Første publisering: januar 5, 2023 |

Candelaria Tenerife (1)

Candelaria

Candelaria er en kommune i Santa Cruz de Tenerife som ligger sørøst på Tenerife. Det er en by med mye historie, kultur og sterke religiøse verdier.

Det er kjent for å opprettholde arven fra Guanches (Aboriginene på Tenerife) og for å være stedet der aboriginerne fant bildet av Virgen de la Candelaria (Kanariøyenes skytshelgen) på 1300-tallet. Selv om selve bildet gikk tapt i en storm på 1800-tallet, er Candelaria fortsatt det sentrale stedet hvor tusenvis av troende strømmer til for å hylle sin skytshelgen.

Candelaria Tenerife (2)

Her finner du basilikaen Nuestra Señora de la Candelaria, det første Mariatempelet på Kanariøyene og stedet hvor skytshelgenen er beskyttet. Rundt kirken er det ni bronsestatuer av Guanche menceyes, som er der for å minne oss på hvem som var de første nybyggerne på stedet.

Basilikaen er det emblematiske monumentet til Candelaria og det mest besøkte av turister. Hver 15. august kommer tusenvis av pilegrimer tidlig om morgenen fra forskjellige deler av øya for å hedre sin skytshelgen og feire skytshelgenens festligheter. Det var den 15. august en gang på 1400-tallet at bildet av skytshelgen først dukket opp på kysten av landsbyen. Også veldig populære er festene til Carmen og Santa Ana, som arrangeres hver juli i byen.

Men Candelaria handler ikke bare om kultur og religion, slik det er typisk for byene på Tenerife, Candelaria har også vakre landlige omgivelser med et sterkt turistpotensial. Det gir mange muligheter for en flott ferie og er et drømmested for turgåere, som vil finne i kommunen, forskjellige ruter for å utforske midtlandet og tette skoger i regionen.

Samtidig avgrenses den av et omriss av vakre strender med fortryllende landskap. De er strender med mørk sand på grunn av deres vulkanske opprinnelse, men de er like attraktive og forfriskende. Bak dem er majestetiske fjell fulle av vegetasjon som bringer farge og harmoni til utsikten. Nyt båtturer og besøk hulene som skjuler øyas hemmeligheter.

Som en fiskerlandsby vil du alltid være omgitt av brygger og båter, og du vil kunne se fiskerne langs kysten. Sjømannsånden er ikke bare tilstede på kysten, men du kan føle den i gatene og i essensen av dens innbyggere.

Gastronomi er også et sterkt punkt i Candelaria. Spis lunsj med fersk fisk fersk fra havet og nyt en deilig lokal dessert med familien. På promenaden finner du et bredt utvalg av restauranter, barer og gatekjøkken.

Hvis vi snakker om strender, kan du nyte Playa de Las Caletillas, hvor du kan nyte havbrisen langs strandpromenaden. En annen strand i Candelaria er Playa de Punta Larga, preget av småstein og grus, hvor du kan komme og nyte stillheten i havet.

Du finner også mange alternativer for å ha det hyggelig på tørt land, som å besøke den gamle kongeveien med sine butikker og restauranter, rådhuset, håndverkssenteret, basilikaen og Plaza de la Patrona.

Locations: