Najboljše plaže na jugu Tenerifa

Najboljše plaže na jugu Tenerifa

Guide

Na plažah na jugu Tenerifov najdete vse, kar potrebujete za spektakularen dan na morju. Južna obala otoka je obdarjena s rajskimi plažami izjemne lepote in vsemi storitvami za kopalce. Uživajte v čudovitih zlatih peščenih plažah in turkiznem morju.

Top najboljših plaž na jugu Tenerifa

Na jugu Tenerifa boste našli najbolj znana turistična letovišča na otoku z bogato ponudbo hotelov in različnimi možnostmi preživljanja prostega časa. Do plaž lahko pridete peš ali s kolesom iz svojega hotela po obmorski promenadi. Obisk izkoristite za izlete z ladjo in različne vodne športe. Večina plaž na jugu Tenerifa je prejela modro zastavo, kar pomeni, da imajo vodo, primerno za kopanje, in vse potrebne storitve za kopalce.

Plaža El Duque

Playa del Duque jasno modra prozorna voda

To je sijoča plaža z zlatim peskom in kristalno vodo, ki po svoji lepoti spominja na karibske plaže. Nahaja se v Costa Adeje in je bila nagrajena z modro zastavo. Zaradi mirnosti vode je primerna za vso družino in je ena najbolj obiskanih plaž na jugu Tenerifa. Ima dostop do promenade, s katere lahko občudujete lepoto morja, se sproščujoče sprehajate ter dostopate do restavracij, barov in trgovin. V bližini plaže je brezplačno parkirišče. Pravijo, da je to najboljša plaža na Tenerifih zaradi vseh storitev, ki jih ponuja, in tudi zato, ker je blizu ekskluzivnega območja s hoteli s petimi zvezdicami, elegantnimi restavracijami in trgovinami znanih blagovnih znamk.

Playa La Pinta

To je majhna plaža v Costa Adeje, ki se nahaja ob velikem pristanišču Puerto Colon. Kljub svoji majhnosti vse leto sprejema turiste, ki jih navdušujeta njena dobrota in ugodno podnebje. Poleg uživanja v pesku in morju se lahko odpravite na izlete z ladjo, opazujete kite v njihovem naravnem okolju in uživate v različnih vodnih športih. Na promenadi ob morju so na voljo restavracije in trgovine, kjer lahko kupite vse, kar potrebujete.

Plaža La Troya

Playa Troya - Costa Adeje Beach (5)

Lepa plaža v letovišču Playa de las Américas z velikim številom kopalcev, zlasti v visoki sezoni. Ponuja vse storitve na plaži. Ima valobran, ki jo ščiti pred močnimi valovi, in ponuja mirno vodo, idealno za obisk z otroki. Njena lokacija v bližini Las Américas vam omogoča enostaven dostop do barov in restavracij v okolici. Ob večerih se začne zabavno vzdušje in ljubitelji nočnega življenja se zberejo v najboljših nočnih klubih na Tenerifih.

Plaža El Camisón

Playa del Camison - Playa de las Americas

To je topla plaža z zlatim peskom, ki so ga prinesli iz Sahare, da bi poustvarili lepoto karibskih plaž. Nahaja se v kompleksu Playa de las Americas in ponuja kristalno čisto vodo z nizkimi valovi, v kateri lahko uživa vsa družina. Obkrožena je s palmami, ki zagotavljajo dobro senco za počitek, piknik in čudovit razgled na morje. Na plaži najdete restavracijo, kjer lahko jeste in uživate v osvežilnih pijačah. V neposredni bližini plaže so na voljo tudi druge restavracije in trgovine. Na voljo so ležalniki, senčniki, sanitarije, tuši, kopališča za noge, reševalci iz vode in brezplačno parkirišče.

Plaža Las Vistas

Najboljše plaže na jugu Tenerifa

To je majhna plaža v Los Cristianosu, zelo priljubljena zaradi svoje lepote in odličnih storitev. Turiste je začela privabljati v šestdesetih letih prejšnjega stoletja s turističnim razcvetom, ki se je v tistem času razmahnil na Tenerifih. V neposredni bližini so restavracije, kavarne in bari z najboljšo tipično hrano otoka. Je tudi ena od popolnih plaž na južnem Tenerifu, kamor se lahko odpravite z družino in otroki, saj ima blage valove. Uživajte v družinskem dnevu, ko se otroci brezskrbno igrajo.

Plaža El Médano

ES7020049 Tenerife Montaña Roja, playa de El Médano

To je ena najbolj priljubljenih plaž na jugu Tenerifov, ki je kot nalašč za ležanje na pesku, počitek in občudovanje zibanja valov. Nahaja se v občini Granadilla de Abona in je priljubljena med deskarji, ki tu najdejo popolne vremenske razmere za ta šport. Ob promenadi lahko uživate v obalni pokrajini in dostopate do različnih trgovin in restavracij z mednarodno in lokalno hrano.

Plaža La Tejita

Plaža Tejita poleg el medano tenerife south

V zavetju je vulkanski stožec Montaña Roja. To je nudistična plaža, ki se razteza v dolžini 1 km. Kar zadeva vodne športe, ponuja odlične pogoje za deskanje, windsurfing in kajtanje.

Plaža Fañabé

playa fañabe tenerife south tenerife

Nahaja se v mestu Adeje in je čudovita zlata peščena plaža. Razteza se v dolžino 600 metrov in je ena najbolj obiskanih plaž na jugu otoka. Ponuja prijetno, poletno vzdušje, ki ga turisti zelo cenijo, ter odlično kakovost vode, ki je čista in primerna za kopanje. Plaža je bila nagrajena z modro zastavo in ponuja ležalnike, senčnike in prhe ter možnost izvajanja različnih vodnih športov. Ob večerih se prižge glasba in turisti se zberejo, da bi uživali v nočnem življenju na Tenerifih. Plaža se nahaja ob promenadi, po kateri lahko dostopate do restavracij, barov in trgovin. Hotel ima zasebno parkirišče v neposredni bližini plaže in še eno brezplačno parkirišče ob hotelskem območju.

Plaža Torviscas

Letalski pogled na plažo Playa de Torviscas v Costa Adeje na Tenerifih, Španija (48225530037)

To je majhna, le 300 metrov dolga plaža, ki se nahaja tik ob plaži Playa de Fañabé. Zaradi redkega vetra in mirnega morja je idealna za uživanje celotne družine. Na njej so kopališča za noge in sanitarije. V bližini plaže so vam na voljo tudi restavracije in parkirišča.

Opozarjamo vas, da so plaže na jugu Tenerifa najbolj prometne na otoku, zato morate biti previdni. Na vrhuncu sezone so običajno polne turistov, zato je težko najti parkirni prostor. Prav tako morate rezervacije za nastanitev in dejavnosti opraviti dovolj zgodaj, da se prepričate, da boste na želeni datum našli prosta mesta.