Første offentliggørelse: april 1, 2024 |

Karnevalerne på Tenerife

Karnevallet på Tenerife er et symbol på Tenerifes identitet. Hvert år mødes mere end 10.000 mennesker for at gøre karnevalerne på Tenerife til en realitet og holde øens vigtigste kulturarv i live. Der er ingen grænser for deres fornøjelse, kreativitet er den eneste regel.

Her giver vi dig de vigtigste aspekter af karnevallet i Chicharras, find ud af, hvad det hele handler om, og historien bag festen.

Karnevaller på Tenerife

Tenerifes karneval (3)

Karnevallerne på Tenerife er de mest populære i Europa og de, der minder mest om dem, der fejres i Brasilien. Faktisk ligger de på andenpladsen som de bedste i verden, kun overgået af de store festligheder i Rio de Janeiro.

Under karnevalerne er Tenerifes gader fyldt med fantasi, musik og farver. De forskellige grupper og gæsteartister gør deres bedste for at give deres bedste til festlighederne. Borgerne går også på gaden for at ledsage dem med glæde og farverige kostumer.

Før vi fortsætter, vil vi gerne definere nogle af de udtryk, der er typiske for karnevalerne på Tenerife:

  • Rondallas: musikgrupper, der kun optræder ved karnevallet i Santa Cruz de Tenerife, og som har en særlig musikalsk stil.
  • Murgas: det er musikgrupper med teaterforestillinger fra De Kanariske Øer, som synger tekster, der er rettet mod kritik med sarkasme og hån.
  • Comparsas: danse- og musikgrupper, der optræder til karneval i farverige og spraglede kostumer.
  • Comparsas: Danse- og musikgrupper, der optræder til karneval i farverige og farvestrålende kostumer.
  • Carrozas: det er store skulpturer med forskellige temaer, som bygges oven på de vogne, der går i optog ved karnevalerne.

Tenerife Carnival (2)

 

Tenerifes karneval (4)

Karneval på Tenerife

Siden 1980 har karnevallerne på Tenerife haft udmærkelsen “Fiesta af international turistmæssig interesse”. De har en stor effekt både på og uden for øen. Derfor stiger turismen på denne tid af året på samme måde, som den gør om sommeren.

Der er scener med musik og god underholdning, som folk kan nyde, danse og bære deres bedste kostumer. Internationale sangere og anerkendte kunstnere mødes for at opføre fantastiske shows og fejre med stil. De vigtigste scener har været Teatro Guimerá, Avenida de la Constitución, Plaza de Toros de Tenerife, Plaza de España og Centro Internacional de Ferias y Congresos de Tenerife.

Under karnevallet i 1987 dansede mere end 200.000 mennesker til lyden af musik i farver, fantasier og sjov. Det gjorde dem til vindere af Guinness-rekorden som koncerten med den største koncentration af mennesker på et åbent sted. Den berømte og uforglemmelige Celia Cruz deltog i arrangementet sammen med Billo’s Caracas Boys og andre musikgrupper.

Hvordan finder karnevalerne i Santa Cruz de Tenerife sted?

I dagene op til valget af dronningen er der konkurrencer i comparsas, vogne, kostumer, musikgrupper, murgas, rondallas, valg af andre dronninger og meget mere.

Valg af karnevalsdronning på Tenerife

Valget af dronning finder sted på onsdag med massivt fremmøde og tv-transmission. Kandidaterne paraderer og viser deres bedste version for at vinde førstepræmien. Den valgte dronning vil ikke kun være karnevalets ansigt udadtil, men vil også repræsentere karnevallet på de forskellige turistmesser på De Kanariske Øer.

Kandidaterne forbereder sig mange måneder i forvejen og bærer deres bedste tøj for at konkurrere om kronen. Vinderen modtager kronen fra hænderne på det foregående års karnevalsdronning. Pigernes kostumer er enorme og kan veje op til 500 kg, så de skal bæres på hjul.

Annonceringskavalkade

Om fredagen er der den berømte kavalkade med alle de grupper, der deltager i fiestaerne. Denne parade finder sted om natten og går gennem byens hovedgader.

Om lørdagen er der danseorienterede shows med latinske rytmer som hovedrolleindehavere. Søndag afholdes det første karneval i dagtimerne, hvor hele familien deltager. Mandag er den største fest med fantastisk musik og verdenskendte gæster.

Grand Coso Apoteose

Om tirsdagen finder Gran Coso Apoteosis sted med en parade af alle grupper, vogne og trupper. En begivenhed, der er værd at nævne, er begravelsen af sardinen, som finder sted på askeonsdag, hvor en kæmpe sardin bevæger sig mod bålet.

Endelig kommer Piñata-weekenden med store festligheder, Piñata Saturday 2019 samlede mere end 400.000 mennesker, men der var ingen notar til stede til at bekræfte den nye Guinness-rekord. Endelig kommer Piñata Sunday for at sige farvel til Tenerifes karnevaler med mere fest og farver, og om aftenen afsluttes det med et fyrværkeri.

Karnevalernes historie

Det hele begyndte i slutningen af det 18. århundrede i de forskellige europæiske byer. På det tidspunkt var det almindeligt at skifte køn ved at gemme sig bag forklædninger. Borgerskabet brugte også masker for at gå ud på gaden og nyde festlighederne uden at blive genkendt. Et par år senere opstod en form for livlig og sjov dans kaldet comparsas.

Mod slutningen af det 19. århundrede sluttede nye grupper kaldet rondallas sig til festlighederne, og de fortsætter stadig med at bringe os deres glæde. I 50’erne i det forrige århundrede dukkede de berømte murgas op og kom for at blive.

Siden 1987, det år, hvor de vandt Guinness-rekorden, er de begyndt at fejre med et bestemt tema. Rom var temaet det år, hvor det romerske tempel blev genskabt, og den joniske stil blev efterlignet i udsmykningen. I 2022 var temaet baseret på Science Fiction og blev afholdt i juni på grund af Covid-beredskabet. I 2023 er temaet: New York, byen, der aldrig sover.

Kom og nyd Tenerifes karneval, en tradition, der forbliver intakt generation efter generation, og som bliver mere og mere berømt for hvert år. Nyd Tenerifes mest emblematiske festival, og dans til tidens mest fængende rytmer. Det er en fest, der kræver et helt års forberedelse for at opnå en fantastisk fest med masser af smil og uhæmmede følelser.

Tenerifes karneval (5)

 

Under karnevalet i 1987 dansede mere end 200.000 mennesker til lyden af musikken i farver, fantasi og sjov. Det gjorde dem til guinness-rekordvindere som den koncert med den største koncentration af mennesker på et åbent sted. Ved denne begivenhed deltog den berømte og uforglemmelige Celia Cruz sammen med Billo’s Caracas Boys og andre musikgrupper.Tenerife Carnaval (6)

Tenerifes karneval (7)

 

Tenerifes karneval (8) &nbsp.

Karnevalerne på Tenerife

Tenerifes karneval (10)Tenerifes karneval (11)

Relaterede artikler:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom