Prva objava: 14 novembra, 2021 |

Tenerife: Počitnice v zimskem času

Čeprav je dobro znano, da so Tenerife otok notranje pomladi, večkrat slišimo vprašanje, ali je zima primeren čas za počitnice na Tenerifih. Kakšno bo vreme pozimi? Ali se bo mogoče kopati? V tem članku bomo odgovorili na nekatera vprašanja, ki se vam morda porajajo, in pokazali, zakaj je zima odličen čas za počitnice na Tenerifih.

Vreme

Kaj je lahko boljšega kot nekajtedenski pobeg v raj pred mrzlo in sivo zimo?
Zaradi posebnega podnebja je na Tenerifih vse leto toplo. Pozimi so dnevi sončni, temperatura pa skoraj enaka kot poleti (20-26º C). Voda v oceanu je v primerjavi s poletjem nekoliko bolj sveža, vendar še vedno topla in prijetna. Ko boste enkrat tam, si ne boste več želeli izstopiti iz oceana.

winter landscape of Teide National Park

Narava

Na svetu ni veliko krajev, kjer bi se pozimi prebudila narava, Tenerife pa je eden izmed njih. Vse gore naokoli začnejo zeleneti, januarja in februarja lahko vidite celo cvetoče mandljevce.
Tudi če ste Tenerife že obiskali poleti, boste presenečeni, kako lep in očarljiv je otok videti pozimi.

 

Teide s snegom

Ocean, sonce in … sneg. Se vam zdi nerealno? Ne na Tenerifih! To eksotično kombinacijo si lahko ogledate, če Tenerife obiščete pozimi (od decembra do marca). Uživajte v soncu, kopajte se v toplem oceanu in izkoristite priložnost, da vidite Teide v tej nenavadni podobi. Ne pozabite s seboj vzeti toplih oblačil.

Karneval

Če nameravate priti na Tenerife februarja, boste imeli priložnost videti največji dogodek na otoku – karneval v Santa Cruz de Tenerife. To je drugi največji karneval na svetu za karnevalom v Riu de Janeiru! Tako si lahko predstavljate razsežnost tega barvitega in veselega festivala. Ne zamudite ga!

Izleti in dejavnosti

Ena največjih napak je, da mislimo, da bo pozimi število dejavnosti v primerjavi s poletjem omejeno. To je popolnoma napačno! Sproščujoči izleti z ladjo, adrenalinski vodni skuterji, spoznavanje otokov in številne druge dejavnosti vas na Tenerifih čakajo vse leto!

Povezani članki:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom