Първо публикуване: април 23, 2024 |

Къде и кога да видите изгрева и залеза на Тенерифе

Днес искаме да ви разкажем за най-добрите места за наблюдение на изгрева и залеза в Тенерифе. Островът на вечната пролет предлага залези, които приличат на истински произведения на изкуството.

Чрез този текст искаме да ви дадем малък наръчник за часовете, в които слънцето изгрява и залязва през всеки сезон от годината в Тенерифе. Ще ви препоръчаме и най-добрите места за наблюдение на залеза и изгрева в Тенерифе според нашите клиенти.

Насладете се на изгрева и залеза на слънцето в Тенерифе

Заслепете очите си с цветно небе и неповторима красота. Фотографите обичат да идват на Тенерифе, за да правят ослепителни снимки на небето и пейзажите на Тенерифе. Други пък се възползват от възможността да изповядат любовта си на любимия човек, закриляни от романтичните залези на Тенерифе.

Нашето намерение е да ви дадем представа, за да можете да планирате по-добре почивката си. По този начин ще можете да бъдете на точното място и в точното време, където да възприемете небесния спектакъл, който Тенерифе ни предлага всеки ден.

Час на изгрев и залез в Тенерифе

Залез в Тенерифе Коста Адехе

Слънцето на Тенерифе може да се наблюдава средно 12 часа и 30 минути на ден. То изгрява между североизточната и югоизточната част на Тенерифе и залязва между югоизточната и северозападната част.

Тук ви оставяме линк https://salidaypuestadelsol.com/sun/santa_cruz_de_tenerife, за да можете да проверите времето на изгрев и залез на слънцето в Санта Крус де Тенерифе в различни периоди от годината. Можете също така да разберете колко часа слънчево греене ще имате всеки ден. Графиката ви позволява да анализирате промените в параметрите на времето с течение на дните.

Настройки на часовника в Тенерифе през 2024 г.

Часовникът в Тенерифе се настройва два пъти годишно, за да се използва по най-добрия начин слънчевата светлина. Промените се извършват през пролетта и есента. Когато часовникът се върне с един час назад, слънцето залязва с един час по-рано, а когато се премести с един час напред, слънцето залязва с един час по-късно от обичайното.

  • На 31 март 2024 г., неделя, часовникът ще бъде преместен точно с един час напред – на 1:00 ч.
  • В неделя, 27 март 2024 г., часовникът ще бъде преместен напред с точно един час до 1:00 ч.
  • В неделя, 27 октомври 2024 г., часовникът ще бъде върнат с точно 1 час назад, на 2:00 ч.

Най-добрите места в Тенерифе за наблюдение на залеза

Къде и кога да видите изгрева и залеза на Тенерифе

Ето нашия списък с най-добрите места за наблюдение на залезите в Тенерифе:

    Теферингът на Тепериси е най-красивото място, където можете да се насладите на най-интересните забележителности.

  1. Плая де Лас Вистас. Освен че ще се насладите на водните спортове, слънцето и морския бриз, останете до залеза, за да се насладите на красивата картина от ярки цветове в небето.
  2. Лос Гигантес. Наблюдавайте как слънчевата светлина избледнява зад скалите Лос Гигантес в красиви оранжеви и розови нюанси. В някои случаи можете да се насладите на красиво лилаво небе.
  3. Тур с четириколка в Тенерифе. Насладете се на великолепните гледки и пейзажи на Тенерифе, докато карате по пътеките и предизвикателните маршрути из планините. Представете си усещането да карате на открито под пленителните залези на Тенерифе.
  4. Върхът Тейде. Наблюдавайте залеза и неговите нюанси над облаците на Тенерифе. Оттам можете да видите и островите Ла Гомера, Ла Палма и Ел Хиеро в далечината, както и великолепието на Тенерифе под краката си. Екскурзиите до планината Тейде са незабравимо преживяване. Ако останете да пренощувате, ще можете да се насладите на звездното небе, което ще освети целия пейзаж. При изгрев слънце ще се насладите на красив и спокоен изгрев.
  5. Екскурзии с лодка. Насладете се на залеза, видян от морето, плавайки с красива ветроходна лодка или яхта в открито море. Възползвайте се от разходката, за да размислите и да оцените малките детайли на живота.
  6. Плаза де Санта Круз де Тенерифе. Не е нужно да сте далеч от града, за да се любувате на залезите. Площадът в центъра на града е много специално място, където можете да се възхищавате на нюансите на небето, да споделите с приятели или да прекарате романтична вечер с партньора си.
  7. Плая де Лас Америкас. От крайбрежната алея можете да наблюдавате сърфистите, а на заден план – великолепния залез на Тенерифе. Животът ни дарява с красиви моменти и ги украсява с красиви пейзажи.
  8. Ел Пуертито де Адехе. е тиха и чиста местност, откъдето можете да се любувате на залеза в тишина и спокойствие. Насладете се на танца на цветовете, които се съчетават в небето, докато се отпускате с морския бриз и гледката към крайбрежието.
  9. Плаж Бенихо. В северната част на Тенерифе този красив плаж е съкровищница за фотографите. Играта на формите и цветовете между скалите и небето създават омагьосващ пейзаж, изпълнен с магия.
  10. Плая Жардин. Продължаваме към северната част на Тенерифе, наслаждаваме се на един прекрасен плаж в Пуерто де ла Крус, където можете да вдъхнете хармония и спокойствие. Плая Жардин предлага различни дейности и преживявания, както и красиви и цветни залези при залез слънце. Playa Jardín предлага различни дейности и преживявания, както и красиви и цветни залези по време на залез.

За нас беше удоволствие да споделим с вас нашите препоръки за местата, от които да наблюдавате залеза и изгрева на слънцето в Тенерифе. Планирайте внимателно почивката си и не пропускайте да се насладите на малките детайли, които Тенерифе може да предложи.

Свързани статии:
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0