Tenerife: Tenerife: Üdülés télen

Tenerife: Tenerife: Üdülés télen

Annak ellenére, hogy köztudott, hogy Tenerife egy belső tavaszi sziget, sokszor halljuk a kérdést, hogy a tél a megfelelő időszak-e a tenerifei nyaraláshoz. Milyen időjárás lesz télen? Lehet-e úszni? Ebben a cikkben választ adunk néhány kérdésre, és megmutatjuk, miért tökéletes időszak a tél a tenerifei nyaralás eltöltésére.

Időjárás

Mi lehetne jobb, mint pár hétre elmenekülni a paradicsomba a hideg és szürke tél elől?
A különleges éghajlatnak köszönhetően Tenerifén egész évben meleg az időjárás. Télen a napok naposak, a hőmérséklet szinte ugyanolyan, mint nyáron (20-26º C). Az óceán vize a nyárhoz képest kicsit frissebb, de még mindig meleg és kellemes. Ha egyszer ott vagy, nem akarsz majd kimenni az óceánból.

winter landscape of Teide National Park

Természet

Nem sok olyan hely van a világon, ahol a tél felébreszti a természetet, és Tenerife ezek közé tartozik. A környező hegyek mind zöldülni kezdenek, januárban és februárban még a mandulafákat is láthatod virágozni.
Még ha nyáron már járt is Tenerifén, meg fog lepődni, milyen gyönyörű és lenyűgöző a sziget télen.

 

Teide a hóval

Óceán, nap és… hó. Hihetetlennek hangzik? Tenerifén nem! Ezt az egzotikus kombinációt akkor láthatja, ha télen (decembertől márciusig) látogat el Tenerifére. Élvezze a napsütést, ússzon a meleg óceánban, és használja ki az esélyt, hogy a Teidét ebben a szokatlan megjelenésben láthassa. Ne felejtsen el meleg ruhát vinni magával.

Karnevál

Ha februárban tervezi, hogy Tenerifére érkezik, lehetősége lesz megnézni a sziget legnagyobb eseményét, a Santa Cruz de Tenerife-i karnevált. Vásárolja meg, hogy ez a világ második legnagyobb karneválja a Rio de Janeiró-i karnevál után! Elképzelheti tehát, hogy mekkora ez a színes és vidám fesztivál. Ne hagyja ki!

Kirándulások és tevékenységek

Az egyik legnagyobb tévedés azt gondolni, hogy télen a nyárhoz képest korlátozott lesz a tevékenységek száma. Ez teljesen tévedés! Pihentető hajókirándulások, adrenalint növelő jet-skizés, szigetfelfedező túrák és sok más tevékenység várja Önt Tenerifén egész évben!

Kapcsolódó cikkek:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom