Първо публикуване: ноември 14, 2021 |

Тихи ваканционни курорти в Тенерифе

Идвате на почивка в Тенерифе, за да си починете от тежката работа и от шума и суетата на градския живот? Тогава със сигурност първият въпрос, който ви хрумва, е кои са най-тихите курорти за почивка в Тенерифе. Къде можете да си починете и да се отпуснете без излишна суета?

Останете с нас, за да откриете кои курорти на Тенерифе да изберете за своята почивка, за да сте далеч от шумните райони, туристическата суета и горещите точки на нощния живот.

За много хора Тенерифе се свързва с неговия парти и туристически център – Плая де Лас Америкас. Но Тенерифе предлага много по-голямо разнообразие, където всеки може да намери това, от което се нуждае. Ако по време на почивката си в Тенерифе търсите спокойствие и ведрина, препоръчваме ви да разгледате тихите курорти, като напр:

  • Лос Кристианос
  • Playa Paraiso
  • Ла Калета
  • Пуерто Сантяго
  • Лос Гигантес

По-нататък в тази статия ще разгледаме отблизо тези места и ще разберете всички особености на всяко от тях.

Надяваме се, че тази информация ще изясни въпросите ви и ще ви улесни да решите къде точно искате да прекарате почивката си.

 

Лос Кристианос
quiert holiday resort los cristianos

За разлика от други известни курорти в южната част на Тенерифе, които създаваме от самото начало като туристически дестинации, Лос Кристианос е бил малко рибарско селище, преди да започне да се развива туризмът. Това означава, че Лос Кристианос ще ви предложи не само модерна туристическа инфраструктура, но и частица от канарската архитектура и местния живот.
Освен това този курорт се намира близо до Лас Америкас и Коста Адехе, така че можете да се насладите на спокойствие по време на престоя си и все пак да направите няколко бягства до центъра на нощния живот и развлеченията.

 

Playa Paraíso

Плая Параисо е малък курорт в интимната зона в югозападната част на Тенерифе. Атмосферата там е спокойна и релаксираща, но има всичко, от което се нуждаете за почивката си – качествени хотели, като Hard Rock или Riu Buena Vista, супермаркети, няколко бара и ресторанта. В Плая Параисо има скалист бряг и малък плаж – Плая Лас Галгас. Ако някой ден ви липсват развлечения и забавления, можете да посетите Плая де Лас Америкас или Коста Адехе. Това ще ви отнеме около 30 минути с автобус или 10-15 минути с кола.

 

Ла Калета

Ла Калета е малко рибарско селище в Коста Адехе. То е известно с ресторантите си с прясна риба и морски дарове, има няколко бара и плаж, известен като място за кацане на парапланери.
Ако искате, можете да се разходите до следващия курорт – луксозния Плая дел Дуке и да се насладите на неговите плажове и търговски центрове.

 

Пуерто Сантяго

Този прекрасен курорт е малко по-отдалечен от известните Плая де Лас Америкас и Коста Адехе, отколкото всички споменати по-горе места. Намира се в югозападната част на Тенерифе, в непосредствена близост до Лос Гигантес. Разполага с красив плаж с черен пясък, малко рибарско пристанище и няколко ресторанта с прясна международна и канадска храна – с една дума всичко, от което се нуждаете за спокойна и неангажираща почивка на Тенерифе.

 

Лос Гигантес
Things To Do in Puerto Santiago

 

Това очарователно крайбрежно градче е известно с невероятните си скали Лос Гигантес. Така че най-готиното нещо от престоя ви там ще бъде да виждате това фантастично чудо на природата всеки ден от почивката си. Но има и още страхотни неща в курорта Лос Гигантес: скъпоценни естествени басейни, много специален плаж с черен пясък Playa de Arena и фантастични гледки. В него има също така много приятни ресторанти, няколко бара, супермаркети и магазини. Така че, ако искате да имате добър баланс между природа и туристическа инфраструктура – това място е чудесен избор за вашата ваканция в Тенерифе.

Свързани статии:
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0