Prva objava: 9 marca, 2024 |

Izleti z ladjo na Severni Tenerife
Ogledi otokov na Severni Tenerife
Safariji s štirikolesniki na Severni Tenerife
Tematski parki na Severni Tenerife
Kaj početi v Tenerife North

V tem vodniku boste našli odličen seznam dejavnosti in stvari, ki jih lahko počnete na severnem Tenerifu. Na tej strani otoka lahko preživite fantastične počitnice ob morju in uživate v naravnih pokrajinah Tenerifov. Na koncu besedila puščamo seznam posebnih dejavnosti, tako da lahko preverite podrobnosti o vsaki od njih. Če želite katero koli od njih rezervirati, nam pišite na WhatsApp in z veseljem vam bomo pomagali.

Ko početi na severu Tenerifov

Kaj početi v Puerto de la Cruz

Tenerife je po vsej Evropi znan po odličnem podnebju skozi vse leto. Številni popotniki prihajajo v iskanju sonca in toplote, da bi se izognili mrzlim evropskim zimam. Na severu Tenerifov, med neustrašnimi gorami, črnimi peščenimi plažami in čarobnimi vasicami, lahko počnete na stotine stvari. Hotelska in gostinska ponudba je zelo bogata, saj so na voljo različne možnosti nastanitve v mestu ali v bližini plaže ter številne restavracije z lokalno, špansko in mednarodno kuhinjo. V dobri hrani in kakovostnih vinih lahko uživate tudi v gostilnah Guachinche, ki jih je na severu Tenerifa veliko. Letališče Los Rodeos na severu Tenerifov povezuje otok s preostalo Španijo in drugimi otoki arhipelaga.

Izleti z ladjo po Atlantiku

los-gigantes motorni-čoln-čarter-tenerife (11)

Severni del otoka Tenerife ponuja več možnosti za izlete z ladjo po zalivu. Najemite čoln in uživajte v morju, sprostite se ob razgledih na obalo, sončite se in se prepustite druženju s prijatelji.

Na večini izletov si boste lahko ogledali kite in delfine v njihovem naravnem okolju. Naši kapitani čolnov odlično poznajo morsko življenje na Tenerifih. Poznajo mesta, kjer se kiti najverjetneje pojavljajo, in spoštujejo njihov prostor. Najpogostejše vrste na Tenerifih so delfini in kitovci. Po opazovanju kitov se ustavimo za kopanje in snorklanje. Za razpoložljivost prevoza v Puerto de la Cruzu za dejavnost, ki jo želite opraviti, vprašajte našo aplikacijo WhatsApp.

Paradiziakalne plaže s kristalno čisto vodo

Plaža Playa Jardin v Puerto de la Cruz

Najprej vam želimo povedati o plaži Playa Jardín, ki je, kot pove že njeno ime, čudovita plaža, obdana z raznobarvnim cvetjem in okrasnimi rastlinami. V njeni okolici boste našli restavracije, bare na plaži in celo otroško igrišče. Plaža je iz črnega peska in je bila nagrajena z modro zastavo, kar pomeni, da ima vse storitve in vodo, primerno za kopanje. Vendar pa to ni edina plaža: Playa de los Roques, El Benijo in El Bollullo prav tako čakajo, da se ohladite v topli vodi. Pobrskajte po naši spletni strani in izveste več o teh fantastičnih plažah z mirnimi vodami in sproščenim vzdušjem.

Loro Parque, najboljše na severu Tenerifa

Loro Parque Tenerife s prevozom

Ta neverjeten tematski park je zelo blizu Playa Jardín. Je eden najboljših tematskih parkov na otoku. V njem živijo številne papige različnih vrst in druge eksotične živali. Na ogled so predstave ork, delfinov in morskih levov.

Loro Parque se nahaja na enem od najbolj prometnih območij na severu Tenerifa, zato so vstopnice običajno hitro razprodane. Vabimo vas, da si vstopnice rezervirate vnaprej.

Izleti po otoku za spoznavanje njegove zgodovine in kulture

Icod de los Vinos El Drago Milenario Zmaj.min

Rezervirajte izlete iz Puerto de la Cruz z vključenim prevozom. Doživite Tenerife na skupnih ali zasebnih izletih z luksuznim avtobusom. Sprehodite se po simboličnih vaseh Tenerifov, kot so Icod de los Vinos, La Orotava, Garachico, Vilaflor in Puerto de La Cruz. Spoznajte čarobna mesta, kot sta Santa Cruz de Tenerife in La Laguna, kjer se tradicionalna arhitektura prepleta s sodobnimi zgradbami. Pripravili smo tudi ekskurzijo za obisk sosednjega otoka La Gomera, njegove zgodovine, običajev in naravnih pokrajin. Tja vas popeljemo z lokalnimi vodniki, s katerimi boste začutili bistvo vsakega kraja. Rezervirajte svoj naslednji izlet s severnega Tenerifa.

Pohodništvo, sprehod po naravi

Vas Masca - Pueblo de Masca - Tenerife (2)

Če ste ljubitelj pohodništva in ste na Tenerife prišli v iskanju novih poti, morate obiskati podeželski park Anaga. To je pristen raj, poln miru in harmonije med lovorjevimi gozdovi in vulkanskimi skalami. Ne pozabite si rezervirati dneva za spust po soteski Masca, neverjetni poti s čudovito plažo na koncu poti, kjer se lahko ohladite in zaplavate. Pot Cuevas Negras je idealna za tiste, ki se želijo sprehoditi po gozdovih Tenerifa in vdihniti svež zrak.

Kvadrikolesarjenje, polno zabave in adrenalina

Quad Safari Tenerife13.min

Na tem delu otoka lahko najamete tudi neverjetno vožnjo s štirikolesniki. Uživajte v teh neverjetnih vozilih, ki so izjemno zabavna in pripravljena na pustolovščine. Vozite se po vulkanskih pokrajinah, divjih plažah in starodavnih gozdovih. Štirikolesniki so varni in enostavni za vožnjo, osebje pa vas bo naučilo vse, kar morate vedeti za zabavno in varno vožnjo.

Vse dejavnosti in stvari za početi na severnem Tenerifu, o katerih ste brali tukaj, so na voljo na naši spletni strani in še veliko več. Podrobnosti o vsaki dejavnosti in obrazec za rezervacijo najdete v spodnjem vodniku. Če želite razjasniti svoje dvome, nam pišite neposredno na naš WhatsApp. Ne pozabite nam pisati vnaprej. Upamo, da boste v celoti uživali v počitnicah na severnem Tenerifu.

Kaj pravijo naši kupci:
Dean Smith
Dean Smith
17. November, 2022.
Definitely recommend to include in your trip when visiting Tenerife. One of the best days we had! Amazing service and nice touch with water and snacks!
Maria Stanko
Maria Stanko
14. November, 2022.
Es war eine grandiose Reise, das Personal war sehr freundlich und zuvorkommend, das Schiff sauber und das Essen lecker. Sehr beeindruckend waren die Wale, Delfine und die wunderschöne Natur Teneriffas.
Gillian Webster
Gillian Webster
2. November, 2022.
I hired the atlanca boat as a surprise for my husbands 40th birthday and it was honestly the best day and lots of fun. Easy to book, when we arrived Patrick did the paperwork and explained everything then Fran gave us all the safety information on how to ride the boat. Everything was provided and additional special touches were much appreciated. They were both great, really friendly and put us at ease. We had 3 hours booked and we got the full time, everything excellent. Highly recommended. Thank you
Shaun Daymond
Shaun Daymond
28. October, 2022.
Very easy to deal with over WhatsApp. Booked 5 months in advance and had no issues with the booking at all. Boat was lovely and friendly skipper 👍🏻
Banana Palm Bay
Banana Palm Bay
4. August, 2022.
Can only recommend it ;)
Juan Antonio RT
Juan Antonio RT
26. July, 2022.
Hemos disfrutado de un paseo en barco por la costa de Adeje divisadlo cetáceos. Muy recomendable. La tripulación muy amable en todo momento pendiente de nosotros.
younes benkahla
younes benkahla
5. July, 2022.
Capitaine tres gentil et très compréhensible ne pense pas qu’à l’argent et pense d’abord à la sécurité et surtout à la bonne expérience de la clientèle je recommande !
Guillermo González Meyer
Guillermo González Meyer
14. June, 2022.
Alquilamos una excursión para ver cetáceos y dar un paseo de 3h. En general la experiencia estuvo bien. Toda la gestión de reserva fue fácil y el trato con Bananapalmbay fue un gusto.
Al llegar al barco tuvimos alguna confusión con lo acordado, pero tras comunicarse la empresa del barco con Bananapalmbay se solucionó y pudimos disfrutar del viaje. Además vimos ballenas piloto.
Povezani članki: