Lugna semesterorter på Teneriffa

Lugna semesterorter på Teneriffa

Kommer du på semester till Teneriffa för att vila upp dig från hårt arbete och allt liv och rörelse i staden? Då är säkert den första frågan du ställer dig: Vilka är de lugnaste semesterorterna på Teneriffa? Var kan du få rekreation och avkoppling utan onödigt krångel?

Stanna hos oss och upptäck, vilka semesterorter på Teneriffa du ska välja för att vara borta från bullriga områden, turistfåfänga och nattlivets hotspots.

För många är Teneriffa förknippat med sitt party- och turistcentrum – Playa de Las Americas. Men Teneriffa erbjuder mycket mer mångfald, där alla kan hitta vad de behöver. Om du letar efter lugn och ro under din semester på Teneriffa rekommenderar vi att du kollar in lugna orter, som t.ex:

I den här artikeln kommer vi att titta närmare på dessa platser och du kommer att få reda på alla deras särdrag.

Förhoppningsvis kommer denna information att klargöra dina frågor och göra det lättare för dig att bestämma dig för var exakt du vill tillbringa din semester.

Los Cristianos
quiert holiday resort los cristianos

Till skillnad från andra kända orter på södra Teneriffa, som vi skapar från början som turistmål, var Los Cristianos en liten fiskeby innan turismen började utvecklas. Det betyder att Los Cristianos inte bara erbjuder dig en avancerad turistinfrastruktur, utan också en bit kanarisk arkitektur och lokalt liv.
Dessutom ligger denna resort nära Las Americas och Costa Adeje, så du kan njuta av lugnet under din vistelse och ändå göra några utflykter till centrum för nattliv och underhållning.

Playa Paraíso

Playa Paraíso är en liten semesterort, i den intima zonen i sydvästra Teneriffa. Atmosfären där är lugn och avslappnad, men det finns allt som du behöver för din semester – hotell av god kvalitet, som Hard Rock eller Riu Buena Vista, stormarknader, några barer och restauranger. I Playa Paraiso hittar du en klippig kust och en liten strand – Playa Las Galgas. Om du en dag saknar underhållning och roliga aktiviteter kan du besöka Playa de Las Americas eller Costa Adeje. Det tar cirka 30 minuter med buss eller 10-15 minuter med bil.

La Caleta

La Caleta är en liten fiskeby, i Costa Adeje. Den är känd för sina restauranger med färsk fisk och skaldjur, har några barer och en strand som är känd som landningsplats för skärmflygning.
Om du vill kan du ta en promenad till nästa semesterort – den lyxiga Playa del Duque och njuta av dess stränder och köpcentrum.

Puerto Santiago

Denna härliga resort ligger lite längre bort från den berömda Playa de Las Americas och Costa Adeje än alla de platser som nämns ovan. Den ligger i sydvästra delen av Teneriffa, precis bredvid Los Gigantes. Här finns en vacker svart sandstrand, en liten fiskehamn och några restauranger med färsk internationell och kanarisk mat – med ett ord allt du behöver för en lugn och fridfull semester på Teneriffa.

Los Gigantes

Things To Do in Puerto Santiago

Den här charmiga kuststaden är känd för sina otroliga Los Gigantes-klippor. Så det häftiga med att bo där kommer att vara att se detta fantastiska naturens mirakel varje dag under din semester. Men det finns fler fantastiska saker med Los Gigantes resort: värdefulla naturliga pooler, en mycket speciell svart sandstrand Playa de Arena och fantastiska vyer. Här finns också många trevliga restauranger, några barer, stormarknader och butiker. Så om du vill ha en bra balans mellan natur och turistinfrastruktur – är denna plats ett utmärkt val för din semester på Teneriffa.

 

Relaterade artiklar:

Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom