Първо публикуване: април 23, 2024 |

Най-добрите места за гмуркане с шнорхел в Тенерифе

Гмуркането с шнорхел в Тенерифе е един от най-популярните водни спортове на острова. В този текст ви оставяме списък на най-добрите места в Тенерифе за гмуркане с шнорхел според техните характеристики. Открийте защо Абадес, Лос Гигантес, Пунта де Тено и др. са любимите места сред любителите на гмуркането с шнорхел.

Планирайте следващото си приключение за гмуркане с шнорхел в Тенерифе и се насладете на приятен климат, отлична подводна видимост, богат морски живот и загадъчни вулканични пейзажи. Освен това водите са безопасни поради липсата на силни вълни.

Тенерифе е привилегировано място за гмуркане с шнорхел

най-доброто гмуркане с шнорхел на Тенерифе

Гмуркането с шнорхел се различава от гмуркането с акваланг по това, че плувате в една равнина с водата. То е забавно занимание за начинаещи, тъй като не изисква големи умения и може да се практикува от деца още на 10 години.

Тенерифе предлага идеални условия за гмуркане с шнорхел, като температурите варират между 18° и 24° през цялата година. Независимо от сезона, винаги можете да се потопите приятно. Водата е кристално чиста и позволява да се вижда ясно на дълбочина до 20 метра. Не забравяйте да си направите хубави снимки под водата.

Под повърхността има изобилие от коралови рифове, пъстри тропически риби, скатове, сепии, октоподи, морски звезди, костенурки и др. Ако имаме късмет, може дори да срещнем някои делфини. Освен това, поради вулканичния произход на острова, подводните му пейзажи се отличават с наличието на пещери, арки, пукнатини и скали, които създават лабиринти и привлекателни пътеки за гмуркачите.

Къде да си набавите необходимото оборудване за гмуркане с шнорхел в Тенерифе

Първото изискване за гмуркане с шнорхел в Тенерифе е да умеете да плувате. Ако можете да плувате, всичко, което трябва да направите, е да се сдобиете с маска, шнорхел и плавници, за да изследвате подводната среда. Можете да закупите оборудването в специализираните магазини. Водолазните училища предлагат пакети с инструктори и необходимото оборудване. Инструкторите говорят английски, испански и други езици.

На нашия уебсайт предлагаме различни дейности за гмуркане и шнорхелинг в Тенерифе, както и специализирани курсове за гмуркане. Ще намерите и забавни пътувания с каяк. Пишете ни по WhatsApp, ако имате някакви въпроси или искате да направите резервация.

Най-добрите плажове за гмуркане с шнорхел в Тенерифе

Playa Troya - плаж Коста Адехе (9)

Изброихме най-добрите места за гмуркане с шнорхел в Тенерифе според отзивите на нашите клиенти.

Абадес

abades tenerife underwater

Абадес е приятно малко селце в близост до Ел Медано. Основното предимство на този плаж за гмуркане с шнорхел е, че има коралов риф, достъпен на 2 минути плуване от брега. Освен това той е привилегировано място с костенурки, скатове и красиви себадалес. Той има плитко дъно, обитавано от октоподи, риби-тръбачи и др. Ако се намирате в Ел Медано и не искате да ходите толкова далеч, можете да се гмуркате с шнорхел близо до кея, като е възможно да видите няколко сепии, морени и малки октоподи.

Монтаня Амариля

Това е популярно място за гмуркане с шнорхел с красиви жълти скали, украсяващи околността. Това, което характеризира този плаж, е наличието на вкаменени дюни под повърхността, които ни карат да се чувстваме сякаш сме на друга планета. Той има кристално чисти води с много риби и красиви жълти гъби.

Лос Абригос

los abrigos tenerife

Басейните на Лос Абригос, създадени от вулканичното действие, са дом на изобилен морски живот. Потопете се в неговите води, заобиколени от вулканични скали с причудливи мотиви и привлекателна красота. Ще видите костенурки, сепии, октоподи, раци, звезди, скатове и пъстри риби.

Стената Ел Палмар

Голямата стена на Ел Палмар се простира на 25 метра дълбочина, създавайки любима екосистема за много морски видове. Основната атракция на този район е наличието на свободно плуващи костенурки. Можете също така да наблюдавате риби тромпети и някои делфини.

Алкала

alcala tenerife

Въпреки че е скалисто място с труден достъп, то предлага чудесна възможност да поплувате с костенурки. Разполага с естествени басейни, които привличат много плажуващи поради приятността на водите и красивите пейзажи, които го заобикалят.

Плаж Лос Кристианос

quiert holiday resort los cristianos

Лос Кристианос събира стотици любители на водните спортове всеки ден. Освен на плуване, можете да се насладите на красотата на вулканичния пейзаж и на великолепието на планината Гуаза, която се вижда от морето. Възхищавайте се на полета на чайките, на неуловимите раци, на очарователните костенурки и на игривите делфини в морето на Тенерифе. На нашия уебсайт ще намерите приключение с каяк в резервата Гуаза с голям шанс да видите делфини и китове.

Гигантите

Баия де Маска - заливът Лос Гигантес Маска (4)

За мнозина Лос Гигантес е най-доброто място за гмуркане с шнорхел в Тенерифе. Възхищавайте се отблизо на необятността на скалите на Лос Гигантес. Всеки ден тук пристигат различни лодки в търсене на отдих и забавление във водата. Това е и любимо място на делфините и китовете на Тенерифе, така че често ще ги срещнете.

Заливът Ел Пуертито

Ел Пуертито е един от най-посещаваните плажове от нашите клиенти, тъй като е място за спиране на много от нашите лодки. От него се откриват красиви гледки и очарователни пейзажи. В залива Ел Пуертито можете да плувате с разноцветни риби и някои зелени костенурки, които все още могат да се видят тук. Това е чудесен вариант, ако резервирате екскурзия с лодка и искате да се възползвате от спирката, за да изследвате морското дъно.

Коста Адехе

гмуркане с шнорхел в Коста Адехе

Това е друг популярен район в Тенерифе за гмуркане с шнорхел. Изпитайте уникални усещания, плувайки във водите на Коста Адехе с красиви екземпляри от морската фауна на южната част на Тенерифе.

Пунта де Тено

Препоръчваме този плаж за опитни плувци, тъй като е заобиколен от скали и е блъскан от вълни. Въпреки това той е очарователно място заради тюркоазените си води, богатата морска фауна и впечатляващите скалисти пейзажи. Южната страна на Пунта де Тено предлага по-плитки и спокойни води.

Чарко дел виенто

Charco del viento

В северната част на Тенерифе също ще намерите красиви места за гмуркане с шнорхел. Това е много популярен район поради чистотата и спокойствието на водите му.

В заключение, пътешествията с шнорхел в Тенерифе са очарователно приключение. Елате и се насладете на прозрачни и безопасни води за гмуркане, приятни температури и красиви гледки. Пишете ни на WhatsApp, за да изясните съмненията си и да резервирате следващото си приключение с шнорхелинг.

Свързани статии:
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0