapasitet på rundt 200 biler. Alt i alt det beste stedet å la bilen stå.

I høysesongen velger noen turister å ta taxi fra overnattingsstedet til stranden for å unngå at parkeringsplassen blir overfylt.

Sikkerhet for besøkende

Livredderposten sørger for at stranden og turistene er trygge under oppholdet.

Hva du ikke kan gjøre

For å ta vare på stranden og tryggheten til andre besøkende, er det angitt hva du ikke kan gjøre:

  • Etterlate avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper.
  • Ta stein, sand eller andre elementer fra naturen.
  • Forstyrre stillheten med høye lyder, for eksempel musikk.