Første publisering: mars 30, 2024 |

Utforsk skjønnheten i Caleta del Mero på Lanzarote

I den kanariske øygruppen, omgitt av Atlanterhavets krystallklare vann, ligger en naturskatt som fascinerer alle som er heldige nok til å oppdage den: Caleta del Mero. Denne pittoreske stranden på den vakre øya Lanzarote er et kystparadis som kombinerer havets ro med det majestetiske vulkanske landskapet.

Situasjon

Kommune: Haría

Caleta del Mero ligger på østkysten av Lanzarote, bare 10 minutters kjøring fra den sjarmerende fiskerlandsbyen Arrieta. Det er enda nærmere til Orzola (5 minutter), en vakker landsby i Haría kommune.

Hoteller og restauranter

Et positivt aspekt ved Caleta del Mero er nærheten til Orzola og alle restaurantene og hotellene der. Som nevnt tidligere er det bare 5 minutter unna med bil, slik at du kan besøke kjente restauranter og barer som restauranten «La Maresía» eller «Mirador El Roque», hvor du kan nyte en spektakulær utsikt mens du spiser.

Det er vanskelig å finne hoteller innenfor en 25-30 minutters kjøretur, men i Orzola kan du leie leiligheter med alle hjemmets bekvemmeligheter. Blant disse er leilighetene «Rincón del Descanso» og «Mirador del Muelle», begge med drømmeutsikt.

Sand og landskap

Utforsk skjønnheten i Caleta del Mero på Lanzarote

Først og fremst vil den offwhite sanden få deg til å føle deg som i skyene, takket være hvor myk og ren den er. Dessuten utgjør den en spektakulær kontrast til de mørke steinene av vulkansk opprinnelse som ligger spredt over hele bukten. Det turkise havvannet kompletterer fargepaletten. Alle elementene som utgjør Caleta del Mero gjør det perfekt for deg å lene deg tilbake og nyte en uforglemmelig opplevelse.

Caleta del Mero er perfekt for deg som liker å surfe, takket være de generelt moderate dønningene. I tillegg gjør de små bølgebryterne at bølgene når kysten med liten kraft, så det er også ideelt hvis du bare vil ta en dukkert i det krystallklare vannet.

Tilgjengelighet

Det er enkelt å komme seg hit, enten med bil eller offentlig transport, men er du sammen med barn, bør du være spesielt forsiktig, da du må krysse en vei for å komme til fortauet på stranden.

Parkeringsplassen ligger 200 meter unna, og det er bare plass til noen få biler, men det er ingen grunn til bekymring, for Caleta del Mero er lite besøkt. Dette gjør det til et mye mer attraktivt reisemål for avslapping og soling i fred og ro.

Vær oppmerksom på

Utforsk skjønnheten i Caleta del Mero på Lanzarote

Et interessant poeng med denne stranden er at det er tillatt å være naken på grunn av at den ikke er særlig overfylt. Det er verdt å nevne at man må oppføre seg respektfullt for å oppmuntre til og respektere at alle skal kunne kose seg her.

Caleta del Mero er uforandret av mennesker, så du finner ingen bygninger eller infrastruktur av noe slag. For at Caleta del Mero skal forbli det paradiset det er, legger vi på Banana Palm Bay stor vekt på å samle inn alt avfall som oppstår under oppholdet.

I motsetning til noen av øyas mer overfylte strender, tilbyr denne rolige bukten deg et fristed fra folkemengdene og en sjanse til å komme i kontakt med naturen i sin reneste form. Enten du ønsker å vandre langs stranden ved soloppgang eller bare slappe av i solen, har Caleta del Mero noe for alle som ønsker å flykte fra hverdagens kjas og mas.