Първо публикуване: юни 8, 2022 |

Плажовете на Коста Тегуизе в Лансароте

Коста Тегуизе предлага широка гама от ресторанти с отлично качество на услугите за всички вкусове. Той приема посетители от цял свят заради красивите си плажове, богатата гастрономия и разнообразните възможности за отдих и развлечения.

Този път бихме искали да ви разкажем за плажовете на Коста Тегуизе, които се отличават с белотата на пясъка, отличния климат и мечтаните пейзажи.

Местоположение

Плажовете на Коста Тегуисе се намират в източната част на Лансароте, по-точно в община Тегуисе. Това е един от най-важните туристически центрове на Лансароте.

Крайбрежната алея на това населено място се простира на 5 километра, по протежение на които ще намерите много магазини, ресторанти, хотели и различни места за забавление със семейството и приятелите.

Най-важните плажове на Коста Тегуизе

По-долу изброяваме най-важните плажове според тяхната красота, качество на плажните услуги и възможност за практикуване на водни спортове.

Плаж Las Cucharas

Това е най-дългият и красив плаж на Коста Тегуизе и един от най-популярните по две причини. От една страна, туристите го търсят заради спокойствието, което предлага. Той е идеален избор за туристите, които искат да се откъснат от шума и суетата на съвременния свят. Двойки с деца и групи приятели идват тук постоянно, за да се наслаждават на слънцето и да играят под яркото синьо небе.

От друга страна, това е идеален природен анклав за практикуване на различни водни спортове, особено уиндсърфинг. Той е много популярен и за риболов и гмуркане.

Разположен е в непосредствена близост до крайбрежната алея и предлага множество услуги за комфорта на плажуващите. Характеризира се със златистия си пясък и спокойните води, защитени от вълноломи.

Плаж Bastian

Простира се на 200 метра и за разлика от съседните плажове има тъмен пясък, дължащ се на вулканичния пикот, който се съдържа в пясъка.

Обикновено не е много претъпкан и разполага с всички необходими плажни услуги. Тук ще намерите паркинг, душове, тоалетни и достъпност. Можете да вземете и децата и да ги оставите да играят на спокойствие, защото водите му са спокойни и много безопасни.

Плаж Jablillo

Things to do in Costa Teguise | Lanzarote

Това е малък плаж със спокойни води благодарение на вълноломите, които го защитават, както и на спасителите, които са винаги на пост. Той е идеален за гмуркане с шнорхел и изследване на плиткото морско дъно. Плажът разполага с шезлонги и чадъри и се намира в близост до паркинга и крайбрежната алея.

Los Charcos

Това е малък плаж с дължина около 150 метра и бял пясък. Той не е много пренаселен, така че ще можете да се наслаждавате на морето извън полезрението на хората. Той предлага различни плажни услуги и има идеални характеристики за сърфиране.

Плаж El Ancla

Това е най-добрият избор, ако търсите тишина и спокойствие. Той предлага идеална среда за почивка, слънчеви бани и изследване на морето чрез гмуркане с шнорхел. Но трябва да знаете, че той не е в близост до нито едно заведение, така че трябва да се оборудвате и да вземете със себе си всичко, което ще ви е необходимо.

Как да стигнете до там

Ако наемете кола, можете да стигнете дотам лесно по шосе. Друг лесен начин е да вземете автобусна линия и след като слезете на спирката, да се разходите пеша за няколко минути.

Плажове в Лансароте
Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0