Първо публикуване: юни 8, 2022 |

Плажове на Пуерто дел Кармен

Пуерто дел Кармен се намира в югоизточната част на остров Лансароте и е един от най-важните туристически центрове в региона. Разполага с много услуги за удоволствие на туристите и 6 км тучни плажове.

Първоначално е бил риболовен район, но се е развил, за да предложи цялостно туристическо предлагане. В днешно време в района, известен като Ла Тиньоса, все още се извършва непрекъсната риболовна дейност и за да се запази същността на района, хотелските сгради са построени при спазване на традиционната архитектура.

Плажове в Пуерто дел Кармен

Бреговата линия се простира на 8 километра, по протежение на които ще намерите всички видове услуги. Ще имате възможност да практикувате и различни водни дейности като гмуркане, шнорхелинг, сърф и др. Много туристи избират плажовете на Пуерто дел Кармен в своя маршрут заради отличния климат и качествените услуги.

Плаж Плая Гранде

Playas de Puerto del Carmen

Това е градски плаж, простиращ се на километър със златист пясък и спокойни води. Това е най-популярният плаж в района и тук се провеждат всички дейности на Пуерто дел Кармен. На прилежащата крайбрежна алея има разнообразие от магазини, ресторанти и места за отдих, подходящи за всеки вкус.

Тук ще намерите всичко, от което се нуждае плажуващият, за да се наслаждава на морето в комфорт. Плажът разполага с душове, тоалетни, съблекални, спасители, шезлонги и чадъри, както и с охраняем паркинг.

Матагорда

Плажът се простира на 800 метра и е широк 30 метра. Това е един от най-натоварените заливчета на острова, тъй като е заобиколен от хотели и квартири. Тук ще намерите шезлонги и чадъри, но ако предпочитате, можете да легнете на пясъка, за да се излежавате и да придобиете хубав тен.

Los Pocillos

Puerto del Carmen Becahes - Lanzarote (1)

Разположен е в центъра, между Матагорда и Плая Гранде. Дълъг е 1 километър и широк 150 метра и посреща стотици туристи, които го посещават. Характеризира се със златистия си пясък и спокойните си води.

Авеню на плажовете

Авенюто на плажовете (Avenida de las Playas) минава успоредно на плажовете на Пуерто дел Кармен. Нейните търговски и развлекателни съоръжения са допринесли за популярността на района. Ако се разходите по него, ще откриете различни ресторанти, магазини и много възможности за дневни и нощни забавления. Булевардът има зона за колоездене, за да можете да го прекосите на две колела и да се насладите изцяло на морския бриз.

Как да стигнете дотам

Придвижването до плажовете на Пуерто дел Кармен е много лесно. Достатъчно е да шофирате по булеварда и да паркирате в близост до избрания от вас плаж. Можете да стигнете до там и с автобус по някоя от автобусните линии, които се движат до Пуерто дел Кармен. Сега, след като сте на плажа, просто трябва да се насладите на един прекрасен ден на морето на Лансароте.

Плажове в Пуерто дел Кармен
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0