Santa Cruz de Tenerife Nakupovanje

Santa Cruz de Tenerife Nakupovanje

V tem članku vam bomo predstavili najpopolnejši nakupovalni vodnik po Santa Cruz de Tenerife.

V enem od naših člankov smo že pisali o nakupovanju na jugu Tenerifov. Če pa iščete nakupovalni raj na Tenerifih, vam priporočamo, da obiščete Santa Cruz de Tenerife. Nakupovalna središča v Santa Cruzu in ogromna izbira blagovnih znamk ne bodo pustila ravnodušnih niti izkušenih nakupovalcev. Če želite obiskati Santa Cruz de Tenerife, lahko rezervirate naš neposredni avtobus z juga (Las Americas, Los Cristianos, Costa Adeje).

 

Glavna nakupovalna središča

Vsa glavna nakupovalna središča Santa Cruz de Tenerife se nahajajo v neposredni bližini osrednje avtobusne postaje. To pomeni, da vam ne bo treba izgubljati časa z iskanjem pravega kraja in se boste osredotočili na glavno stvar – nakupovanje. Če boste v Santa Cruz prispeli z avtobusom, boste najprej videli ogromno nakupovalno središče – el Corte Ingles. V bližini bosta še dva nakupovalna centra: el Meridiano in Tres de Mayo. Zdaj bomo o vsakem od njih povedali nekaj več.

El Corte Ingles

El Corte Ingles je znana španska mreža nakupovalnih središč s trgovinami po vsej Španiji. Tu lahko kupite vse, od kozmetike in oblačil do elektronike, notranje opreme in hrane. El Corte Ingles za prebivalce držav, ki niso članice EU, ponuja popuste za nekatere blagovne znamke. Če ga želite dobiti, morate s potnim listom priti na turistično informacijsko točko.
V trgovini El Corte Ingles boste našli vse najbolj priljubljene španske in mednarodne blagovne znamke:
V trgovinah Adolfo Domínguez, Armani, Calvin Klein, Carolina Herrera, Custo Barcelona, Desigual, Diesel, DKNY, Fred Perry, Furla, Gloria Ortiz, Guess, Hugo Boss, Karen Millen, Lacoste, Ralph Lauren, Levi’s, Nike, New Balance, Pandora, Purificación García, Reebok, Ugg Australia in številne druge.

Santa Cruz de Tenerife Shopping

Tres de Mayo

Takoj poleg El Corte Ingles se nahaja še eno nakupovalno središče – Tres de Mayo. Najprej je vreden vaše pozornosti zaradi velikih trgovin Adolfo Domínguez in Puruficación García. Ti luksuzni španski blagovni znamki ponujata visokokakovostna oblačila, torbe, čevlje in dodatke.
Nakupovalno središče Tres de Mayo bo zanimivo tudi za tiste, ki želijo kupiti elektroniko – tam je tudi svetovno znana tržnica Media Market.

 

El Meridiano

Na tem območju boste našli še eno nakupovalno središče v Santa Cruz de Tenerife – El Meridiano. Pozornost turistov in domačinov pritegne s številnimi znanimi cenovno ugodnimi blagovnimi znamkami. Tu boste našli Zara, Pull&Bear, Calzedonia, Bershka, Massimo Dutti in seveda znameniti Primark.

Calle Castillo

Še en kraj, ki je vreden vaše pozornosti, je znana nakupovalna ulica Calle Castillo. Nahaja se v središču mesta, v bližini trga Plaza España. Tako si lahko mimogrede ogledate nekaj znamenitosti. Če se vrnemo k nakupovanju, Calle Castillo je polna mednarodno znanih in nekaterih lokalnih trgovin, kjer lahko najdete vse, začenši z oblačili in končujoč s kanarskimi kulinaričnimi specialitetami.

 

Mercado de Nuestra Señora de Africa

Ko se z območja velikih nakupovalnih središč sprehajate do ulice Calle Castillo, se sprehodite mimo te znamenite tržnice. Že sama avtentična in zelo posebna stavba si zasluži vašo pozornost. Poleg tega lahko kupite sveže sadje in zelenjavo, začimbe ter druge španske in kanarske izdelke. Upoštevajte, da se tržnica zapre ob približno 14. uri.

Prodaja

Če imate srečo, da obiščete Tenerife v času razprodaj, lahko stvari kupite s 30- 60-odstotnim popustom. Zaradi znižanega davka so cene na Tenerifih na splošno nekoliko nižje kot v celinski Španiji, zato lahko z dodatnimi popusti opravite dobre in ugodne nakupe. Datumi razprodaj so: januar – 6. marec in 1. julij – 31. avgust.

Delovni časNa splošno so nakupovalni centri in trgovine v Santa Cruz de Tenerife odprti od ponedeljka do sobote. Velika nakupovalna središča so odprta brez premora, nekatere trgovine v mestu pa se zaprejo za siesto. Nedelja ni najboljši dan za obisk Santa Crusa, vse je zaprto, tudi restavracije in kavarne.

Povezani članki:

Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom