Първо публикуване: януари 5, 2023 |

Costa Adeje Boat Trip to Los Gigantes

Скалите на Лос Гигантес

Скалите на Лос Гигантес са огромни скални стени, които се издигат на повече от 600 метра височина. Те са с вулканичен произход и се намират в селския парк Тено на западното крайбрежие на Тенерифе. Разположени са между общините Сантяго дел Тейде и Буенависта дел Норте.

Намират се в район с голяма природна красота, където можете да се насладите на страхотни преживявания. Скалите могат да се видят от морето и плажа, от въздуха по време на въздушна обиколка и от вътрешността на Тенерифе от различни гледни точки с различни перспективи. Под водата водолазите също могат да ги видят на дълбочина до 30 метра.

Гуанчите ги наричат „Дяволската стена“ заради огромните им размери.

Neptuno Tenerife Boat Trip to Los Gigantes form North and South (15)

Плаж Los Guíos

Най-близкият плаж се нарича „Playa de los Guíos“. Оттам можете да ги видите свободно и без сгради на пътя. Това е малък плаж със син флаг, който предлага всичко, от което се нуждае плажуващият, за да се наслади на плажа: спасители, охрана и плажни барове.

Той предлага един от най-емблематичните пейзажи на острова, съчетаващ вулканичен пясък с кристално чисти води, защитени от огромни скални стени. Тук ще намерите възможност да се гмуркате и да се наслаждавате на естествената красота на скалите под водата. Друга възможност е да наемете лодка, с която да изследвате водите на Средиземно море и да видите китоподобни в естествената им среда.

Гледна точка Vistas de Los Gigantes

Това е най-близката гледка до плажа, тя е много висока, можете да я изкачите пеша, но трябва да сте в добра физическа форма. Тя има стръмни зигзагообразни стълби, пейки за сядане и много сянка.

Наемете лодки, за да видите скалите

Marhaba catamaran charter los gigantes tenerife (1)-min

Наемане на лодка в Лос Гигантес

Това е най-добрият начин да ги видите и да се насладите на цялото им величие. Екскурзоводите ще ви заведат да плавате покрай бреговете на скалите.

Морска фауна

Когато плавате във водите около скалите, ще можете да видите китоподобни, като пилотния кит и бутилконосия делфин.

royal delfin tenerife los gigantes (59)

Водни дейности

Това е чудесна възможност за любителите на приключения, които търсят забавление и адреналин. Можете да се гмуркате с шнорхел, да карате каяк, да карате гребло и да се гмуркате.

Фар Тено

jet ski safari los gigantes tenerife (1)

До този фар можете да стигнете от Пунта де Тено, той е разположен на вълшебно място, откъдето се откриват великолепни гледки. Понастоящем фарът е необитаем, тъй като работи автоматично. Пребиваването на това място ви кара да се чудите как някои семейства са могли да живеят там толкова дълго време, изолирани от цивилизацията и в такава дива среда. Това е място за мечтатели и чувствителни души, които откриват красотата навсякъде.

Спускане от Barranco de Masca

Това е страхотна идея за любителите на пешеходните преходи. Това е сложен и предизвикателен маршрут, обуйте алпинистките си обувки и се пригответе за приключения. Това е средно 4-часов поход по 5-километровото дефиле. Подходящ е само за хора с подходяща физическа подготовка. Това е пътека, избрана от мнозина, за да достигнат до залива Маска – очарователен и малко известен плаж, където можете да се отдадете на заслужено плуване след спускането.

Locations:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0