Prva objava: 14 novembra, 2021 |

Tiha letovišča na Tenerifih

Prihajate na počitnice na Tenerife, da bi si odpočili od napornega dela in mestnega vrveža? Potem je zagotovo prvo vprašanje, ki se vam poraja, katera so najtišja letovišča na Tenerifih. Kje si lahko brez nepotrebnega vrveža privoščite rekreacijo in sprostitev?

Bodite z nami in odkrijte, katera letovišča na Tenerifih izbrati za svoje počitnice, da boste daleč od hrupnih območij, turistične marljivosti in točk nočnega življenja.

Za mnoge ljudi se Tenerife povezuje z zabaviščnim in turističnim središčem – Playa de Las Americas. Vendar pa Tenerife ponuja veliko več raznolikosti, kjer lahko vsakdo najde, kar potrebuje. Če med počitnicami na Tenerifih iščete mir in spokojnost, vam priporočamo, da si ogledate mirna letovišča, kot so npr:

V nadaljevanju tega članka si bomo podrobneje ogledali te kraje in spoznali vse posebnosti vsakega od njih.

Upamo, da vam bodo te informacije razjasnile vaša vprašanja in vam olajšale odločitev, kje točno bi radi preživeli počitnice.

 

Los Cristianos
quiert holiday resort los cristianos

Za razliko od drugih znanih letovišč na jugu Tenerifa, ki jih od začetka ustvarjamo kot turistične destinacije, je bil Los Cristianos majhna ribiška vasica, preden se je začel razvijati turizem. To pomeni, da vam Los Cristianos ne bo ponudil le napredne turistične infrastrukture, temveč tudi delček kanarske arhitekture in lokalnega življenja.
Poleg tega je to letovišče v bližini Las Americas in Costa Adeje, zato lahko med bivanjem uživate v miru in kljub temu pobegnete v središče nočnega življenja in zabave.

 

Playa Paraíso

Playa Paraíso je majhno letovišče v intimnem območju na jugozahodu Tenerifov. Vzdušje v njem je mirno in sproščeno, vendar ima vse, kar potrebujete za počitnice – kakovostne hotele, kot sta Hard Rock ali Riu Buena Vista, supermarkete, nekaj barov in restavracij. V kraju Playa Paraiso najdete skalnato obalo in majhno plažo – Playa Las Galgas. Če nekega dne pogrešate zabavo in zabavne dejavnosti, lahko obiščete Playa de Las Americas ali Costa Adeje. Do tja boste potrebovali približno 30 minut vožnje z avtobusom ali 10-15 minut z avtomobilom.

 

La Caleta

La Caleta je majhna ribiška vasica v Costa Adeje. Znana je po restavracijah s svežimi ribami in morskimi sadeži, ima nekaj barov in plažo, znano kot pristajališče za jadralno padalstvo.
Če želite, se lahko sprehodite do naslednjega letovišča – luksuznega Playa del Duque ter uživate na njegovih plažah in v nakupovalnih središčih.

 

Puerto Santiago

To čudovito letovišče je nekoliko bolj oddaljeno od slavnih Playa de Las Americas in Costa Adeje kot vsi zgoraj omenjeni kraji. Nahaja se na jugozahodu Tenerifov, tik ob kraju Los Gigantes. Ima čudovito črno peščeno plažo, majhno ribiško pristanišče in nekaj restavracij s svežo mednarodno in kanarsko hrano – skratka vse, kar potrebujete za lagodne in mirne počitnice na Tenerifih.

 

Los Gigantes
Things To Do in Puerto Santiago

 

To očarljivo obalno mestece je znano po neverjetnih klifih Los Gigantes. Zato bo najboljša stvar, če boste tam bivali, ta fantastični čudež narave, ki ga boste lahko videli vsak dan svojih počitnic. Vendar pa je v letovišču Los Gigantes še več čudovitih stvari: dragoceni naravni bazeni, zelo posebna plaža s črnim peskom Playa de Arena in fantastični razgledi. V njem je tudi veliko prijetnih restavracij, nekaj barov, supermarketov in trgovin. Če torej želite dobro ravnovesje med naravo in turistično infrastrukturo, je ta kraj odlična izbira za vaše počitnice na Tenerifih.

Povezani članki:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0