Първо публикуване: септември 14, 2022 |

Естествени плувни басейни в Агаете

Естествените басейни в Агаете са три вулканични скални басейна, в които можете да се потопите освежаващо и да се забавлявате със семейството си. Каним ви да се запознаете с това чудо на природата, което приема стотици туристи, влюбени в очарованието и спокойствието му.

Те са известни още като Las Salinas de Agaete. Те предлагат среда, различна от тази на типичните плажове на Гран Канария. Тук няма да откриете дюни, фин пясък или вълни, разбиващи се в брега.

В тази статия разберете какво представляват естествените басейни в Агаете, защо са толкова популярни и как да стигнете до тях.

Piscinas Naturales en Agaete -.min

Какво да правите в естествените басейни на Агаете

В Лас Салинас де Агаете ще откриете три внушителни басейна с вулканични скали, идеални за релаксация и наслаждаване на морето. Те са свързани помежду си и с морето чрез подземни канали.

Тъй като са защитени от вълните, те предлагат спокойни води, за да се насладите на морето по спокоен начин. Благодарение на тези условия те са идеални за семейства. Децата могат да се къпят спокойно, без да се излагат на риск от вълните. В басейните има стълби за влизане и излизане, което улеснява достъпа на всички членове на семейството.

В естествените басейни на Агаете можете да правите слънчеви бани, да се освежите в кристално чистите води и да се гмуркате, за да откриете красотите, скрити под повърхността. Когато приливът се покачи, вълните и рибите навлизат в басейните. При отлив рибите попадат в капан и създават интересна подводна среда за гмуркане и изследване.

Полюбувайте се на суровите гледки на крайбрежието. Оставете се да бъдете съблазнени от скалите и отвесите, които защитават красивата и плодородна долина Агаете. Не забравяйте да посетите El Roque Partido, или Dedo de Dios, вулканична скала във формата на пръст, сочещ към небето.

Puerto de Agaete.min

Услуги

В солните равнини на Агаете ще намерите следните услуги:

  • Бани
  • Трапезария
  • Спасител през лятото
  • Паркинг

Разполага и със солариум, където можете да правите слънчеви бани на спокойствие, без да се пълните с пясък.

Местоположение

Тези естествени басейни се намират в Агаете, в северозападната част на Гран Канария, и са най-известните на острова. Името им идва от някогашната им функция на солници. В древни времена това е било място, където хората са отивали да търсят морска сол, която по-късно е била превърната в тези великолепни басейни, на които можем да се наслаждаваме днес.

Агаете

Pueblo de Agaete.min

Агаете е град с рибарски традиции, където изобилстват пържената риба, солената риба и морската страст. Тук ще откриете различни възможности за културни прояви и отдих. Това градче е родно място на велики поети, които намират вдъхновение в красотата на долината му, аромата на морето и рибарската атмосфера.

По крайбрежната алея ще намерите магазини, занаятчийски магазини и десетки ресторанти, в които по всяко време се сервира прясна риба. Удовлетворете небцето си и се пригответе да се насладите на рибата в различните ѝ варианти. Няма да можете да избирате между бульоните, печените или традиционните пържени рибни ястия.

Как да стигнете до басейните Агаете

Ако искате да посетите естествените басейни на Агаете, можете да стигнете до тях с кола от Лас Палмас, само на 30 минути път. Можете да стигнете и пеша от Paseo de los Poetas в Пуерто де лас Ниевес. Ако се намирате в Тенерифе и искате да преминете от един остров на друг, пътуването с ферибот отнема малко повече от час. Това е идеално решение за посетители, които искат да опознаят Канарските острови, без да пропускат нито една от забележителностите. Препоръчваме ви да планирате внимателно почивката си, за да можете да опознаете всички прелести на Канарския архипелаг.

Плажове в Гран Канария

Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0