Първо публикуване: април 23, 2024 |

Плаж Ел Сокоро в северната част на Тенерифе

Плажът Ел Сокоро, известен още като Плая де Чимисай, е много привлекателен плаж както за туристите, така и за местните жители, благодарение на уникалния си черен вулканичен пясък.

Той е идеален за приятно прекарване на времето със семейството, благодарение на вълните, които се разбиват далеч от брега. Освен това леките и умерени вълни го правят предпочитан за любители и полупрофесионални сърфисти. Всъщност на плажа El Socorro са се провеждали национални и европейски състезания по сърф.

Благодарение на чистата и прозрачна вода, както и на добре поддържания пясък с малко камъни, плажът е носител на Син флаг вече повече от 20 години, което го прави един от най-добрите варианти при посещение на северната част на Тенерифе.

Разположение

Playa del Socorro (2)

Община: Лос Реалехос

Разположен е в северната част на Тенерифе, в община Лос Реалехос, в центъра на селището Ел Сокоро.

Хотели и ресторанти

Playa del Socorro (5)

Сравнително близо (на 5 до 7 мин. с кола) ще намерите много удобни хотели с невероятни гледки и отлично обслужване, като например Canary BioHostel. Ще откриете и красиви хасиенди, като Hacienda Cuatro Ventanas.

В Плая де Ел Сокоро ще откриете и плажни барове и бар-ресторанти, идеални за дегустация на вкусни ястия от морски дарове.

Арена

Плая дел Сокоро (4)

Пясъкът е тъмносив и фин, много приятен при допир с кожата. Той е идеален за лежане и релаксация, докато се наслаждавате на гледката и шума на морето.

Достъпност

Плажът Ел Сокоро е класифициран като „Достъпен плаж“, което го прави идеален за хора от всякаква възраст и физическо състояние. Неговите пътеки за достъп, рампи, душове и частен паркинг го правят много удобен и приятен за посещение. Той също така е адаптиран така, че хората с намалена подвижност да могат да го ползват без никакви проблеми.

Какво можете да намерите

Playa del Socorro (6)

Спортове

Много туристи посещават този плаж заради популярността му сред сърфистите. На плажа Ел Сокоро са се провеждали сърф шампионати, като шампионата на Канарските острови или световното състезание по сърф „La Santa Pro Junior“, така че това е най-добрият вариант, ако сте любител или се стремите да станете професионален сърфист.

Нещо повече, няма да се притеснявате, ако не знаете как да карате сърф, благодарение на училището по сърф „El Socorro“, идеално както за възрастни, така и за тийнейджъри.

Забавления

В определени периоди от годината има специална зона за развлечения, наречена „El Puntito de El Socorro“, където можете да се насладите на игри и услуга за заемане на книги.

Друг плюс са безплатните Wi-Fi зони, които ви позволяват да останете свързани по всяко време.

Паркинг

Плажът El Socorro разполага със собствен безплатен паркинг с капацитет около 200 автомобила. Като цяло, това е най-доброто място, където да оставите автомобила си.

В разгара на сезона някои туристи използват алтернативата да вземат такси от мястото за настаняване до плажа, за да не намират паркинга препълнен.

Безопасност за посетителите

Спасителният пост се грижи за безопасността на плажа и туристите по време на престоя им.

Какво не можете да правите

За да се погрижим за плажа и за спокойствието на останалите посетители, е посочено какво не можете да правите:

    • Да оставяте в околната среда отпадъци от всякакъв вид, включително угарки от цигари
    • Да вземате камъни, пясък или други елементи от природната среда
    • Не нарушавайте спокойствието със силни шумове, например музика
Плажове в Тенерифе
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0