Första publicering: november 13, 2021 |

Teneriffa: Semester på vintern: Teneriffa

Trots det välkända faktum att Teneriffa är en ö med inre vår, får vi ofta frågan om vintern är en bra tid att semestra på Teneriffa. Hur kommer vädret att vara på vintern? Är det möjligt att bada? I den här artikeln kommer vi att besvara några av de frågor som du kan ha och visa varför vintern är en perfekt tid för att tillbringa din semester på Teneriffa.

Väder

Vad kan vara bättre än att under ett par veckor fly till paradiset från den kalla och grå vintern?
Tack vare ett mycket speciellt klimat är vädret på Teneriffa varmt året runt. På vintern är dagarna soliga och temperaturen är nästan densamma som på sommaren (20-26º C). Havsvattnet är lite friskare än på sommaren, men fortfarande varmt och behagligt. När du väl är där kommer du inte att vilja lämna havet.

winter landscape of Teide National Park

Natur

Det finns inte många platser i världen där vintern väcker naturen till liv och Teneriffa är en av dem. Alla bergen runt omkring börjar se gröna ut, i januari och februari kan du till och med se mandelträden blomma.
Även om du redan har besökt Teneriffa på sommaren kommer du att bli förvånad över hur vacker och fascinerande ön ser ut på vintern.

 

Teide med snö

Hav, sol och… snö. Låter overkligt? Inte på Teneriffa! Du kan se denna exotiska kombination om du besöker Teneriffa på vintern (december till mars). Njut av solen, bada i det varma havet och ta chansen att se Teide i detta ovanliga utseende. Glöm inte att ta med dig varma kläder.

Karneval

Om du planerar att komma till Teneriffa i februari har du chansen att se öns största evenemang – karnevalen i Santa Cruz de Tenerife. Köp förresten att det är den näst största karnevalen i världen efter karnevalen i Rio de Janeiro! Så du kan föreställa dig omfattningen av denna färgstarka och glada festival. Missa den inte!

Utflykter och aktiviteter

Ett av de största misstagen är att tro att antalet aktiviteter på vintern kommer att vara begränsat jämfört med sommaren. Det är helt fel! Avkopplande båtturer, adrenalinhöjande jetskis, upptäcktsresor till öarna och många andra aktiviteter väntar på dig på Teneriffa året runt!

Relaterade artiklar:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom