Първо публикуване: април 5, 2024 |

Средства за транспорт в Тенерифе, опознайте острова по суша, море и въздух

В този текст ще намерите пълен списък на транспортните средства в Тенерифе. Намерете различни алтернативи за посетителите, можете да се придвижвате из Тенерифе с кола, такси, лодка, трамвай, хеликоптер и др. Тук са представени видовете транспорт, които са на разположение на острова, заедно с някои полезни съвети.

Обход на Тенерифе с кола под наем

опознай Тенерифе с кола под наем

Можете да наемете автомобил, когато пристигнете на летището или в някой от офисите в най-важните туристически центрове на острова. Наемането на кола под наем е чудесен начин да опознаете Тенерифе със собствено темпо. Това обаче не е най-добрата идея, ако не сте запознати с острова. Вероятно ще бъдете изложени на задръствания, трудности с паркирането и ще трябва да бъдете особено внимателни при шофиране по тесни пътища.

Услуга за частен трансфер

Тази услуга става все по-популярна на острова. Можете да наемете автомобил с шофьор за трансфер от и до летището, до мястото за настаняване или до местните курорти. Съществуват няколко варианта, включително споделени автобусни трансфери, частни трансфери и ВИП трансфери. Тази услуга се различава от такситата по това, че предлага фиксирана цена, независимо от разстоянието и времето на трансфера. Туристите избират този вариант, за да се насладят на по-комфортно обслужване и изключително внимание.

Таксиметрови линии

таксита тенерифе

Сред транспортните средства в Тенерифе такситата са отлична възможност. Те са лесни за намиране и осигуряват по-индивидуално преживяване. В Тенерифе работят различни таксиметрови линии, но всички те са разпознаваеми по отличителния си бял цвят и зелената светлина, указваща наличност. Можете да ги наемете, като използвате мобилния си телефон или от хотела, в който сте отседнали. Това е отличен вариант за придвижване до определени места на острова. Такситата са с измервателни уреди и цените им варират в зависимост от сезона. Можете също така да си уговорите обиколка на острова на фиксирана цена.

Тур на Тенерифе с автобус

автобус тенерифе

На Тенерифе има повече от 200 автобусни линии, управлявани от TITSA. Автобусите са най-популярното средство за обществен транспорт на острова и са известни като „гуагуа“. Те се отличават с поразителен зелен цвят. Винаги ще намерите автобусна спирка в близост до летищата и основните туристически центрове на Тенерифе. Автобусните трансфери са евтини, но са недостатък в разгара на сезона, поради големия брой туристи на острова. Цената на трансфера се заплаща при качване в автобуса, но ако оставате за по-дълъг период, можете да си купите бонобус с 50% икономия. Трансферите с обществения автобус са по разписание и са по-бавни от тези с автомобил.

Екскурзии на Тенерифе с екскурзовод

VIP екскурзия Ла Гомера (3)

Екскурзиите с екскурзовод в Тенерифе включват трансфер, входни такси за забележителностите и професионален екскурзовод. Това е най-практичният, най-бързият и най-пълният начин за опознаване на острова, за разлика от гореспоменатите средства на обществения транспорт. Не се притеснявайте да шофирате, да търсите посоки или да избирате кои обекти да посетите. Екскурзоводите са запалени по Тенерифе, като споделят анекдоти, истории и характеристики на всяко място. Можете да наемете частни или споделени екскурзии. Екскурзиите с екскурзовод са най-добрият начин за опознаване на Тенерифе поради многобройните им предимства и съотношението цена-качество.

Трансфер с градски трамвайtranvia urbano

Пътуването с трамвай също е начин за придвижване из Тенерифе. Единственият влак на острова се управлява от Compañía Metropolitano de Tenerife (MTSA), като има два маршрута. С него можете да пътувате между Санта Крус де Тенерифе и Ла Лагуна или между Ла Куеста и Тинкер. Билетът се купува на гарата и се валидира при качване във влака. Маршрутите на трамваите се свързват с автобусните спирки, за да ви улеснят в придвижването из Тенерифе. Това е малко известен, но много икономичен и достъпен вариант, със съоръжения за детски и инвалидни колички.

Полети с хеликоптер над острова

хеликоптер

Ако традиционните транспортни средства в Тенерифе не са ви достатъчни, предлагаме ви приключение с хеликоптер със семейството и приятелите ви. Възхищавайте се на красивите гледки на Тенерифе без препятствия между вас и различните пейзажи. Наемете различни маршрути, за да прелетите над туристическите центрове на района, природните паметници, градовете и селата. Освен че ще направите уникални снимки, пилотът ще сподели с вас интересни факти за всяко място.

Трансфери с ферибот до и от Тенерифе

ферибот тенерифе

Тенерифе предлага различни възможности за плаване по неговите брегове, за да се насладите на морето и да се полюбувате на прекрасните му гледки. Различните фериботни маршрути свързват Тенерифе с полуострова и останалите острови от архипелага. Той предлага големи предимства пред другите видове транспорт в Тенерифе. Можете да вземете колата си, домашните си любимци и още багаж.

Походи с лодка по морето в Тенерифе

група приятели, семейство

Можете също така да наемете лодки, с които да плавате из Атлантическия океан, да се наслаждавате на морето, да споделите приятно време с приятели и да се потопите освежаващо. Можете да избирате измежду луксозни яхти, катамарани, моторни лодки, ветроходни лодки и други. Лодките тръгват от основните пристанища на Тенерифе. На нашия уебсайт ще откриете широка гама от лодки под наем, с които да обикаляте морето. Ако желаете да наемете някоя от нашите дейности или имате някакви въпроси, не се колебайте да пишете на нашия WhatsApp.

Придвижвайте се из Тенерифе с велосипедbicycle-tenerife

Ако предпочитате да спортувате и да се откъснете от тълпите на традиционните транспортни средства, велосипедът е най-добрият вариант за вас. Те са идеални за придвижване в района, в който сте отседнали, и за опознаване на острова на кратки разстояния. Ще намерите много магазини, които отдават под наем велосипеди за всеки вкус. Южното крайбрежие на Тенерифе е район, подходящ за велосипедисти. Разгледайте отблизо красотата на неговите плажове, докато усещате вятъра по лицето си. По-далеч от туристическите центрове ще откриете предизвикателни маршрути за опитни колоездачи със стръмни пътеки и трудни препятствия.

Квадратни турове през гори и вулканични пейзажи

Quad Safari Costa Adeje

Идеалният вариант за по-авантюристично настроените. Четириколките са високопроходими автомобили, с които можете да карате по гористи пътища през спиращи дъха пейзажи. Препоръчваме ви да карате четириколки в Тенерифе, за да се насладите на адреналина и да изпитате нов начин за обиколка на острова.

Въпреки че в Тенерифе се предлагат различни видове транспорт, ако искате да разгледате острова в комфорт, по-добре е да наемете обиколка на Тенерифе с екскурзовод. Забравете притесненията си и оставете обиколката в ръцете на експертите. За да изясните съмненията си или да наемете нашите услуги, не се колебайте да пишете на нашия WhatsApp.

Свързани статии:
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0