Първо публикуване: април 23, 2024 |

Изследване на красотата на Калета дел Меро в Лансароте

На Канарския архипелаг, заобиколен от кристалните води на Атлантическия океан, се намира природно съкровище, което пленява всички, които имат късмета да го открият: Калета дел Меро. Този живописен плаж, разположен на красивия остров Лансароте, е крайбрежен рай, който съчетава спокойствието на морето с величието на вулканичния пейзаж.

Разположение

Община: Хария

Калета дел Меро е разположена на източния бряг на Лансароте, само на 10 минути път с кола от очарователното рибарско селище Ариета. Още по-близо е до Орзола (5 минути), красиво селце в община Хария.

Хотели и ресторанти

Положителен аспект на Калета дел Меро е близостта му до Орзола и всички негови ресторанти и хотели. Както вече споменахме, тя е само на 5 минути път с кола, така че можете да посетите известни ресторанти и барове като ресторант „La Maresía“ или „Mirador El Roque“, които ще ви позволят да се насладите на впечатляваща гледка, докато се храните.

Трудно е да се намерят хотели в рамките на 25-30 минути път с кола, но в Орзола можете да намерите апартаменти под наем с всички удобства на дома. Сред тях са апартаментите „Rincón del Descanso“ и „Mirador del Muelle“, и двата с мечтани гледки.

Пясък и пейзаж

Изследване на красотата на Калета дел Меро в Лансароте

На първо място, почти белият пясък ще ви накара да се почувствате като в облаците, благодарение на това колко мек и чист е той. Нещо повече, той прави впечатляващ контраст с тъмните скали с вулканичен произход, които са разпръснати из целия залив. Цветовата гама се допълва от тюркоазената вода на морето. Всеки елемент, който съставлява Калета дел Меро, я прави идеална, за да се отпуснете и да се насладите на едно незабравимо преживяване.

Калета дел Меро е идеална за вас, ако сте любители на сърфа, благодарение на умереното вълнение. Освен това малките странични вълноломи позволяват на вълните да достигнат брега с малка сила, така че е идеално място и ако просто искате да се потопите в кристално чистата вода.

Достъпност

Достъпът е лесен, както с автомобил, така и с обществен транспорт, но трябва да се обърне специално внимание, ако пътувате с деца, тъй като трябва да пресечете път, за да стигнете до плажната настилка.

Паркингът е на 200 метра и на него могат да се поберат само няколко автомобила, но не е нужно да се притеснявате, благодарение на факта, че Калета дел Меро е рядко посещавана. Това го прави много по-привлекателна дестинация за релаксация и слънчеви бани на тишина и спокойствие.

За да имате предвид

Изследване на красотата на Калета дел Меро в Лансароте

Интересен момент за този плаж е, че е разрешен нудизмът, поради факта, че не е много претъпкан. Струва си да се спомене, че по същия начин трябва да се поддържа уважително поведение, за да се насърчи и уважи удоволствието на всички.

Калета дел Меро е непроменена от човека, така че няма да откриете никакви помещения или инфраструктура от какъвто и да е вид. За да го запазим като рая, който е, в Banana Palm Bay подчертаваме важността на събирането на всички отпадъци, генерирани по време на престоя ви.

За разлика от някои от по-пренаселените плажове на острова, този спокоен залив ви предлага убежище от тълпите и възможност да се свържете с природата в нейната най-чиста форма. Независимо дали става дума за разходка по плажа при изгрев слънце или просто за релаксация на слънце, Калета дел Меро предлага по нещо за всеки, който иска да избяга от шума и суетата на ежедневието.

Плажове в Лансароте
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0