Eerste publicatie: april 23, 2022 |

Tenerife: Vakantie in de winter

Ondanks het welbekende feit dat Tenerife een eiland is waar het binnenlands lente is, horen we vaak de vraag of de winter een goede tijd is om vakantie te houden op Tenerife. Wat voor weer wordt het in de winter? Is het mogelijk om te zwemmen? In dit artikel beantwoorden we een aantal vragen die u misschien heeft en laten we zien waarom de winter een perfecte tijd is om uw vakantie op Tenerife door te brengen.

Weer

Wat is er beter dan een paar weken ontsnappen aan de koude en grijze winter naar het paradijs?
Dankzij een heel bijzonder klimaat is het weer op Tenerife het hele jaar door warm. In de winter zijn de dagen zonnig en is de temperatuur bijna even hoog als in de zomer (20-26º C). Het water in de oceaan is iets frisser dan in de zomer, maar nog steeds warm en comfortabel. Als u er eenmaal bent, zult u de oceaan niet meer uit willen.

winter landscape of Teide National Park

Natuur

Er zijn niet veel plaatsen in de wereld waar de winter de natuur wakker schudt en Tenerife is er één van. Alle bergen rondom beginnen er groen uit te zien, in januari en februari kunt u zelfs de amandelbomen in bloei zien staan.
Zelfs als u Tenerife al in de zomer hebt bezocht, zult u verrast zijn hoe mooi en fascinerend het eiland er in de winter uitziet.

 

Teide met de sneeuw

Oceaan, zon en… sneeuw. Klinkt dat onwerkelijk? Niet op Tenerife! U kunt deze exotische combinatie zien als u Tenerife in de winter bezoekt (december tot maart). Geniet van de zon, zwem in de warme oceaan en grijp uw kans om Teide in deze ongewone verschijning te zien. Vergeet niet om warme kleren mee te nemen.

Carnaval

Als u van plan bent om in februari naar Tenerife te komen, dan heeft u de kans om het grootste evenement van het eiland te zien – Carnaval van Santa Cruz de Tenerife. Het is trouwens het op één na grootste carnaval ter wereld, na het carnaval van Rio de Janeiro! U kunt zich dus de omvang van dit kleurrijke en vreugdevolle festival wel voorstellen. U mag het niet missen!

Excursies en activiteiten

Een van de grootste fouten is te denken dat in de winter het aantal activiteiten beperkt zal zijn in vergelijking met de zomer. Dat is helemaal verkeerd! Ontspannende boottochten, adrenalineverhogende jetski’s, ontdekkingstochten over het eiland en vele andere activiteiten wachten op u op Tenerife het hele jaar door!

Verwante artikelen:
Contact Bananapalmbay.com on WhatsApp Bottom