Shopping i Santa Cruz de Tenerife

Shopping i Santa Cruz de Tenerife

I den här artikeln ger vi dig den mest kompletta shoppingguiden för Santa Cruz de Tenerife.

I en av våra artiklar har vi redan skrivit om shopping på Teneriffa i söder. Men om du letar efter shoppingparadiset på Teneriffa rekommenderar vi att du besöker Santa Cruz de Tenerife. Shoppingcenter i Santa Cruz och det enorma utbudet av varumärken kommer inte att lämna även erfarna shoppare likgiltiga. Kom ihåg att om du vill besöka Santa Cruz de Tenerife kan du boka vår direktbuss från söder (Las Americas, Los Cristianos, Costa Adeje).

De viktigaste köpcentrumen

Alla de viktigaste shoppingcentren i Santa Cruz de Tenerife ligger precis i närheten av den centrala busstationen. Det betyder att du inte behöver slösa bort din tid på att leta efter rätt ställe och kan koncentrera dig på det viktigaste – shopping. Om du anländer till Santa Cruz med buss kommer det första du ser att vara ett stort köpcentrum – el Corte Ingles. I närheten hittar du ytterligare två köpcentrum: el Meridiano och Tres de Mayo. Nu ska vi berätta lite mer om vart och ett av dem.

El Corte Ingles

El Corte Ingles är ett berömt spanskt nätverk av köpcentrum med butiker över hela Spanien. Här kan du köpa allt, från kosmetika och kläder till elektronik, inredning och mat. För personer som inte är bosatta i EU erbjuder El Corte Ingles rabatt på vissa märken. För att få den behöver du bara gå till turistinformationen med ditt pass.
På El Corte Ingles hittar du alla de mest populära spanska och internationella märkena:
Adolfo Domínguez, Armani, Calvin Klein, Carolina Herrera, Custo Barcelona, Desigual, Diesel, DKNY, Fred Perry, Furla, Gloria Ortiz, Guess, Hugo Boss, Karen Millen, Lacoste, Ralph Lauren, Levi’s, Nike, New Balance, Pandora, Purificación García, Reebok, Ugg Australia och många andra.

Santa Cruz de Tenerife Shopping

Tres de Mayo

Precis bredvid El Corte Ingles ligger ett annat köpcentrum – Tres de Mayo. Det är värt din uppmärksamhet först och främst på grund av Adolfo Domínguez och Puruficación García enorma butiker. Dessa spanska lyxmärken erbjuder kläder, väskor, skor och accessoarer av hög kvalitet.
Tres de Mayo shoppingcenter kommer också att vara intressant för dem, som vill köpa elektronik – den världsberömda Media Market finns där också.

El Meridiano

I det här området hittar du ytterligare ett köpcentrum i Santa Cruz de Tenerife – El Meridiano. Det drar till sig turister och lokalbefolkningens uppmärksamhet genom många välkända billiga märken. Här hittar du Zara, Pull&Bear, Calzedonia, Bershka, Massimo Dutti och naturligtvis det berömda Primark.

Calle Castillo

Ytterligare en plats som är värd din uppmärksamhet är den berömda shoppinggatan Calle Castillo. Den ligger i stadens centrum, nära Plaza España. Så förresten kan du göra lite sightseeing. Calle Castillo är full av internationellt kända och lokala butiker där du kan hitta allt från kläder till kanariska specialiteter.

Mercado de Nuestra Señora de Africa

När du går till Calle Castillo från de stora köpcentrumen passerar du denna berömda marknad. Själva den autentiska och mycket speciella byggnaden förtjänar din uppmärksamhet. Dessutom kan du köpa färska frukter och grönsaker, kryddor och andra spanska och kanariska produkter. Observera att marknaden stänger omkring klockan 14.00.

Försäljning

Om du har turen att besöka Teneriffa under försäljningsperioden kan du köpa saker med 30-60 % rabatt. På grund av den sänkta skatten är priserna på Teneriffa i allmänhet lite lägre än på Spaniens fastland, så med ytterligare rabatter kan du göra en bra och rimlig shopping. Datum för försäljning är: Försäljningsdagarna är den 7 januari – 6 mars och den 1 juli – 31 augusti.

ArbetstiderI allmänhet är köpcentrum och butiker i Santa Cruz de Tenerife öppna från måndag till lördag. De stora köpcentrumen är öppna utan uppehåll, men vissa butiker i staden stänger för siesta. Söndagen är inte den bästa dagen att besöka Santa Crus, allt är stängt, även restauranger och caféer.

Relaterade artiklar:

Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom