Първо публикуване: март 13, 2023 |

Най-добрите плажове на Лансароте: открийте очарованието му!

Предлагаме ви списък на най-добрите плажове в Лансароте, за да ви помогнем да изберете кои да посетите по време на следващата си почивка. В него ще намерите различни плажове за всеки вкус. Елате със семейството и децата, за да се насладите на спокойни води в градска среда с всички услуги. Ако сте любители на екстремните спортове, ще откриете диви плажове, идеални за приключения.
Топ на най-добрите плажове на Лансароте
Въпреки вулканичния си произход, Лансароте има повече златисти пясъчни плажове, отколкото тъмни пясъчни плажове. Това е в контраст със съседните острови Фуертевентура и Тенерифе, където преобладават бреговете от чакъл и вулканични скали. Сега ви оставяме нашия пътеводител за плажовете на Лансароте с най-висока оценка сред туристите.

Плаж Плая де Папагайо

"<br Той се намира в южната част на Лансароте и е един от най-известните на острова. Принадлежи към природния паметник Лос Ахачес. Всъщност това е дълъг плаж, съставен от няколко участъка от бреговата линия, разделени от скали. Характеризира се с красив златист пясък и кристално чисти води, идеални за гмуркане с шнорхел и изследване на морското дъно. Само на главния плаж има плажен бар с добра храна. За да се насладите на останалите заливчета, трябва да сте подготвени с провизии. Нудизмът и натуризмът също са разрешени в тези зони.

Плаж Плая ЧикаLanzarote Playa Chica

Известна още като Пила де ла Барила, тя се простира на 100 метра. Разположена е на югоизточния бряг на острова и въпреки малките си размери е една от най-популярните. Благодарение на скалите край брега тя е защитена от вълните, което я прави спокойна за плуване и гмуркане с шнорхел.

Плаж Фамараplaya de famara lanzarote

Разположен е на северозападния бряг на острова и е заобиколен от внушителни скали. Това е плаж за тези, които искат да се наслаждават на морето далеч от туристическите центрове. Характерен е с красивия си златист пясък, осеян със скали. Простира се на дължина от 6 км, където има достатъчно място за всички. Това е един от най-добрите плажове в Лансароте, където можете да практикувате нудизъм и да усещате морето върху всеки сантиметър от кожата си. Заради бурния си вятър той е мечтан рай за сърфистите. Елате и практикувайте сърф, кайтсърф, уиндсърф и бодиборд.

Плаж Фламенко

Разположен е в южната част на острова. Характеризира се с много ярък бял пясък, който го прави изключително красив. Простира се на 200 метра и е идеален за разходка със семейството и децата. Защитен е от вълноломи, така че ще намерите спокойни води, за да плувате и да се наслаждавате спокойно на морето. Можете да легнете, за да се любувате на морето и да правите слънчеви бани на топлия пясък, или да се отпуснете и да четете книга под някоя палма. Това е също така идеална среда за гмуркане с шнорхел и подводно гмуркане. Той предлага паркинг, ресторанти, шезлонги, чадъри, душове и тоалетни. Крайбрежната алея се свързва с магазини, барове и ресторанти.

Playa de las Conchas"</p

Ако искате да посетите добре запазен девствен плаж, трябва да дойдете тук. Но той не е лесно достъпен. Първо трябва да вземете ферибот, за да стигнете до островчето Ла Грасиоса. След като излезете на сушата, трябва да се впуснете в 45-минутен преход, за да стигнете най-накрая до рая. Ще откриете красива и естествена среда от тюркоазени води върху златисти пясъци, истинско морско съкровище. Но бъдете внимателни, няма спасители, а водите често са бурни и създават силни вълни. Това е идеален плаж за двойки и за любителите на нудизма.

Белият Калетон

На север, в природния паметник Volcán de la Corona, откриваме този красив плаж с много бял пясък и тъмни скали, които контрастират. Той се простира на 500 метра, в които са образувани великолепни естествени басейни със спокойна плитка вода. Нудизмът е разрешен, но се комбинира с хора, които предпочитат да се обличат.

Плаж Плая Хонда

Разположен е в непосредствена близост до летище Аресифе. Често се среща туристи, които наблюдават самолетите с бинокли от плажа. Това е красив плаж, отдалечен от градските зони, за пълноценно забавление на посетителите му. На крайбрежната алея ще откриете много заведения, където можете да хапнете вкусна канарска храна.

Playa de las MujeresLanzarote Beach Playa Mujeres.min

Това е един от най-хубавите плажове на Лансароте и се намира в защитения природен парк Лос Ахачес. Простира се на 500 метра от фин златист пясък със спокойни води, идеални за гмуркане с шнорхел. Това е плаж далеч от тълпите и няма плажни услуги, така че трябва да си носите всичко необходимо, за да се наслаждавате на морето и да се храните. Това е и плаж, на който е разрешен нудизмът.

Плаж Ла Франсеса

Този плаж на Ла Грасиоса се състои от два участъка, защитени от дюни и вулканични скали. Той има спокойни води, идеални за плуване. Разполага и с място за акостиране, на което пристигат няколко лодки с туристи, за да прекарат деня. Можете да стигнете до него пеша от Калета де Себо по пешеходна пътека, която се изминава за 45 минути.

Плаж Los PocillosPuertoDelCarmen-Playa Pocillos

Пясъкът на този плаж е малко специфичен, със странен жълт оттенък, но е също толкова красив и привлекателен, колкото и съседните плажове. Той притежава отличието „Син флаг“ благодарение на сините си и плитки води, идеални за къпане. Освен това разполага с отлични плажни услуги, поради което е толкова популярен. По крайбрежната алея се намират ресторанти, барове и магазини.

Плаж Жаблило

 

Разположен в източната част на острова, това е още един от белите пясъчни плажове, осеяни с тъмни скали. Той се простира на 350 метра и е един от най-добрите плажове в Лансароте, на който можете да отидете с цялото семейство. Едно от предимствата на скалите му е, че го предпазват от вълните, като създават плитки лагуни за плувци и начинаещи гмуркачи. Плажът е удостоен със Син флаг за качеството на водата и предлаганите услуги (шезлонги и чадъри, спасители, душове и тоалетни). Крайбрежната алея го свързва с ресторанти, барове и магазини.

Плая дел Чарко де лос Кликос

В този природен обект преобладава вулканичният пейзаж. Той се състои от тъмен пясък в контраст с червения цвят на скалите. В допълнение към това той поддържа странна зелена лагуна поради наличието на водорасли. Това не е любим плаж за плуване на туристите, но все пак е очарователен пейзаж, който си струва да бъде посетен и запечатан в снимки.

Плая дел Редукто

Разположен в Аресифе, той се състои от бели пясъци и синьо море, което обгръща брега с леко люлеене. Благодарение на рифовете в морето, то има малко вълнение, което го прави чудесен естествен басейн, безопасен за деца. На крайбрежната алея ще намерите няколко бара и ресторанта, където можете да се насладите на канадските вкусове денем и нощем.

Изброихме най-добрите плажове в Лансароте, където можете да плувате и да се наслаждавате на морето. Както виждате, бреговете на този велик остров предлагат истински рай с перфектни плажове и хубаво време. Всички са добре дошли – семейства на лятна почивка, авантюристи в търсене на нови преживявания или нудисти, които искат да се наслаждават на морето без притеснения. Напомняме ви да се наслаждавате на природата, без да я безпокоите и без да оставяте отпадъци след себе си.

Плажове в Лансароте
Свързани статии: