Første publisering: mars 30, 2024 |

Oppdag den vakre San Juan-stranden

Playa San Juan er en semi-urban strand vest på Tenerife som byr på ro og vakker utsikt. Den er perfekt for å slappe av og nyte havet i en avslappet atmosfære. Her finner du den perfekte balansen mellom natur og byens bekvemmeligheter. Det er ikke langt til Los Cristianos-stranden, selv om den er mindre overfylt.

Egenskaper ved San Juan-stranden

Den ligger i landsbyen San Juan i Guía de Isora kommune, bare 10 km fra sentrum. Den er 360 meter lang og 30 meter bred. Den har en bølgebryter som beskytter mot bølger og vind, og det er rolig og trygt å bade her. Den er dekket av svart sand, småstein og rullestein. Stranden er middels godt besøkt hele året, både av turister og lokalbefolkning.

Familiestranden

Playa San Juan (2).

Det er perfekt å dra dit med hele familien. Takket være bølgebryteren som beskytter stranden og nærheten til fiskehavnen, er det svært rolig vann der barna kan ha det gøy og svømme trygt.

En stor del av de besøkende på San Juan-stranden er eldre mennesker, som tiltrekkes av stedets ro og atmosfære som innbyr til avslapping.

Tjenester

Playa San Juan har alle tjenester for badegjester og utmerket vannkvalitet, noe som gjør den verdig utmerkelsen Blått flagg. Tenerife har bare 13 strender som har fått denne utmerkelsen. På Playa San Juan utføres det jevnlig vannanalyser for å sikre at vannet er av høyeste kvalitet.

Det er en komplett strand hvor du finner:

  • Parasoller og solsenger
  • Omkledningsrom
  • Toaletter og dusjer
  • Fotbad
  • Badevakter
  • Parkeringsplass
  • Overvåkingspunkt
  • Tilgang for bevegelseshemmede
  • Turistkontor med informasjon om området og resten av øya

Maritime promenade

Playa San Juan

Strandpromenaden ved San Juan-stranden er 2 km lang. Den starter ved den gamle bryggen, og langs den finner du flere turistinformasjonspunkter.

Fra promenaden kan du gå til forskjellige restauranter, barer og kafeer. Her kan du nyte kanarisk gastronomi med deilige retter som serveres på terrasser med utsikt over havet. Områdets spesialitet er fersk fisk og sjømat.

Langs avenyene nær strandpromenaden ligger det mange butikker og restauranter. Vi anbefaler at du besøker det lokale gatemarkedet hver onsdag, der du kan kjøpe kunsthåndverk, tekstiler, pyntegjenstander og mye mer.

Slik kommer du dit

Ta Avenida Juan Carlos I i retning havet. Når du ser skiltet «Playa San Juan», tar du til venstre inn i Calle Artes de Mar. Fortsett nedover til du finner den sjarmerende og rolige San Juan-stranden.

Du kan også komme dit med buss på linje 473.

San Juan landsby

San Juan er en tradisjonell fiskerlandsby på Tenerife som ligger ved munningen av San Juan-kløften. Selv i dag har den bevart sin gamle kai, som var den viktigste formen for kommunikasjon mellom kommunen og omverdenen. I dag har byen fått en større kai for å imøtekomme behovene til den voksende befolkningen. San Juan har et behagelig klima året rundt og lite vind takket være klippen som beskytter bukten.

Kalkovnen nær Playa San Juan er et ikon for byen. Selv om den ikke lenger er i drift, var den en viktig del av Tenerifes historie. Her ble det laget tusenvis av kalkblokker som ble brukt til å bygge de gamle husene i byen.

Kom og opplev roen og den naturlige skjønnheten i Playa San Juan. Vi ønsker deg en god ferie på Tenerife, og at du vil nyte de strålende strendene med gyllen eller svart sand, krystallklart vann og alt du trenger for å tilbringe en fantastisk dag på stranden.