Първо публикуване: януари 28, 2022 |

Playa de Troya Плаж

Playa de Troya I и II са два плажа в Коста Адехе. Тук ще намерите всички забавления на морето, вълните и пясъка, както и хубава музика и страхотни партита. Двата плажа се намират един до друг, така че можете лесно да ги прекосите.

Те се намират в един от най-туристическите райони на Тенерифе, така че през по-голямата част от годината се радват на голям среден брой туристи. Именно през лятото те получават най-голям брой посетители и туристи от цял свят.

Водите му са много спокойни, тъй като са защитени от вълноломи, което ги прави идеални за почивка с цялото семейство.

Син флаг

Това е отличие, което се дава на най-добрите плажове.

Плая де Троя гордо носи синия флаг, което означава, че ще намерите спокойни води с много водни дейности, различни услуги за вашата почивка и забавление.

Ето защо тя се е превърнала в любима туристическа дестинация по целия свят. В него пристигат туристи от цял свят, които са привлечени от вечното слънце и спокойните води. Но които също така харесват баровете, дискотеките и ресторантите в околността, всички в най-космополитната зона на острова.

Playa de las Americas Плаж

Плажът Троя принадлежи към пясъчната зона, известна като Плая Лас Америкас, съставена от 4 плажа, разделени от диги. Троя е най-големият от тези плажове и се смята за един от най-добрите плажове в Коста Адехе.

Местоположение

Община: Адехе

Разположен е в южната част на Тенерифе, по-точно пред хотелите Hesperia Troya и Palm Beach.

Пясък

Playa Troya - Costa Adeje Beach (12)

Видът на пясъка от тази страна на морето е сиво-кафяв поради вулканичния му произход.

Той също е вкусен пясък и е любим на много посетители, които обичат да лежат върху него, за да правят слънчеви бани.

Услуги

Playa Troya - Costa Adeje Beach (4)

  • Чадъри и шезлонги срещу заплащане
  • Спасителен пункт на Червения кръст: винаги е под наблюдение и разполага със спасители за безопасността на плажуващите.
  • Водни занимания: за вашия комфорт и удоволствие ще намерите джетове, водни колела и шезлонги за слънчеви бани.
  • Тераси с изглед към морето
  • Туристически информационен пункт

Партита и забавления

На плажа Троя II ще откриете известния Monkey Beach Club, чудесно място за всички, които отиват да се забавляват и искат да прекарат добре с приятелите и семейството си.

Тук можете да се насладите на коктейли, да опитате вкусна храна и да се забавлявате на партитата, които се организират там.

Boardwalk

Hotel Palm Beach Pool View next to Playa de Troya

Освен че можете да се наслаждавате на плажа, крайбрежната алея е осеяна с търговски центрове, апартаменти, хотели, ресторанти, банкомати и стоянки за таксита.

Как да стигнете дотам

В зависимост от местоположението си можете да се възползвате от една от 5-те линии на градския транспорт, които минават в близост до плажа. Това са: 416, 441, 472 и 473.

Но ако сте твърде далеч, можете да наемете кола и да се отправите към община Коста Адехе.

Обикновено най-натоварените часове са в неделя следобед през лятото. И така, вече имате ново място, където да отидете и да раздвижите тялото си край морето.

Флагчета

Playa Troya - Costa Adeje Beach (1)

Винаги казваме, че безопасността започва от нас самите. За да ви помогнем да решите какви са условията в морето, трябва да сте наясно с флаговете, които са поставени за такава информация.

Според техния цвят ще разберете дали можете да се гмуркате в този момент, съгласно следния код:

  • Червен флаг: гмуркането е забранено
  • Жълт флаг: Можете да се гмуркате, но бъдете внимателни
  • Зелен флаг: можете да плувате и да се наслаждавате на водите на спокойствие и тишина.

Снимки Playa de Troya Плаж

Playa Troya - Costa Adeje Beach (12)Playa Troya - Costa Adeje Beach (13)Playa Troya - Costa Adeje Beach (11)Playa Troya - Costa Adeje Beach (10)Playa Troya - Costa Adeje Beach (9)Playa Troya - Costa Adeje Beach (8)Playa Troya - Costa Adeje Beach (7)Hotel Palm Beach Pool View next to Playa de TroyaPlaya Troya - Costa Adeje Beach (5)Playa Troya - Costa Adeje Beach (4)Playa Troya - Costa Adeje Beach (3)Playa Troya - Costa Adeje Beach (2)Playa Troya - Costa Adeje Beach (1)

Плажове в Тенерифе

Свързани статии:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0