Първо публикуване: юни 8, 2022 |

Плаж Бутихондо

Добре дошли в Бутихондо – плаж, който разполага с всичко необходимо, за да прекарате един прекрасен ден на море с пълен комфорт и разнообразни услуги за всеки вкус. Той е чудесен и за либералите, които обичат слънчевите бани за всеки сантиметър от кожата си.

Бутихондо привлича стотици туристи със своята красота и великолепие. Легнете на златистия пясък и се насладете на най-яркото слънце на острова с много лек вятър. Спокойните му и кристално чисти води ви приканват да плувате и да се наслаждавате на забавни водни спортове с приятели. Той има перфектно местоположение в полуградска среда, за тези, които искат да се насладят на слънцето и пясъка, без да напускат града.

Местоположение на плажа Бутихондо

Playa Butihondo

Можете да го намерите в южната част на остров Фуертевентура в община Ла Паяра. В това населено място ще откриете много райски плажове и природни местности с неизчислима красота.

Намира се именно в туристическия комплекс Morro Jable и в непосредствена близост до урбанизацията Esquinzo Butihondo. Тъй като е разположен в непосредствена близост до оврага Ескинзо, някои го наричат и плаж Ескинзо.

Морро Жабле е красиво селце на остров Фуертевентура, което в миналото е било известно като тихо рибарско селище. Сега то се е развило, за да предложи на света редица туристически услуги и се е превърнало в туристически курорт, който приема хиляди посетители всяка година.

Услуги

Тук ще намерите всичко, което търсите на един плаж, за да се насладите на морето в комфорт, ние разполагаме със следните услуги:

 • Шезлонги и чадъри под наем
 • Душове
 • Тоалетни
 • Плажни барове
 • Шезлонги
 • Спорт

Ще намерите различни заведения, които ще ви помогнат да практикувате водни спортове. Най-популярното занимание е уиндсърфингът, на който можете да се насладите със семейството и приятелите си. За безопасността на посетителите се грижат дежурни спасители.

Нудистки плаж

Butihondo Beach - Fuerteventura (1)

Бутихондо е трикилометров плаж, който е разделен на три зони. Една от тези зони е създадена за нудизъм, тя има отлично местоположение, за да се насладите на плажа и пясъка в уединение и далеч от туристите.

Семейна атмосфера

От цялата дължина на плажа само една част е предназначена за нудизъм, а на останалата може да се наслаждава цялото семейство. Можете да доведете децата и да ги оставите да играят на плажа благодарение на спокойните вълни през цялата година.

Паркинг

Не е нужно да се притеснявате къде да оставите колата си. Около плажа ще намерите много места, където да паркирате колата си.

Хотели и ресторанти

В непосредствена близост до плажа ще намерите много хотели, апартаменти и ресторанти, за да можете да отседнете удобно. Ще намерите различни възможности за всеки вкус и бюджет. Можете да избирате измежду Jandia Princess, Fuerteventura Princess, Magic Life и много други.

Тези хотели предлагат всички услуги, така че да не ви липсва нищо. Гастрономическото предлагане е много разнообразно и ще се насладите на изискани ястия, които ще зарадват небцето ви.

Как да стигнете до там

Можете да вземете автобусната линия, която пътува до селището Морро Жабле.

Ако пътувате по шосе, поемете по път FV-2, известен още като отбивката за Бутихондо. След като паркирате, поемете по черния път между хотелите.

Препоръки към почиващите

Ако посетите плажа Бутихондо, ви молим да спазвате следните препоръки, за да запазите целостта на плажа:

 • Избягвайте виковете и силната музика
 • Използвайте екологично чисти слънцезащитни продукти
 • Не използвайте сапун в душовете на плажа
 • Не премествайте камъни и не ги вземайте вкъщи
 • Не оставяйте боклуци или остатъци от храна

Плажове в Фуертевентура

Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0