Prva objava: 13 marca, 2023 |

Raziščite najboljše plaže Lanzaroteja: Odkrijte njegove čare!

Tukaj je naš seznam najboljših plaž na Lanzarotu, ki vam bo v pomoč pri izbiri tiste, ki jo boste obiskali na svojih naslednjih počitnicah. Našli boste različne plaže za vse okuse. Pridite z družino in otroki ter uživajte v mirnem morju v urbanem okolju z vsemi storitvami. Če ste ljubitelji ekstremnih športov, boste našli divje plaže, ki so kot nalašč za pustolovščine.
Seznam najboljših plaž na Lanzarotu
Kljub vulkanskemu izvoru ima Lanzarote več zlatih peščenih plaž kot temnih peščenih plaž. To je v nasprotju s sosednjima otokoma Fuerteventura in Tenerife, kjer prevladujejo obale iz gramoza in vulkanskih kamnin. Sedaj vas zapuščamo z našim vodnikom po plažah Lanzarote z najvišjimi ocenami med turisti.

Plaža Playa de Papagayo

"<br Nahaja se na jugu Lanzaroteja in je eno najbolj znanih na otoku. Spada v naravni spomenik Los Ajaches. Pravzaprav gre za dolgo plažo, ki jo sestavlja več odsekov obale, ločenih s skalami. Odlikujejo jo čudovit zlati pesek in kristalno čista voda, ki je idealna za potapljanje in raziskovanje morskega dna. Le na glavni plaži je bar na plaži z dobro hrano. Če želite uživati v preostalih zalivih, si morate priskrbeti zaloge hrane. Na teh območjih sta dovoljena tudi nudizem in naturalizem.

Playa Chica plaža

Lanzarote Playa Chica

Znana je tudi pod imenom Pila de La Barrilla in se razteza 100 metrov. Nahaja se na jugovzhodni obali otoka in je kljub svoji majhnosti ena najbolj priljubljenih. Zaradi skal na obali je zaščitena pred valovi, zato je mirno okolje za plavanje in potapljanje.

Plaža Famara

playa de famara lanzarote

Nahaja se na severozahodni obali otoka in je podprta z impozantnimi klifi. To je plaža za tiste, ki želijo uživati v morju stran od turističnih središč. Zanjo je značilen čudovit zlati pesek, posejan s skalami. Plaža je dolga 6 km in na njej je dovolj prostora za vse. To je ena najboljših plaž na Lanzarotu, kjer lahko prakticirate nudizem in občutite morje na vsakem koščku kože. Zaradi grobega vetra je sanjski raj za deskarje. Pridite in vadite deskanje, kajtanje, jadranje na deski in deskanje na vodi.

Plaža Flamenco

Nahaja se na jugu otoka. Zanj je značilen zelo svetel bel pesek, zaradi česar je izjemno lep. Razteza se v dolžini 200 metrov in je kot nalašč za obisk z družino in otroki. Zaščiten je z valobrani, zato boste našli mirno vodo, kjer boste lahko mirno plavali in uživali v morju. Lahko se uležete in občudujete morje ter se sončite na toplem pesku ali pa se sprostite in berete knjigo pod palmo. To je tudi odlično okolje za potapljanje z dihalko in potapljanje. Na voljo so parkirišče, restavracije, ležalniki, senčniki, tuši in sanitarije. Promenada povezuje trgovine, bare in restavracije.

Playa de las Conchas"</p

Če želite obiskati dobro ohranjeno neokrnjeno plažo, morate priti sem. Vendar ni lahko dostopna. Najprej se morate s trajektom pripeljati do otočka La Graciosa. Ko se znajdete na kopnem, se morate podati na 45-minutno prečkanje, da končno dosežete raj. Našli boste čudovito in naravno okolje s turkizno vodo nad zlatim peskom, pravi morski zaklad. Vendar bodite previdni, saj ni reševalcev iz vode, voda pa je pogosto razburkana in ustvarja močne valove. To je idealna plaža za pare in ljubitelje naturalizma.

Beli Caleton

 

Na severu v naravnem spomeniku Volcán de la Corona najdemo to čudovito plažo z zelo belim peskom in temnimi skalami, ki ustvarjajo kontrast. Razteza se na 500 metrih, na katerih se oblikujejo čudoviti naravni bazeni z mirno plitvo vodo. Nudizem je dovoljen, vendar je kombiniran z ljudmi, ki se raje oblačijo.

Playa Honda beach

 

Nahaja se poleg letališča Arrecife. Na plaži je pogosto videti turiste, ki z daljnogledom opazujejo letala. To je čudovita plaža, ki je odmaknjena od mestnih območij za popolno uživanje obiskovalcev. Na sprehajališču boste našli številne lokale, kjer lahko jeste okusno kanarsko hrano.

Playa de las Mujeres

Lanzarote Beach Playa Mujeres.min

To je ena najboljših plaž na Lanzarotu, ki se nahaja v naravnem zaščitenem parku Los Ajaches. Razteza se na 500 metrih finega zlatega peska z mirno vodo, ki je kot nalašč za potapljanje. To je plaža, ki je odmaknjena od gneče in nima storitev na plaži, zato s seboj prinesite vse, kar potrebujete za uživanje v morju in hrano. Na tej plaži je dovoljen tudi nudizem.

Plaža La Francesa

 

To plažo La Graciosa sestavljata dva odseka, zaščitena s sipinami in vulkanskimi skalami. Ima mirno vodo, ki je kot nalašč za kopanje. Ima tudi sidrišče, na katero pripluje več čolnov s turisti, da bi preživeli dan. Do njega lahko pridete peš iz Caleta de Sebo po pešpoti, ki jo prečkate v 45 minutah.

Plaža Los Pocillos

PuertoDelCarmen-Playa Pocillos

Pesek na tej plaži je nekoliko nenavaden, z nenavadnim rumenim odtenkom, vendar je enako lep in privlačen kot sosednje plaže. Zaradi modrega in plitvega morja, ki je idealno za kopanje, je odlikovana z modro zastavo. Poleg tega ima odlične storitve na plaži, zato je tako priljubljena. Ob promenadi so restavracije, bari in trgovine.

Plaža Jablillo

 

Nahaja se na vzhodu otoka in je še ena od belih peščenih plaž, posejanih s temnimi skalami. Razteza se v dolžini 350 metrov in je ena najboljših plaž na Lanzarotu, kamor se lahko odpravite z vso družino. Ena od prednosti skal je, da jo ščitijo pred valovi in ustvarjajo plitve lagune za plavalce in potapljače začetnike. Plaža je prejela modro zastavo zaradi kakovosti vode in razpoložljivih storitev (ležalniki in senčniki, reševalci iz vode, tuši in sanitarije). Promenada ga povezuje z restavracijami, bari in trgovinami.

Plaža Charco de los Clicos

Na tem naravnem mestu prevladuje vulkanska pokrajina. Sestavljena je iz temnega peska, ki je v nasprotju z rdečo barvo klifov. Poleg tega ohranja nenavadno zeleno laguno zaradi prisotnosti alg. To ni priljubljena plaža za kopanje turistov, vendar je še vedno očarljiva pokrajina, ki jo je vredno obiskati in ujeti v fotografije.

Playa del Reducto

Nahaja se v mestu Arrecife, sestavljajo ga beli pesek in modro morje, ki z nežnim zibanjem obliva obalo. Zaradi grebenov na obali ima majhno valovanje, zato je odlično naravno kopališče, varno za otroke. Na promenadi boste našli več barov in restavracij, kjer lahko podnevi in ponoči uživate v kanarskih okusih.

Našteli smo najboljše plaže na Lanzarotu za kopanje in uživanje v morju. Kot lahko vidite, obale tega velikega otoka ponujajo pravi raj popolnih plaž in lepega vremena. Tu so dobrodošli vsi, družine na poletnih počitnicah, pustolovci, ki iščejo nova doživetja, ali naturisti, ki želijo brez zadržkov uživati v morju. Opozarjamo vas, da uživajte v naravi, ne da bi jo motili ali za seboj puščali odpadke.

Plaže v Lanzarote

Povezani članki: