Първо публикуване: януари 5, 2023 |

La Orotava - Tenerife (6).min

Ла Оротава

Ла Оротава е град в северната част на Тенерифе. Разположен е на един от склоновете на планината Тейде и се смята за един от най-красивите градове в Тенерифе.

Голяма част от площта на този град е горска и именно в тази община се намира най-голямото разширение на Националния парк Тейде с общо 80% от площта му.

Историческият център на Ла Оротава е удостоен с отличието „Историко-художествен обект“ от 1976 г. насам заради красотата на сградите, които са запазени в перфектно състояние, въпреки преминаването на туристите.

La Orotava - Tenerife (11).min

Разходете се по улиците му, където можете да вдъхнете характерен величествен въздух, да се насладите на гледките и да наблюдавате различните колониални къщи с пъстри цветя по балконите им.

Долината Ла Оротава

Долината Оротава се отличава с лъчезарните си градини, водни пътища и приказен климат, които заедно образуват невероятен пейзаж, воден от вулкана Тейде. В долината ще намерите:

Национален парк Тейде
Природен парк Corona Forestal
Природен резерват Pinoleris
Защитеният ландшафт Ла Ресбала

winter landscape of Teide National Park

Плажовете на Ла Оротава

Въпреки че само малка част от града граничи с морето и по-голямата част от него е изградена от скали, има три плажа с тъмен пясък от вулканичен произход:

  • Playa Ancon: това е див плаж, до който малко хора стигат поради сложния достъп. Трябва да вървите около 30 минути по пътека от мястото, където сте паркирали колата си. Поради тази причина това е ексклузивен плаж и е идеален за тези, които търсят малко уединение.
  • Плая де лос Патос: Посещаван е предимно от сърфисти, които се наслаждават на активните му вълни, и от нудисти, които се интересуват от ендемичните видове в региона.
  • Playa Bollullo: е красив див плаж, много популярен в Тенерифе. Той е лесно достъпен и предлага отлични условия, така че приема много плажуващи, особено през лятото. Разполага с паркинг и шезлонги и чадъри под наем.

La Orotava - Tenerife (9).min
Празненства по случай празника Corpus Christi

Това е едно от най-представителните чествания в този регион. Провежда се между май и юни и е прието да се правят килими с цветя пред кметството. Основният килим се изработва с вулканичен пясък, донесен от планината Тейде. Това е голям килим, който заема цялата площ на площада, и за него се използват пясъци от всички цветове.

Този празник придобива по-голямо значение от XIX в. нататък, когато семейство Монтеверде изработва килим от цветя в чест на преминаването на процесиите Corpus Christi пред къщата си.

Великденска седмица

Това е голямо събитие с голямо значение в Ла Оротава. Всяка година тук се събират голям брой хора за отбелязването на страстите, смъртта и възкресението на Христос. Улиците се изпълват с процесии с местни и чуждестранни изображения. Много семейства се организират, за да пазят образите, които се носят на дървени или сребърни тронове. Това е един от празниците, в които архитектурното наследство на града се преплита с антропологичните ценности на неговите жители.

Гастрономия

Тук ще откриете голямо разнообразие от типични ястия, които съчетават местната риба с културите от Средногорието, както и яхнии, меса, сирена и местни вина. Но ще намерите и международни ресторанти, така че да имате на разположение голямо разнообразие от възможности.

La Orotava - Tenerife (13).minLa Orotava - Tenerife (12).minLa Orotava - Tenerife (9).minLa Orotava - Tenerife (8).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (5).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (4).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (3).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (2).minLa Orotava - Tenerife - Jardin Botanico (1).min

Locations: