Saker att göra i Sa Coma

Saker att göra i Sa Coma

Guide

I nordvästra Mallorca ligger semesterorten Sa Coma, som består av en vacker vit sandstrand och omgivande områden med många turist- och fritidsaktiviteter. Trots sin ringa storlek har orten allt som besökaren behöver för en rolig dag med familj och vänner.

En dag på stranden i Sa Coma

Stranden i Sa Coma är en av de bästa stränderna på Mallorca och har tilldelats den blå flaggan. Den kännetecknas av sin vita sand och sitt kristallklara turkosa vatten. Här hittar du allt du behöver för en oförglömlig dag på stranden.

Bland de tjänster som erbjuds finns:

  • Solstolar och parasoller kan hyras.
  • Barer
  • Livräddare
  • Toaletter och duschar

Dess vackra kristallklara vatten lockar turister från hela världen som kommer för att dyka och vindsurfa. Det är en privilegierad strand på Mallorca där delfiner ibland kommer för att hälsa på besökarna. Det är en ära att få njuta av detta spektakel och förhoppningsvis har du turen att få uppleva det under ditt besök på Sa Coma.

Stranden tar emot turister året runt och i omgivningarna finns ett stort utbud av hotell.

Båtcharter

mallorca boat charter luxury (1)22

Hyr olika båtar och segla längs öns kust, utforska vikarna och njut av Mallorcas fantastiska landskap. Beroende på vilken båt du väljer kan du njuta av olika rutter och aktiviteter. När du väl är till sjöss har du möjlighet att stanna för ett dopp eller snorkla i Atlantens uppfriskande vatten.

Vi erbjuder båtar från 2 personer till stora grupper där du kan njuta av en fantastisk dag med din familj och dina vänner.

Vi bjuder in dig att fira dina evenemang som födelsedagar, bröllop och olika festligheter ombord på en båt. Vi försäkrar er att det kommer att bli en otrolig upplevelse som ingen kommer att glömma.

Vattensporter

Du kan ägna dig åt olika vattenaktiviteter i Sa Coma, till exempel dykning, vindsurfing eller bara simma i det kristallklara vattnet. Det är en mycket populär aktivitet bland besökare som gillar det marina livet och Medelhavets skönhet.

Besök Drach-grottorna

Om du är ute efter mer nöje kan du bara 10 km bort besöka denna vackra gamla grotta där du kan ta en båttur och njuta av ett underjordiskt äventyr.

Turen tar dig genom den 1200 meter långa grottan, där du kan se stalaktiter och stalagmiter som är tusentals år gamla. Sjön är 25 meter djup och är mycket väl upplyst, hela turen har perfekt belysning och du korsar sjön och lyssnar på melodiös klassisk musik. Det är en av de saker att göra i Sa Coma som du måste inkludera i din resplan.

Besök Safari Zoo

Bara några meter från turistcentret ligger ett av de mest besökta djurparkerna i Spanien. Du kommer att få en fantastisk upplevelse att dela med vilda djur som om du var på en riktig safari i djungeln. Du kan göra turerna med bil eller ta safaritåget som djurparken erbjuder.

Talaiot de na Pol arkeologiska utgrävningsplats

Talayots är stenkonstruktioner som vittnar om förhistoriskt liv i Spanien. Du kan hitta dem på Mallorca och Menorca. Så om du är i Sa Coma får du inte missa chansen att besöka Talaiot de na Pol. Detta är ett stenmonument som byggts över en grotta som vattnet en gång gick igenom och som har byggts om för att bevara öns arv och historia.

Cykelturer

I området runt stranden finns olika cykelleder för cykling runt gatorna och bergen som omger orten. Vissa anläggningar erbjuder cykeluthyrning om du inte har med dig din egen cykel.

Besök fiskebyn Porto Cristo

Den ligger mycket nära Sa Coma och där hittar du många restauranger med läckra lokala rätter. Det är också platsen för olika festivaler där många mallorcanska traditioner återupplivas.

Relaterade artiklar:

En båttur är en av de bästa upplevelserna du kan få under din vistelse i Sa Coma. Vi...