Első közzététel: november 14, 2021 | Utolsó frissítés: április 5, 2024 | Szerző: Jan Daniel

Santa Cruz de Tenerife Bevásárlás

Ebben a cikkben a legteljesebb Santa Cruz de Tenerife-i vásárlási útmutatót adjuk át.

Egyik cikkünkben már írtunk a Tenerife déli részén történő vásárlásról. De ha a tenerifei bevásárlóparadicsomot keresed, akkor Santa Cruz de Tenerifére ajánljuk. A Santa Cruz-i bevásárlóközpontok és a márkák hatalmas választéka még a tapasztalt vásárlókat sem hagyja hidegen. Ne feledje, hogy ha Santa Cruz de Tenerifére szeretne ellátogatni, akkor foglaljon közvetlen buszt délről (Las Americas, Los Cristianos, Costa Adeje).

A főbb bevásárlóközpontok

Santa Cruz de Tenerife összes fő bevásárlóközpontja közvetlenül a központi buszpályaudvar közelében található. Ez azt jelenti, hogy nem kell az idejét a megfelelő hely keresésére pazarolnia, és a lényegre – a vásárlásra – koncentrálhat. Ha busszal érkezik Santa Cruzba, az első, amit meglát, egy hatalmas bevásárlóközpont – az el Corte Ingles – lesz. A közelben további két bevásárlóközpontot találsz: az el Meridiano és a Tres de Mayo bevásárlóközpontokat. Most mindegyikről mondunk egy kicsit többet.

El Corte Ingles

Az El Corte Ingles egy híres spanyol bevásárlóközpont-hálózat, amelynek üzletei egész Spanyolországban megtalálhatók. Itt mindent megvásárolhatsz, a kozmetikumoktól és ruháktól kezdve az elektronikáig, a lakberendezésig és az élelmiszerekig. A nem uniós lakosok számára az El Corte Ingles egyes márkák esetében kedvezményt biztosít. Ehhez csak az útleveleddel együtt kell bemenned a turisztikai információs pontra.
Az El Corte Inglesben a legnépszerűbb spanyol és nemzetközi márkák mindegyike megtalálható:
Adolfo Domínguez, Armani, Calvin Klein, Carolina Herrera, Custo Barcelona, Desigual, Diesel, DKNY, Fred Perry, Furla, Gloria Ortiz, Guess, Hugo Boss, Karen Millen, Lacoste, Ralph Lauren, Levi’s, Nike, New Balance, Pandora, Purificación García, Reebok, Ugg Australia és sok más.

Santa Cruz de Tenerife Shopping

Tres de Mayo

Az El Corte Ingles mellett található egy másik bevásárlóközpont – a Tres de Mayo. Elsősorban az Adolfo Domínguez és a Puruficación García hatalmas üzletei miatt érdemes odafigyelni. Ezek a spanyol luxusmárkák kiváló minőségű ruhákat, táskákat, cipőket és kiegészítőket kínálnak.
A Tres de Mayo bevásárlóközpont azok számára is érdekes lesz, akik elektronikai cikkeket szeretnének vásárolni – a világhírű Media Market is itt található.

 

El Meridiano

Ezen a területen található még egy bevásárlóközpont Santa Cruz de Tenerifén – az El Meridiano. Számos ismert olcsó márkával vonzza a turisták és a helyiek figyelmét. Itt található a Zara, a Pull&Bear, a Calzedonia, a Bershka, a Massimo Dutti és természetesen a híres Primark.

Calle Castillo

Még egy hely, amelyre érdemes odafigyelni, a híres bevásárlóutca, a Calle Castillo. A város központjában, a Plaza España közelében található. Így mellesleg egy kis városnézést is tehetsz. Visszatérve a vásárlásra, a Calle Castillo tele van nemzetközileg ismert és néhány helyi üzlettel, ahol a ruháktól kezdve a kanári ételkülönlegességekig mindent megtalálsz.

 

Mercado de Nuestra Señora de Africa

A Calle Castillo felé sétálva a nagy bevásárlóközpontok területéről elhaladunk e híres piac mellett. Maga az autentikus és nagyon különleges épület is megérdemli a figyelmet. Emellett friss gyümölcsöket és zöldségeket, fűszereket és egyéb spanyol és kanári termékeket is vásárolhat. Felhívjuk figyelmét, hogy a piac délután 2 óra körül bezár.

Értékesítési cím:

Ha olyan szerencsés, hogy a kiárusítások idején látogat el Tenerifére, akkor 30%-60%-os kedvezménnyel vásárolhat. A csökkentett adó miatt az árak Tenerifén általában valamivel alacsonyabbak, mint a spanyol szárazföldön, így további kedvezményekkel jó és ésszerű vásárlást végezhet. A kiárusítások időpontja: Január 7. – március 6. és július 1. – augusztus 31. között.

MunkaidőA Santa Cruz de Tenerife-i bevásárlóközpontok és üzletek általában hétfőtől szombatig tartanak nyitva. A nagy bevásárlóközpontok szünet nélkül nyitva vannak, de néhány üzlet a városban sziesztára bezár. A vasárnap nem a legjobb nap Santa Crus meglátogatására, minden zárva van, beleértve az éttermeket és kávézókat is.

Kapcsolódó cikkek:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0