Eerste publicatie: april 23, 2022 |

Santa Cruz de Tenerife Winkelen

In dit artikel geven we u de meest complete winkelgids voor Santa Cruz de Tenerife.

In een van onze artikelen hebben we al geschreven over Tenerife Shopping in het zuiden. Maar als u op zoek bent naar het winkelparadijs op Tenerife, dan raden wij u aan om Santa Cruz de Tenerife te bezoeken. De winkelcentra in Santa Cruz en de enorme keuze aan merken zullen zelfs ervaren shoppers niet onverschillig laten. Vergeet niet dat als u Santa Cruz de Tenerife wilt bezoeken, u onze rechtstreekse bus vanuit het zuiden (Las Americas, Los Cristianos, Costa Adeje)- kunt reserveren.

De belangrijkste winkelcentra

Alle belangrijke winkelcentra van Santa Cruz de Tenerife bevinden zich vlak bij het centrale busstation. Dat betekent dat u geen tijd hoeft te verspillen met het zoeken naar de juiste plek en dat u zich kunt concentreren op het belangrijkste – winkelen. Als u met de bus in Santa Cruz aankomt, is het eerste wat u ziet een enorm winkelcentrum – el Corte Ingles. Vlakbij vindt u nog twee andere winkelcentra: el Meridiano en Tres de Mayo. Nu zullen we iets meer vertellen over elk van hen.

El Corte Ingles

El Corte Ingles is een beroemd netwerk van Spaanse winkelcentra met winkels over heel Spanje. Hier kunt u alles kopen, van cosmetica en kleding tot elektronica, binnenhuisdecoratie en levensmiddelen. Voor niet EU inwoners geeft El Corte Ingles korting op sommige merken. Om die te krijgen moet u gewoon met uw paspoort naar het toeristeninformatiepunt gaan.
In El Corte Ingles vindt u de meest populaire Spaanse en internationale merken:
Adolfo Domínguez, Armani, Calvin Klein, Carolina Herrera, Custo Barcelona, Desigual, Diesel, DKNY, Fred Perry, Furla, Gloria Ortiz, Guess, Hugo Boss, Karen Millen, Lacoste, Ralph Lauren, Levi’s, Nike, New Balance, Pandora, Purificación García, Reebok, Ugg Australia en vele anderen.

Santa Cruz de Tenerife Shopping

Tres de Mayo

Net naast El Corte Ingles ziet u een ander winkelcentrum – Tres de Mayo. Het is uw aandacht in de eerste plaats waard vanwege de enorme winkels van Adolfo Domínguez en Puruficación García. Deze luxe Spaanse merken bieden kleding, tassen, schoenen en accessoires van hoge kwaliteit.
Het winkelcentrum Tres de Mayo is ook interessant voor degenen die elektronica willen kopen – de wereldberoemde Media Markt is er ook.

 

El Meridiano

In dit gebied vindt u nog een winkelcentrum van Santa Cruz de Tenerife – El Meridiano. Het trekt de aandacht van toeristen en de lokale bevolking door de vele bekende goedkope merken. Hier vindt u Zara, Pull&Bear, Calzedonia, Bershka, Massimo Dutti en, natuurlijk, de beroemde Primark.

Calle Castillo

Nog een plek die uw aandacht waard is, is de beroemde winkelstraat Calle Castillo. Het is gelegen in het centrum van de stad, vlakbij Plaza España. U kunt er dus een beetje rondkijken. Om terug te komen op het winkelen, Calle Castillo is vol met internationaal bekende en een aantal lokale winkels, waar u alles kunt vinden, beginnend met kleding en eindigend met de Canarische culinaire specialiteiten.

 

Mercado de Nuestra Señora de Africa

Als u van de grote winkelcentra naar Calle Castillo loopt, komt u langs deze beroemde markt. Het authentieke en zeer bijzondere gebouw zelf verdient uw aandacht. Bovendien kunt u er vers fruit en groenten, kruiden en andere Spaanse en Canarische producten kopen. Houdt u er rekening mee dat de markt om ongeveer 14.00 uur sluit.

Verkoop

Als u het geluk heeft Tenerife te bezoeken in de periode van de uitverkoop, kunt u dingen kopen met 30%- 60% korting. Door de belastingverlaging liggen de prijzen op Tenerife over het algemeen iets lager dan op het vasteland van Spanje, dus met extra kortingen kunt u goed en redelijk inkopen doen. De verkoopdata zijn: 7 januari – 6 maart en 1 juli – 31 augustus.

WerkurenIn het algemeen zijn de winkelcentra en winkels in Santa Cruz de Tenerife geopend van maandag tot zaterdag. De grote winkelcentra zijn zonder onderbreking open, maar sommige winkels in de stad sluiten voor de siësta. Zondag is niet de beste dag om Santa Crus te bezoeken, alles is dan gesloten, ook restaurants en cafetaria’s.

Verwante artikelen:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom