Първо публикуване: януари 28, 2022 |

Playa Fañabé Плаж

Playa Fañabé е възхитителен плаж със светъл пясък и страхотни развлекателни дейности. Той привлича посетители през цялата година и е един от най-активните плажове в Тенерифе. Той е с малки вълни и спокойни води, поради което е подходящ за цялото семейство.

Разположен е в градска зона, крайбрежната алея предлага приятни разходки с красиви гледки, където можете да се насладите и на вкусна храна в някой от баровете и ресторантите, както и да си купите всичко необходимо в различните магазини по крайбрежната алея.

На този плаж има всичко, от което се нуждаете, за да прекарате един чудесен ден със семейството и приятелите си. Оставете стреса зад гърба си и се разходете, ще намерите слънце, пясък и релаксиращи кристално чисти води.

Местоположение

Община: Adeje

Разположен е в Коста Адехе, в южната част на остров Тенерифе.

Намира се в непосредствена близост до Плая де Торвискас, до който можете да стигнете пеша, защото са част от един и същи плаж. За много туристи тези два плажа представляват най-добрата плажна зона в южната част на Тенерифе.

До тях можете да стигнете с кола и пеша по крайбрежната алея. Има зона за паркиране, но винаги можете да намерите свободно място на близката улица.

Наблизо минава една от линиите на междуградския обществен транспорт.

Син флаг

Плая Фанябе е удостоена със Син флаг, което означава, че предлага безопасни води със санитарно качество за гмуркане и качествени плажни услуги.

Пясък

Пясъкът е от вулканичен тип, много фин. Ако се движите по плажа, ще забележите, че цветът на пясъка варира от златист до сивкав.

Смята се за райско кътче и защото винаги предлага хубаво време, през цялата година предлага идеален климат, топъл през деня и мек през нощта.

Достъпност

Ако имате или отивате с човек с намалена подвижност, не се притеснявайте, плажът разполага с рампи и съоръжения за достъп и престой на хора в инвалидни колички.

Услуги

Душове
Тоалетни
Шезлонги и чадъри
Вани за крака
Детски кът
Надуваеми замъци за деца
Съблекални
Плажни барове
Спасители
Наблюдение

Можете да наемете и

джетове
кънки с педали
Риба с муха
Sky and wake
Банан
Парашутиране

Променада

По крайбрежната алея се намират големи хотели. Можете да отседнете във всеки от тях и да слезете да се насладите на Плая Фанябе, когато пожелаете.

В района ще намерите също туристически офис и търговски центрове. В непосредствена близост до тях има няколко магазина и ресторанти, някои от които с тераси, където можете да опитате техните ястия, докато се наслаждавате на гледката към морето.

Детски плаж

Както вече споменахме, той има много характеристики, които го правят идеален за деца.

Той дори има достъп за детска количка.

Вълноломът блокира вълните, така че вълнението не е силно. По същия начин вятърът е много спокоен, защото се намира в югозападната част на Тенерифе, най-малко ветровития район на острова.

Децата са щастливи тук. Те се плискат в много спокойните води, а брегът е плитък. Освен това обичат да строят пясъчни замъци, докато родителите им си почиват на пясъка или се къпят.

Спасителите са винаги на разположение, за да се справят с всеки инцидент.

Плажове в Тенерифе

Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0