Első közzététel: március 13, 2023 |

Fedezd fel Lanzarote legjobb strandjait: Fedezd fel Lanzarote varázsát!

Íme a legjobb lanzarotei strandok listája, hogy segítsünk kiválasztani, melyiket érdemes meglátogatni a következő nyaralás során. Minden ízlésnek talál különböző strandokat. Jöjjön el a családdal és a gyerekekkel, hogy élvezze a nyugodt vizeket városi környezetben, minden szolgáltatással. Ha az extrém sportok szerelmese, akkor a kalandozáshoz tökéletes vad strandokat talál.
A legjobb lanzarotei strandok teteje
Vulkanikus eredete ellenére Lanzarotén több az aranyszínű homokos strand, mint a sötét homokos strand. Ez ellentétben áll a szomszédos Fuerteventura és Tenerife szigetekkel, ahol inkább a kavicsos és vulkanikus kőzetből álló partok dominálnak. Most itt hagyjuk önöknek a turisták körében a legmagasabb értékelést kapott lanzarotei strandok útmutatóját.

Playa de Papagayo strand

Fedezd fel Lanzarote legjobb strandjait: Fedezd fel Lanzarote varázsát! Lanzarote déli részén található, és az egyik leghíresebb a szigeten. A Los Ajaches természeti emlékhelyhez tartozik. Valójában egy hosszú strand, amely több, sziklákkal elválasztott partszakaszból áll. Gyönyörű aranyszínű homok és kristálytiszta víz jellemzi, amely tökéletes a búvárkodásra és a tengerfenék felfedezésére. Csak a fő strandon van strandbár jó ételekkel. A többi öböl élvezéséhez fel kell készülni ellátmánnyal. A nudizmus és a naturizmus ezeken a területeken is megengedett.

Playa Chica strandLanzarote Playa Chica

A Pila de La Barrilla néven is ismert strand 100 méter hosszan húzódik. A sziget délkeleti partján található, és kis mérete ellenére az egyik legnépszerűbb. A part menti szikláknak köszönhetően védve van a hullámoktól, így nyugodt környezetet biztosít az úszáshoz és a búvárkodáshoz.

Famara Beachplaya de famara lanzarote

A sziget északnyugati partján található, és impozáns sziklák támasztják alá. Ez a strand azoknak való, akik a turisztikai központoktól távol szeretnék élvezni a tengert. Gyönyörű, sziklákkal tarkított aranyszínű homok jellemzi. Hossza 6 km, ahol mindenki számára bőven van hely. Ez az egyik legjobb strand Lanzarotén, ahol gyakorolhatja a nudizmust, és érezheti a tengert a bőrének minden porcikáján. Durva szelének köszönhetően a szörfösök álomparadicsoma. Jöjjön el, és gyakorolja a szörfözést, a kitesurfinget, a windsurfinget és a bodyboardingot.

Flamenco Beach

A sziget déli részén található. Jellemzője a nagyon világos fehér homok, ami kivételesen széppé teszi. Hossza 200 méter, és tökéletes a családdal és a gyerekekkel való kirándulásra. A partot hullámtörők védik, így nyugodt vizet talál, ahol nyugodtan úszhat és élvezheti a tengert. Leheveredve csodálhatja a tengert és napozhat a meleg homokon, vagy pihenhet és olvashat egy könyvet egy pálmafa alatt. Tökéletes környezetet biztosít a búvárkodáshoz és a búvárkodáshoz is. Parkolási lehetőség, éttermek, napozóágyak, napernyők, zuhanyzók és mosdók állnak rendelkezésre. A sétányon üzletek, bárok és éttermek csatlakoznak.

Playa de las ConchasFedezd fel Lanzarote legjobb strandjait: Fedezd fel Lanzarote varázsát!

Ha egy jó állapotban lévő, érintetlen strandot szeretne meglátogatni, akkor ide kell jönnie. De nem könnyen megközelíthető. Először kompra kell szállni, hogy elérjük La Graciosa szigetét. A partra érve egy 45 perces átkelésre kell vállalkoznod, hogy végre elérd a paradicsomot. Gyönyörű és természetes környezetet találsz, türkizkék vízzel az aranyszínű homok felett, egy igazi kincs a tengerben. De legyetek óvatosak, nincsenek vízimentők, és a víz gyakran háborgó, erős hullámokat kelt. Ideális strand pároknak és a naturizmus szerelmeseinek.

Fehér Caleton

Északra, a Volcán de la Corona természeti emlékműben találjuk ezt a gyönyörű strandot, ahol nagyon fehér homok és sötét sziklák alkotnak kontrasztot. Ez 500 méter hosszan húzódik, amelyben csodálatos természetes medencék alakulnak ki nyugodt, sekély vízzel. A nudizmus megengedett, de a ruhát preferálókkal együtt.

Playa Honda strand

Az Arrecife repülőtér mellett található. Gyakran látni turistákat, akik a strandról távcsővel figyelik a repülőket. Ez egy gyönyörű strand, távol a városi területektől, hogy a látogatók teljes mértékben élvezhessék. A sétányon számos olyan létesítményt talál, ahol finom kanári ételeket ehet.

Playa de las MujeresLanzarote Beach Playa Mujeres.min

Lanzarote egyik legjobb strandja, amely a Los Ajaches természetvédelmi parkban található. A strand 500 méter hosszan húzódik, finom aranyszínű homokkal, nyugodt vízzel, amely tökéletes a búvárkodáshoz. Ez egy olyan strand, amely távol van a tömegtől, és nem rendelkezik strandszolgáltatással, így mindent magával kell hoznia, amire szüksége van a tenger élvezetéhez és az evéshez. Ez egy olyan strand, ahol a nudizmus megengedett.

La Francesa strand

La Graciosa strandja két szakaszból áll, amelyet dűnék és vulkanikus sziklák védenek. Nyugodt vize tökéletes az úszáshoz. Van egy horgonyzóhelye is, ahová számos hajó érkezik turistákkal, hogy itt töltsék a napot. Caleta de Sebo felől gyalogosan, a gyalogúton keresztül juthatunk el oda, amely 45 percet vesz igénybe.

Los Pocillos strand

PuertoDelCarmen-Playa Pocillos

Ennek a strandnak a homokja kissé sajátos, furcsa sárga tónusú, de ugyanolyan szép és vonzó, mint a szomszédos strandoké. Kék zászlós kitüntetéssel rendelkezik kék és sekély vize miatt, amely ideális a fürdőzéshez. A strand szolgáltatásai is kiválóak, ezért is olyan népszerű. A sétány mentén éttermek, bárok és üzletek találhatók.

Jablillo strand

 

A sziget keleti részén található ez a másik fehér homokos strand, amelyet sötét sziklák tarkítanak. A 350 méter hosszúságban húzódik, és az egyik legjobb strand Lanzarotén, ahová az egész családdal érdemes elmenni. Szikláinak egyik előnye, hogy megvédik a hullámoktól, és sekély lagúnákat hoznak létre az úszók és a kezdő búvárok számára. Kék zászlót kapott a vízminőségéért és a rendelkezésre álló szolgáltatásokért (napozóágyak és napernyők, vízimentők, zuhanyzók és WC-k). A sétány éttermekkel, bárokkal és üzletekkel köti össze.

Playa del Charco de los Clicos

Ezen a természeti helyszínen a vulkanikus táj uralkodik. A sziklák vörös színével ellentétben sötét homokból áll. Emellett az algák jelenléte miatt furcsa zöld lagúnát tart fenn. Nem a turisták kedvelt fürdőstrandja, de mégis varázslatos táj, amelyet érdemes felkeresni és fényképen megörökíteni.

Playa del Reducto

Az Arrecifében található, fehér homok és a kék tenger, amely lágyan ringatózva öleli körbe a partot. A part menti zátonyoknak köszönhetően kevés a hullámzás, ami a gyerekek számára biztonságos, nagyszerű természetes úszómedencévé teszi. A sétányon számos bárt és éttermet talál, ahol éjjel-nappal élvezheti a kanári ízeket.

Felsoroltuk Lanzarote legjobb strandjait, ahol úszhat és élvezheti a tengert. Mint láthatja, e nagyszerű sziget partjai a tökéletes strandok és a jó időjárás igazi paradicsomát kínálják. Mindenkit szívesen látunk, a nyári vakáción lévő családokat, az új élményeket kereső kalandorokat vagy a tengerben gátlástalanul lubickolni vágyó naturistákat. Emlékeztetjük Önöket, hogy élvezzék a természetet anélkül, hogy zavarnák azt, vagy hulladékot hagynának maguk után.

Strandok Lanzarote
Kapcsolódó cikkek: