Első közzététel: november 14, 2021 |

A főbb üdülőhelyek Tenerifén

Bevezetés

Ebben a cikkben Tenerife főbb üdülőhelyeiről beszélünk.

Biztosan kijelenthetjük, hogy Tenerife fő üdülőhelyei mind a tengerparton találhatók. A sziget északi oldalán található Puerto de la Cruz, ahol nedvesebb az éghajlat. A növényzet is zöldebb a szigetnek ezen az oldalán.

A déli oldalon Los Cristianos, Playa de las Americas, Costa Adeje és Los Gigantes a fő üdülőhelyek. Olvasson tovább, hogy fontos információkat tudjon meg mindegyikről.

Ne feledje, hogy az egyes üdülőhelyekről további információkhoz juthat a cikkben található hivatkozásokon keresztül

Playa de las Americas

Playa de las Americas üdülőhelyet az 1960-as években célzottan építették, és Tenerife éjszakai életének központjaként tartják számon. Ha Playa de las Americasban száll meg, sétatávolságra talál különböző strandokat, bevásárlóközpontokat és éttermeket.

Itt is rengeteg mindenféle bárt, szórakozóhelyet és éjszakai életet talál:

  • Karaoke bárok
  • Élő zene
  • Sportbárok
  • Szórakoztató bárok
  • Brit és ír pubok
  • Diszkók
  • Strandklubok

Playa de las Americas 30 perces buszútra fekszik a Reina Sofia déli tenerifei repülőtértől.

Azt is javasoljuk, hogy nézze meg a cikkünket arról, hogy mit csináljon Playa de las Americas-ban, ha ebben az üdülőhelyen tartózkodik, ott találhat kirándulásokat és tevékenységeket, amelyeket könnyen megvalósíthat, ha ebben az üdülőhelyen tartózkodik.

Playa de las Americast kifejezetten ajánljuk a fiataloknak.

 

Puerto de la Cruz

Ez az üdülőhely Tenerife északi részén található, amely sokkal zöldebb, mint a déli oldal. Itt található a világhírű Loro Parque. A botanikus kert is Puerto de la Cruzban található.

Ha nyugodtabb nyaralásra vágysz, akkor ezt az üdülőhelyet különösen La Pazban ajánljuk, ami spanyolul azt jelenti: A béke ☮️.

Puerto de la Cruzban a Playa Jardin nevű fő strand gyönyörű fekete homokkal rendelkezik, de nem szabad kihagyni a Lago Martianez medencéit sem. A kanári építész, César Manrique tervezte az uszodakomplexumot, amelyben rengeteg vulkanikus kőzet található. Biztosan megér egy látogatást és a figyelmet. A központi tér, a Plaza del Charco és környéke megőrizte a helyi kanári és történelmi jelleget.

Nézze meg cikkünket, hogy megtudja, milyen tevékenységeket kínálunk Puerto de la Cruzból.

Costa Adeje

Costa Adeje Tenerife déli partján található. Valószínűleg a legnépszerűbb üdülőhely a családok körében. Itt olyan luxusszállodák találhatók, mint a Bahia del Duque, a Jardines de Nivaria vagy a Hard Rock Hotel Tenerife.

Costa Adeje mellett található Playa de las Americas. Itt található Puerto Colon kikötője is, amely tökéletes kiindulópont a bálna- vagy delfinmegfigyeléshez, valamint olyan vízi sportokhoz, mint a jet ski, a Parascending Fly Board és a banánhajó. Itt rengeteg strandot talál gyalogos távolságra.

A Costa Adeje-i tennivalókról szóló cikkünkben megtalálja az üdülőhelyről induló tennivalók teljes listáját (beleértve a vízi sportokat, a szigeti túrákat, a szafarikat, a jachtbérlést, a hajókirándulásokat és még sok mást).

Los Gigantes

Los Gigantes üdülőhelyéről látványos kilátás nyílik a Los Gigantes sziklákra. Jelentős sziklaképződmény, amelynek magassága eléri az 500 métert és még többet.

A legjobb módja annak, hogy teljes méretükben értékeljük őket, egy hajókirándulás. Los Gigantes egy üdülőhely, amely ideális a kikapcsolódáshoz és a nyugodtabb nyaraláshoz Tenerifén.

Szuvenírboltok, éttermek, kávézók és néhány bár található itt. Ezen az üdülőhelyen egy fekete homokos strand is található.

Los Cristianos

Los Cristianos, egykor egy kis halászfalu volt. Mostanra a turizmusnak köszönhetően turisztikai üdülőhellyé fejlődött. Ebben az üdülőhelyen is található egy tengerparti strand.

Los Cristianos kikötőjéből indul a komp La Gomera és La Palma felé. Los Cristianosban számos étterem található. Különösen kedveljük a kikötő melletti El Cine éttermet.

Vásárláshoz menjen a Svéd sugárútra, a Pasarella bevásárlóközpontba vagy a Santiago 6 bevásárlóközpontba.

Olvassa el a Los Cristianos-i tennivalókról szóló cikkünket, hogy további konkrét információkat kapjon erről az üdülőhelyről.

 

Reméljük, hogy ez az útmutató segít kiválasztani a megfelelő üdülőhelyet a tenerifei nyaraláshoz. Ha igen, kérjük, ossza meg ezt a cikket barátaival.

Kapcsolódó cikkek:

Chasing the Sun, Embracing the Sea, Capturing the Joy…

0