Første publisering: mars 30, 2024 |

Playa Grande, i Arico sør på Tenerife.

Playa Grande, også kjent som Playa el Poris, er et lite kjent reisemål for turister. Det gjør den til et godt valg hvis du vil nyte det utrolig klare vannet og den flotte utsikten til Teide-toppen, enten alene eller sammen med familien.

Det alltid rolige vannet gjør at barn og voksne kan kjøle seg ned trygt når som helst. I tillegg har sanden en lysebrun farge og en fin tekstur som gjør det til en avslappende og behagelig opplevelse å legge seg ned for å ta en lur.

Et annet positivt aspekt er at det er Arico kommune som står for den kontinuerlige rengjøringen av stranden, noe som gjør den til et flott sted for alle.

Lokalisering

Playa Grande en El Poris de Abona

Kommune: Arico

Den ligger i Arico kommune, sør på Tenerife, like i nærheten av det attraktive fyrtårnet Punta de Abona.

Hoteller og restauranter

Playa Grande er ikke omgitt av leiligheter eller hoteller, men du kan leie hus i nærheten, for eksempel «Zone23 Home», et vakkert og romslig hus med havutsikt.

De nærmeste barene og restaurantene ligger 10-15 minutters gange unna, for eksempel bar-restauranten «El Ancla», hvor du kan nyte deilige sjømatretter.

Sand

Sanden har en lysebrun farge, men hovedattraksjonen er at den er veldig fin. Den glir lett mellom tærne, noe som gjør det veldig behagelig å slappe av og hvile dypt.

Tilgjengelighet

Det er relativt enkelt å komme til stranden, som ligger mindre enn 500 meter fra veien. Det har også noen gangveier og ramper som letter tilgangen for personer med nedsatt funksjonsevne.

Playa Grande er også lett å nå til fots eller med offentlig transport, så du kan velge det alternativet som passer deg best.

Parkering

Like ved stranden, mindre enn 100 meter unna, ligger en parkeringsplass med i underkant av 50 plasser. Du vil ikke ha noen problemer med å parkere der, for det pleier ikke å være fullt.

Hvis du foretrekker det, kan du enkelt parkere langs veien.

Sikkerhet for besøkende

Stranden er ikke travelt besøkt, så det er ikke livreddere på plass. Det er viktig å ta de vanlige forholdsreglene slik at du unngår ulykker eller uheldige øyeblikk.

Hva du ikke skal gjøre

  • Bruk av dusj eller fotbad
  • Camping
  • Røyking
  • Grilling
  • Å ta med kjæledyr
  • Å lage for mye støy

Vær oppmerksom på

Hvis du vil oppleve ekte avslapning, nytelse og kontakt med havet, bør du passe på at det ikke blåser mye i området, da dette kan ødelegge opplevelsen.