De bästa stränderna på södra Teneriffa

De bästa stränderna på södra Teneriffa

Guide

Stränderna på södra Teneriffa har allt du behöver för en spektakulär dag till havs. Öns sydkust är välsignad med paradisiska stränder av stor skönhet och all service för badaren. Njut av vackra gyllene sandstränder och turkost vatten.

De bästa stränderna på södra Teneriffa

På södra Teneriffa hittar du öns mest kända turistorter med ett brett utbud av hotell och en mängd olika fritidsalternativ. Du kan nå stränderna till fots eller med cykel från ditt hotell via strandpromenaden. Utnyttja ditt besök för att göra båtturer och njuta av olika vattensporter. De flesta av stränderna på södra Teneriffa har tilldelats den blå flaggan, vilket visar att de har vatten som lämpar sig för bad och all nödvändig service för badande.

El Duque-stranden

Playa del Duque klart blått transparent vatten

Det är en strålande strand med gyllene sand och kristallklart vatten, med en skönhet som påminner om stränderna i Karibien. Den ligger i Costa Adeje och har tilldelats den blå flaggan. På grund av det lugna vattnet är den lämplig för hela familjen och är en av de mest besökta stränderna på södra Teneriffa. Den har tillgång till strandpromenaden varifrån du kan beundra havets skönhet, ta avkopplande promenader och få tillgång till restauranger, barer och butiker. Det finns gratis parkering i närheten av stranden. Det sägs att detta är den bästa stranden på Teneriffa på grund av alla de tjänster den erbjuder och även för att den ligger nära ett exklusivt område med femstjärniga hotell, eleganta restauranger och butiker med välkända varumärken.

Playa La Pinta

Det är en liten strand i Costa Adeje i anslutning till den stora hamnen Puerto Colon. Trots sin ringa storlek tar den emot turister året runt, som fascineras av dess godhet och goda klimat. Förutom att njuta av sanden och havet kan du åka på båtturer, se valar i sin naturliga miljö och utöva olika vattensporter. Strandpromenaden ger tillgång till restauranger och butiker där du kan köpa allt du behöver.

La Troya Beach

Playa Troya - Costa Adeje Beach (5)

Det är en vacker strand i Playa de las Américas med ett stort antal badande, särskilt under högsäsong. Den erbjuder alla strandtjänster. Den har en vågbrytare som skyddar den från de starka vågorna och erbjuder lugnt vatten som är idealiskt för besök med barn. Dess läge nära Las Américas ger dig enkel tillgång till barer och restauranger i området. På kvällarna börjar feststämningen och nattlivsälskare samlas för att besöka de bästa nattklubbarna på Teneriffa.

El Camisón Beach

Playa del Camison - Playa de las Americas

Det är en varm strand med gyllene sand som hämtas från Sahara för att återskapa skönheten hos karibiska stränder. Den ligger i komplexet Playa de las Américas och erbjuder kristallklart vatten med låga vågor för hela familjen att njuta av. Den är omgiven av palmer som ger bra skugga för att vila, njuta av en picknick och njuta av den vackra utsikten över havet. På stranden finns en restaurang där du kan äta och njuta av uppfriskande drycker. Det finns också lätt tillgång till andra restauranger och affärer i strandens omedelbara närhet. Här finns solstolar, parasoller, toaletter, duschar, fotbad, badvakter och gratis parkering.

Las Vistas Beach

De bästa stränderna på södra Teneriffa

Det är en liten strand i Los Cristianos som är mycket populär för sin skönhet och utmärkta service. Den började locka turister på 1960-talet i samband med turistboomen som exploderade på Teneriffa vid den tiden. Det är mycket nära till restauranger, kaféer och barer med det bästa av öns typiska mat. Det är också en av de perfekta stränderna på Teneriffa syd att åka till med familjen och barnen på grund av dess mjuka vågor. Njut av en familjedag med barnen som leker bekymmersfritt.

El Médano Beach

ES7020049 Tenerife Montaña Roja, playa de El Médano

Detta är en av de mest populära stränderna på södra Teneriffa, perfekt för att ligga i sanden, vila och beundra vågornas gungande. Den ligger i kommunen Granadilla de Abona och är en favorit bland surfare som hittar de perfekta väderförhållandena för denna sport. Längs strandpromenaden kan du njuta av kustlandskapet och få tillgång till olika butiker och restauranger med internationell och lokal mat.

Strand i La Tejita

Tejita beach next to el medano tenerife south

Den skyddas av vulkankonen Montaña Roja. Det är en nudiststrand som sträcker sig 1 km lång. När det gäller vattensporter erbjuder den perfekta förhållanden för surfing, vindsurfing och kitesurfing.

Strand i Fañabé

playa fañabe tenerife south tenerife

Den ligger i Adeje och är en vacker gyllene sandstrand. Den sträcker sig 600 meter i längd och är en av de mest besökta stränderna på södra delen av ön. Den erbjuder en trevlig, somrig atmosfär som uppskattas av turisterna, samt utmärkt vattenkvalitet, ren och lämplig för bad. Den har tilldelats den blå flaggan med tjänster av solstolar, parasoller och duschar, samt tillgång till att utöva olika vattensporter. På kvällen slås musiken på och turisterna samlas för att njuta av Teneriffas nattliv. Den ligger intill strandpromenaden genom vilken du kan nå restauranger, barer och butiker. Det finns en privat parkeringsplats mycket nära stranden och en annan gratis parkeringsplats intill hotellområdet.

Torviscas Beach

Flygfoto över stranden Playa de Torviscas i Costa Adeje på Teneriffa, Spanien (48225530037)

Det är en liten strand på bara 300 meter som ligger precis bredvid Playa de Fañabé. På grund av den låga vinden och det lugna vattnet är den idealisk för hela familjen att njuta av. Den har fotbad och toaletter. Du har också tillgång till restauranger och parkeringsplatser i närheten av stranden.

Vi påminner om att stränderna på södra Teneriffa är de mest trafikerade på ön, så du bör vidta dina försiktighetsåtgärder. Under högsäsong är de oftast fulla av turister så det är svårt att hitta parkeringsplatser. Du bör också göra dina bokningar av boende och aktiviteter i god tid i förväg för att vara säker på att du hittar tillgänglighet på önskat datum.